В САЩ: Поколението Z е кошмар за работодателите

Младежите забравяли да отидат на работа
3 апр 2024 15:00, Инна Ангелова
75
В САЩ: Поколението Z е кошмар за работодателите
Снимка: StartupStockPhotos от Pixabay

Големите американски компании и работодатели определят поколението Z като истински кошмар. Според разочаровани работодатели, мнозина от родените през новия век едва успяват да преминат през интервю, не вдигат телефоните си и дори напълно забравят за новата си месторабота още в първия ден, в който трябва да се явят в офиса.

Джеймс Макнийл,отговарящ за продажбите във фирма в музикалния бизнес, често получавал кандидатури за работа от хора на около 20-годишна възраст. Макнийл е разочарован от тях, тъй като забравяли да дойдат на интервю или били крайно неподготвени. Мъжът допълва, че кандидатите “не знаели защо са там”.

Джейд Арнел, директор на маркетинг фирма напълно споделя разочарованието на Макнийл от поколението на новия век. Тя избягва да прави обобщения, защото един от най-добрите ѝ служители е представител на същата генерация. Казва обаче, че ѝ се наложило да уволни четирима млади служители, защото били "ненадеждни".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от Свободно време.
Кои са знаците, че той ви смята за единствената?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Поколението Z се държи така навсякъде, не само в САЩ.
67
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Китайци и араби завладяват света, а западната цивилизация бавно залязва, всичко е кръговрат..
66
4
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 4 седмици
Другарят Маркс го е казал ясно : при капитализма може да бъдеш вещ или стока,т.е да имаш разменна стойност.
65
0
 
3
 
! Отговори
до 66 преди 4 седмици
и кво като има
64
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 60 - То ен знае, *** има и часови зони :)
63
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
За всипко Z - не бъдете, като от Бан. Помнете - парите са важна цел в живота на човек и трябва да се преследват. Радвайте се и емулирайте успешните, но пазвте се от нисшите, който се правят на важно.
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 54 На теб ти пука. А и първо пишеш, че някой си самоотговарял, а после продъшжаваш все едно, са повече от един. Нещо си тотал щета на горния етяж и проато те е яд на хората. Ако беше много богат ибс власт, разбирам да ни даваш акъли, но в момента ми говориш като жалък фен на Джон Ленън.
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 59 Батенцее ... Тозо начин на мислене ще те съсипе.
60
5
 
3
 
! Отговори
до 50 преди 4 седмици
тоя от БАН си мисли че като той не може да вземе американски паспорт всички са като него. някои имаме us паспорти , бачкане си тука в Щатите и не ни пука , пътувам до където и когато си искам
59
1
 
7
 
! Отговори
от БАН преди 4 седмици
Най-богат е този, който няма нужда да го наемат. Аз съм такъв. И не работя в БАН, споко!
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пазарът ще се самокоригира, както винаги досега. Досега избягваха да наемат хора след определена възраст, защото трудно се учат на нови неща, сега ще започнат да избягват хора преди определена възраст, понеже са безполезни мрънкала.
57
16
 
3
 
! Отговори
капиталист 2000 преди 4 седмици
Ама те работят нонстоп. Как ще забравят да ходят на работа. Може да не сте им дали конкурентно заплащане. Нали не смятате, че някой ще отиде за 1000$ от 8 до 17 в офиса ако от къщи прави по 10000$ в faceбоок instagram, youtube .... свиквай да плащате реални пари. Това не е стария комунизъм. Всички в офиса с равни заплати с чистачката на равно.
56
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А кой го отгледа това поколение, не са виновни те. Този свят ще рухне благодарение на стремежа за пари, никой не се стреми да знаещ и можеш, расте консуматорско поколение.
55
3
 
5
 
! Отговори
от БАН преди 4 седмици
... многократно задържан за притежание на метамферамин, изнасилван многократно в следствения арест, не познаващ баща си, живеещ под жилфонд с баба си Гюлфие.
54
5
 
4
 
! Отговори
от БАН преди 4 седмици
Едно единствено *** си пише и си отговаря само. Най-смешното е, че на никой не му пука. Едното *** е толкова неграмотно, че нищо не му се разбира, сигурно е на кристали, а другото *** се прави на 67 годишен емигрант в Щатите, който да е не е изчислил, че там е ранна сутрин. Един вид успелия мигрант става в 6 да пише в днес бг, а другия дето не му се разбира, вече 1 час се опитва да доказва, че има 2.5 милиона. А всъщност лицето е едно - примерно Генади Радин Пенин, от жк Сторгозия Плевен
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Мързли са, на 90%. Което е добре, за тези, на които им се работи. Ей гледай какво става! Майсотрите взеха да правя ЛУУУУУДИ пари! Има места, кдъето готвач под 4000 лева не пада. Защо? Защото Y-тътъ и Z-тътъ си мислят, че са прекалено добри, за да не работят ... Може да не работи този, който може да си го позволи финансово.
52
4
 
2
 
! Отговори
45 преди 4 седмици
Какво лошо има? Бих се оженил, но не и при тея условия, в които трябва да си делим доходите при развод, както и глупостите, че неработещия родител, само зщаото бил жена, получава детските и правото, да си жиурка почти за без пари в "семейното жилище". Не, че смейеното ни жилище, няма да е пуснат под наем от якоя фирма с вечно подновяващ се договор, така че при развод да е ... бай баййййй, но както и да е. МУАХУАХУХУАУХАУАУХАХУАХУУАХХ
51
4
 
2
 
! Отговори
47 преди 4 седмици
Как може, някой да не е сългасен с това, кеото казвам? Несъгласните са само комунисти и хора, които вярват, че "заслужават нещо за нищо". Същите, които почват да ти се карат, когато им кажеш, че "Който не работи, не трябва да яде!".
50
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 48 - Не се връвай на хората! Всеки говори, какво лошо било в САЩ, ама най-често или не са били, или не са научили езика за 15 години или не са си урпавили паспорта от мързел. Имам толквоа много познати, чийто родители заминаха, кгоаато те бяха бебета и после взеха да ги дърпат, когато бяхме 3-4-ти клас. Сега са много по-добре от 90% от тези в България, които осатнаха.
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До от БАН - 46 малко Трудно е да съмфен на сводник, който не знае разлиакта между маркетингово пручване и маркетингова кампания, но както и да е. За мен е важно, да имам пари, а ако НАП не вярва, че им дължа, още по-добре :)