В САЩ: Поколението Z е кошмар за работодателите

Младежите забравяли да отидат на работа
3 апр 2024 15:00, Инна Ангелова
75
В САЩ: Поколението Z е кошмар за работодателите
Снимка: StartupStockPhotos от Pixabay

Големите американски компании и работодатели определят поколението Z като истински кошмар. Според разочаровани работодатели, мнозина от родените през новия век едва успяват да преминат през интервю, не вдигат телефоните си и дори напълно забравят за новата си месторабота още в първия ден, в който трябва да се явят в офиса.

Джеймс Макнийл,отговарящ за продажбите във фирма в музикалния бизнес, често получавал кандидатури за работа от хора на около 20-годишна възраст. Макнийл е разочарован от тях, тъй като забравяли да дойдат на интервю или били крайно неподготвени. Мъжът допълва, че кандидатите “не знаели защо са там”.

Джейд Арнел, директор на маркетинг фирма напълно споделя разочарованието на Макнийл от поколението на новия век. Тя избягва да прави обобщения, защото един от най-добрите ѝ служители е представител на същата генерация. Казва обаче, че ѝ се наложило да уволни четирима млади служители, защото били "ненадеждни".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До от БАН - Нали си от БАН (Борис един ът да беше прав - феодални старчета сте ... Денков го доказа) - що е то млякиш ии каквото там произведе от задните си части? Виж - отегчаваш ме. Звучиш ми като социалист, който МРАЗИ всеки с някой лев в джоба. Ако исках да ви слушам, щях да се запиша в някоя специалност съврзана с изкуства или социология.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съобюение до тези Z, kоито искат да успеят: Приятели - избийте си от главите всички илюзии за социално равенство, за утопии и прочие - това са врели некипели. Нищо не идва лесно в живота. Трябва да се БОРИТЕ за да го вземете. Всеки ден е БОРБА за ОЦЕЛЯВАНЕ. Мислете за живота, като за ВОЙНА, в която всеки ден се води БИТКА. Успехът е измерва с ПАРИ, ТИТЛИ и ПОЗИЦИИ. Всичко останало са глупави приказки, да държат населението кротко. Не бъдете кротки овце! Мързелите скоро ще умират от глад.
42
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Но е дар за либералната демокрация на ЕС.
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айн Ранд се оказва абсолтно права, макар и с 80 години заксънение.
40
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До от БАН - Точно това определя сотйността на човек в капиталистическото общество - Икономческият мупринос, печалбата му и възможносите му за бъдещо развитие. Аз съм в горните 1% на общестовот, но целтта ми е, преди да навърша 30, да отида в горните 0.1%, а преди 40, да съм в топ 0.01%. И какво лошо има в това? Амбицита лошо нещо ли е? Когаот можеш да се движи напред, да ПЕЧИШ, защото се БОРИШ, лошо ли е? Мислех, че България сме борбен народ, като Ботев и Левски! Всеки се бори за просепритет!
39
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До от БАН - не е нужо да ти го пиша. Може да те удрям и пак да вика, "Кажи ба" (то от перник ли говорехте така ... ако си от там - Съболезнования хахАХАХХАХААХХА)
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До тоя отдолу - Не е пречка. Брат ми имаше 4 дела за убийство и се размина с вичко, а вече трети племенник чакаме! Зависи до подготовката, уменията и връзките.
37
0
 
3
 
! Отговори
PBD is the G! преди 1 месец
До Поколението П - ТОЧНО! Кажи им го в учите! Каво слушам едно време, децата какво са правили - по-предните са правили къщи н а дървета, лъкове, фунийки, предните са правили сървъри за видео игри, играли са бордови игри, не ззнам си какво, а ние? Инстата, подкремяме лъгътъбуту, събаряли сме капитализма ... ужас! Всичко е иззвинение, щото времената станаха лесни, а знаете, какви мъже се разждат в лесни времена и до какво водят!
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 27 - Кое ми е тъжното? Че за онзи месец кеширах 28000 долара по проект? Или че имам бизнес? Икономическият ми принос е като за 150 други gen Z! Ужаси са! Едвам изтраях, да стана 8-ми клас и да премина на самостоятелна. Нямате си и на идея, що за щета са 90% от поколението ми. Все се опакват, че няам възмможности, все не им се работи, все не им се захваща с нищо ... Лщбимото им е, като видят успех, да казава "ааа то комплекси", докато е с телефон за 3000 лева и обувки за 600.
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не им се работи за техните рептилоидни господари.
34
2
 
4
 
! Отговори
тоя отдолу преди 1 месец
майка му да я пуснат за малко от почистващата фирма в Италия и да му спре интернета. В тоя сайт много лесно се намират ip адреси, но аз ако търсех всеки *** да го копая, нямаше да имам време да направя 3 деца.
33
1
 
20
 
! Отговори
Поколението П преди 1 месец
Мога да ви кажа, ще африканските Z-ки са в пъти по- подготвени за живота от българските Z-ки. Африканските могат колиба да сковат, могат храна да намерят, да ползват оръжие могат, да гладуват могат, да правят деца могат, даже и да бачкат ако се налага могат. От друга страна бг зетките могат да плюскат дюнери, да дърпат балони, кристали и амфети, да скимтят като ги набият, да пръцкат могат, да муфтят майките си могат. Това е истината.
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тия Z и за източна европа са кошмар!!
31
2
 
8
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 месец
Епаа я познавам адин кадя е на 30 години,30 минути трудов стаж няаа. И той май не е единствен,? Има таквиз Дека ,Ко не е нарязан ляба ,ляп нимоат си нарежат..Калпав свят еееииий.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зависи къде се е родило това Z поколение . Ако е в Африка ...никаква разлика. Ако е на запад - възможностите им спрямо предишните са близо до 0та, / да успеят, или да си купят къща../ та затова и не си дават зор изобщо. Лични впечатления
29
0
 
5
 
! Отговори
До 23 преди 1 месец
Готин ,мисля че най тъжното нещо е .... че изобщо си се родил ...
28
2
 
13
 
! Отговори
До 8 преди 1 месец
Ти си първият който чувам да се чувства добре там....ама щом ти харесва , няма да споря. Факт е че който е кадърен ,си е кадърен навсякъде ,а който не е си търси извинение. Само мога да ти кажа ,че съм мениджър в международна компания , ходя нагоре - надолу по света/ вкл. в Щатите / командировки . и никога не ми е хрумнало даже да емигрирам. Точно обратното, колкото повече обикалям света ,толкова повече оценявам България....А пък ти ми кажи ,экой от двамата е по- добре
27
2
 
11
 
! Отговори
До 22 преди 1 месец
Най-тъжното нещо при теб е че си комплексар, а пред комплесарите няма перспективи, те не ги виждат, не желаят да ги виждат, те са просто неудачници, които получават душевен оргазъм когато плюят и се оплакват.
26
0
 
10
 
! Отговори
от БАН преди 1 месец
Колкото имам мои са си. Трябва да си много душевно, психично и физически осакатен, за да пишеш в някакъв пуршив сайт "аз имам 2 мил. ба, ти колко имаш ба, кажи ба, а ба, ти знаш ли *** кой съм ба..." Н Е С Р Е Т Н И К - сигурно и от жени те е страх.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 11 - LLM-ки ги има от 20 години, прости сега не ги чакаш по 3 минути за отговор. Работата е, че няма друго собено подобрение, въореки че хвърлихме 20000x изчислителна мощ и ток + стотина хиляди пъти повече данни.