Нов състав, нов късмет

Новата банда на фронтмена на Artery Янко Бреков се казва The Pomorians и идва у нас за минитурне през януари
23 дек 2008 17:07,
5
Нов състав, нов късмет
Снимка: Строежа

The Pomorians пристигат през м. януари за три концерта в София, Пловдив и Стара Загора.

Това е страничен проект на фронтмена на Artery Янко Бреков и първия китарист на същата банда - Красимир Керкинов - Кемала.

Групата ще свири за първи път в България и ще пристигне за седмица в края на следващия месец.

Първият от серията концерти ще се състои на 24 януари в пловдивския клуб "Петното", на 25-и The Pomorians ще се отправят към клуб "Jam" в Стара Загора, а ще завършат обиколката на 26-и в клуб "Строежа" - София.

Китарното дуо, създадено през 2007 година и отново базирано в Амстердам, набира бързо популярност и през последните месеци успешно обикаля Франция и Германия, като наситеността на участията им често запълва до последния ден месечните календари.

The Pomorians залагат на весели и емоционални текстове, но за разлика от Artery звученето им е по-близко до ска и реге, плюс привичните гръцки и български етномотиви.

Последните са особено силно изразени в живите участия на бандата в чужбина, където характерните за бузукито звуци придават допълнителна екзотика.

За първите си концерти в България обаче, а именно предстоящите следващия месец, групата ще изглежда по коренно различен начин.

The Pomorians ще загърбят акустичното звучене и ще се появят в четиричленен състав. Към Янко и Кемала на баса ще се присъедини Николай Хубенов - Хуби от Artery, а барабанист ще бъде Васил Вутев, известен още като Васето от Пиромания.

Репертоарът също ще претърпи сериозни промени, като на мястото на етнопарчетата разширеният състав на The Pomorians ще изпълнява песни на Artery, особено от първите два албума, в които участие тогава взима и Красимир Керкинов - Кемала.

От групата обещават още и парчета като Control, Electricity, Me And You, Take It From Me.

Билетите вече са в продажба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
ZzZ преди 15 години
Браво, страхотно!Ей, KAZANOVA, банда е от английски - "band", какво те притеснява?а "анонимен" - това след Бербатов е най доброто, което в последните години даваме на света, така че ти си жалък ***... Артерия са чалгия :) честно, разсмя ме... жалък ***! Да не си бил в друго Поморие, някъде към червен Бряг? :)))
3
0
 
0
 
! Отговори
OT KAZANOVA преди 15 години
Поредната глупост на екипа начело с Пенева Каква е тази БАНДА
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Духачи... лятото като бях в Поморие те свириха почти всяка вечер в едно кръчме на плажа... само яко *** парчета тип чалгия ... отровиха ме направо ...
1
0
 
0
 
! Отговори
olq преди 15 години
mnoogo qko, a Varna 6to q preskochihte:(