Хитри употреби на мицеларната вода

За отстраняване на петна от грим
10 дек 2023 22:40, Михаела Лазарова
6
Хитри  употреби на мицеларната вода
Снимка: Istock

Мицеларната вода е едно прекрасно средство за премахване на грима без остатъци и същевременно за почистване на кожата. Тя не изисква изплакване, не предизвиква раздразнения и има хидратиращи и подхранващи свойства.

Но мицеларната вода е чудесна не само за кожата. Тя може да се използва по много различни и алтернативни начини.

За какво още можете да използвате мицеларната вода?

За коригиране на грима

Ако сте излезли от контурите или сте размазали грим не където трябва, можете да оправите грешката с малък тампон, напоен с мицеларна вода. За целта най-удобни са клечките за уши. Използвайте ги, за да премахнете излишния грим оттам, където не му е мястото.

За почистване на повърхности, кутии за грим

Ако държите гримовете си на шкафче или в кутия, със сигурност по тях се събират остатъци от козметиката. Можете да я почистите също толкова лесно, бързо и ефективно, както мицеларната вода почиства кожата ви. Просто използвайте тампон за грим или хартиена кърпа, напоена с мицеларна вода.

За освежаване на кожата през деня

Ако кожата ви се омазнява, лъщи или просто я усещате замърсена, използвайте малко мицеларна вода, за да я почистите и освежите. Ако сте били на тренировка и нямате възможност веднага след това да измиете кожата на лицето и деколтето с измиващ продукт, използвайте малко мицеларна вода за целта.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.