Дайте й рекорд, за да го счупи

Само в Цюрих Мадж събра 72 000 фенове
23 сеп 2008 19:50,
16
Дайте й рекорд, за да го счупи
Мадона ще спечели много. Приходите от турнето ще литнат над 400 млн. долара. Снимка: БГНЕС

Мадона продължава да чупи рекорд след рекорд с поредното си турне Sticky and Sweet.

Екстравагантното шоу е напът да се превърне в най-посещаваната и най-печелившата концертна обиколка, правена не само от жена изпълнител, но и изобщо от музикант.

Мадона тръгна на световното си турне от 51 концерта на 23 август, като избра за начална точка Европа и по-точно Кардиф в Уелс, Великобритания.

Оттогава певицата чупи рекорд след рекорд.

В Цюрих Мадж събра 72 000 фенове и така осъществи най-големия концерт в Швейцария, надминавайки рекорда на Ролинг Стоунс, поставен преди две години.

След Швейцария Материалното момиче не пожали Лондон и легендарния стадион Уембли.

Въпреки че звукът на концерта в британската столица беше ужасен и хората на тълпи протестираха пред организаторите на турнето, шоуто надмина всички очаквания.

50-годишната фурия събра над 74 000 фенове и рекордните 12 млн. долара приходи и така помете всички рекорди за посещаемост и печалби, поставени някога на новия и на стария Уембли.

Очаква се рекордите да продължат да падат и на стадионите в Париж и Атина, които бяха напълно разпродадени.

Безспорно може да се каже, че Европа винаги е обичала неистово Мадона. Причина за рекордните приходи обаче е и фактът, че за разлика от повечето концерти от миналото й суперуспешно турне „Confessions“, които бяха в зали, на Sticky and Sweet всички изпълнения са на стадиони.

А това значи повече хора и съответно – повече пари.

Шумотевицата продължава в Щатите, където започва на 4 октомври в Ню Йорк с 66 500 продадени билета.

Мадона парадът завършва в Латинска и Южна Америка, където именно се очаква да бъдат счупени всички върхове по приходи.

Това ще са първите изяви на живо на Мадона в тази част на света, концертите вече почти са напълно разпродадени, а истерията е направо нечувана.

Турнето обаче вбеси много от феновете на певицата. Вярна на себе си и на жаждата за печалба, Мадона пусна няколко вида билети, сред които и новите за музикалния бизнес Hot Tickets, които са доста по-скъпи (около и над 250 евро) и включват достъп най-отпред до сцената, като тези фенове влизат по-рано на стадиона и получават подарък от турнето (календари, тефтерчета и разни подобни дребни сувенири).

Редовните фенове на звездата обаче са бесни, тъй като дори и след дълго редене с обикновените билети хората с Hot Tickets са преди тях, а в повечето случаи това дори не са и толкова запалени почитатели на певицата.

Но маркетинг нравите на Мадона за правене на пари са безжалостни. Тя дори повери продажбите на ВИП билетите си на отделна компания.

В най-големите форуми, посветени на певицата из цял свят, фенове се борят с гнева си срещу прекалено комерсиализираното турне и наистина бляскавия спектакъл, който Мадона изнася.

Факт е, че това е наистина най-бедното на идеи турне на певицата, но и най-шумно рекламираното и пълно с блясък.

Очаква се приходите да надминат значително предварително заложените 350 млн. долара. А това си е повече от шумен успех, който тотално институционализира Мадона като най-успешната и влиятелна звезда в историята на музиката. Факт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
noname преди 15 години
Ех днес.бг уж толкова много пишете за мадона и накрая нищо да не знаете за нея.Броя на концертите й много преди 23.09 е 58,а не 51.толкова ли не можахте да проверите.Иначе поне чест ви прави,че пишете за нея.Ще ви адна пак във фаворитите (;ПС: Бях на концерта й в Рим.Не мога да израза с думи преживяното
14
0
 
0
 
! Отговори
madonna.edno.info преди 15 години
Ако си направи билетите по 5 лева, а не по 500, ще събере и милион зрители. Каква е тая чалгаджийка цеца в някакъв район, където хората не са виждали нищо по-добро? Я тя да си направи билетите по 500 лв да видим колко хора ще събере - една шепа ще има ли? А Мадона събира по толкова хора само в един град, а прави над 50 концерта на турне, при това извън собствената си страна.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Като счупи рекордите на наща Лили, да ми се обади.. 088ххххххх
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
аха - и оная ми работа сигурно ще счупи с дъртата си .....пу..тка
11
0
 
0
 
! Отговори
desi преди 15 години
madonna e varha,vsi4ko tova koeto pi6e za koncertite i go dokazva.provokativna e no tova e neiniqt na4in na jivot i na koito ne mu haresva da si tarsi drugi interesi.
10
0
 
0
 
! Отговори
nnn преди 15 години
и , и рекорд може да чупи и го прави успешно, който може, просто може. вместо да злословите, научете нещо от нея, защото зад успеха и има страшно много труд и добро менажиране, а не чалга и ***
9
0
 
0
 
! Отговори
brigante преди 15 години
м,който го можел си го можел:)и на мен ми е писнала,ама...понякога мнооо ме кефят песничките й:)
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тая дърта *** няма ли да се спре вече,отдавна вече се е изчерпала.чудя се как още има заблудени да и наливат кинти в банковата сметка?!
7
0
 
0
 
! Отговори
ivo преди 15 години
taq na 50 i pravi 4udesa pa i e mnogo zapazena super qka macka
6
0
 
0
 
! Отговори
mado преди 15 години
Ба! Тоя сайт е само Мадона и халва!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вие какви сте чуждопоклонници в тоя сайт, не е истина. Говорите за мизерните 70 000 посетители на концерт като за рекорд, а що не прочетете по колко човека се събират на концерта на Цеца, например? Стига ли са и до 200 000. И това не е във Великобритания с нейното население, и не пее на английски. На тия концерти на мадона ходят само и ***, за това са и толкова скъпи билетите. Но 70 000 е нищожно.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
...които трябва да върне на всички които са я ..... първо, й са й ги предплатили като разходи. Я остане нещо, я не. Но не праите са важни в случая, а факта, че посредствеността, както винаги надделява. Не случайно се нарича Поп Музика, от Пополус-Народ...Народна..Простащина...и т.н. Давайте музикални лулмпени, кефете се на посредствеността, тя се нуждае от вас!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да се хванат двете с Лили Иванова да опъват вратни жили по сцената
2
0
 
0
 
! Отговори
Forski преди 15 години
Ха ха - браво! Мажи на ред, трепач! :DMadge RLZ
1
0
 
0
 
! Отговори
хах преди 15 години
какво й се възхищавате на тая комерсиална пастърма? Стара и сбръчкана, едно време беше хит, сега е банална......... щом е паднала до ниво "песен с Timbalend" смятай колко е зле и как се е изчерпала напълно