Въпреки секс скандала: Тил Линдеман и Рамщайн са отново на турне

Жени недоволни, че случаят изглежда почти приключен, липсвал морала
26 май 2024 21:27, Красимир Ангелов
43
Въпреки секс скандала: Тил Линдеман и Рамщайн са отново на турне
Снимка: БГНЕС

Обвиненията, че фронтменът на Рамщайн Тил Линдеман е принуждавал жени към секс, засега остават без съдебно последствие.

Преди около година, в началото на юни 2023 г., германски медии за първи път оповестиха твърдения на жени, които обвиняваха фронтмена на Рамщайн – Тил Линдеман – в сексуално насилие и злоупотреба с власт. След това берлинската прокуратура започна разследване срещу Линдеман, но то приключи бързо, без да му бъде повдигнато обвинение, припомня АРД по повод новото турне на групата, проведено включително в съседен Белград - концерт, на който присъстваха и десетки български фенове.

Още по темата
За мнозина това означаваше край на публичната дискусия за поведението на Линдеман. За други обаче, и най-вече за засегнатите, въпросът далеч не е приключен – те искат обществото да обърне подобаващо внимание на въпроса за насилието срещу жените, пише в свой материал DW.

Злоупотреба с власт и имидж

„Щом не е осъден, значи нищо не се е случило? Намирам това за много странно“, казва Синтия А.* Тя описва как преди един концерт на Рамщайн е правила секс с Линдеман зад сцената. Впоследствие го характеризира като сексуално издевателство от негова страна. Синтия А. говори за злоупотреба с власт и твърди, че певецът се е възползвал от имиджа си на звезда.

Ясмин Стивънс* също има такъв болезнен опит от младежките си години. „В моите очи едно 17-годишно момиче е още дете“, казва тя днес и добавя: „Не мога да разбера как възрастни мъже могат да игнорират факта, че пред тях стои едно дете. Време е да разрушим мита за секса, наркотиците и рокендрола и да се запитаме каква реалност сме си създали? В какво всъщност участваме? И искаме ли това?", казва тя пред АРД.

Хора, които познават добре музикалната индустрия, сега гледат по-критично на това, което са преживели, докато са били част от нея. Маркус Кавка например е бивш водещ на VIVA, който познава Рамщайн и музикалния бизнес от средата на 1990-те години. "Не мога да приема за нормално, че едно младо момиче на 18, 19 или 20 години, което отива на подобно събитие, защото е фен на музиката, ще трябва да внимава, за да излезе от концерта физически невредимо“, казва Кавка. "За това са отговорни хората, които са по-високо в структурата на властта“.

Цялата система е виновна

Той критикува музикалната индустрия като цяло. Много хора в бранша се държат така, сякаш живеят в каменната епоха. На други места подобно поведение отдавна вече е неприемливо, но в музикалния бизнес много неща си вървят по инерция, твърди той. Според Кавка обаче не са виновни само извършителите, а цялата система, която  прикрива техните прегрешения. "Просто в играта се въртят твърде много пари, заложени са и много работни места", казва мъжът.

Много от концертите в новото турне на Рамщайн в Германия и из цяла Европа вече са разпродадени и разгорещеният дебат около обвиненията срещу Тил Линдеман изглежда не е навредил на групата и на нейния фронтмен, пише АРД.

Къде остава моралът?

В новия подкаст "Rammstein - Row Zero" засегнати жени разказват подробно за преживяванията си с рок звездата. "Щом съдебното делото е прекратено, мнозина възприемат това като доказателство, че обвиняемият не е сгрешил никъде. И въпросът за морала вече не се обсъжда", казва Симоне Кемпфер, която дълги години е работила като прокурорка.

Линдеман твърди, че сексът с фенки около концертите на групата винаги е бил по взаимно съгласие. Той отрича да има извършени престъпления и дори води дела срещу някои медии за публикации по темата. Повечето от съдебните решения все още не са влезли в сила, уточнява АРД.

* Имената са променени от редакцията на DW

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: Тил Линдеманрамщайн
Още от Музика
Горан Брегович първи ще забие на новия стадион на Ботев
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Бай Хой преди 2 седмици
На концерта имало десетки българи?!? Глупости! От близо 70 000 в Усче парк българите бяхме поне 10 000. И това само единия ден. На Калотина чакахме близо 4 ч. на влизане. Пак сте неподготвени.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Европейските ценности ,голем ЕС ,геьове ,еднополови бракове ,джендсри и кви ли не ))то ако беше останала пп на власт щеха да приемат всички тия ценности на ЕС ))))
32
1
 
13
 
! Отговори
ИдеалистЪ преди 3 седмици
Виновен до доказване на противното, нали така, г-да либерали? Дясно е новото ляво и обратното?
31
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
съд до дупка за тоя изверг, то си му личи по физиономията колко е сбъркан
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Велики!
29
0
 
10
 
! Отговори
Николай преди 3 седмици
Хайде пак писъци и страдания. Кога е да се хвалят как спали с някой известен - нямат спиране. Кога е да измъкнат полза - въх бях 17 годишна. Пък после рев и сополи - малка бях, излъгах се...
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Съдели го??? Аз на Тил бих му направил с.в.ирка без колебание.
27
7
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 3 седмици
Тоя е вампос бе, я глей ко се е ококорил...разни сатаноси са се пръкнали по Земята.
26
0
 
25
 
! Отговори
Ddt преди 3 седмици
След като се изплющяла зад сцената, продължила живота си на монахиня.
25
1
 
12
 
! Отговори
бла,бла преди 3 седмици
Ама как ги принуждава "към секс", опира им пистолет или на сила? Щото ако не, не ги принуждава към нищо. Примерно, ако гей иска да ме праска отзад и ми каже "ще получиш работата само ако те оправя", той принуждава ли ме или ако се съглася, сам си вземам решението? Питам и отговор не искам.
24
2
 
26
 
! Отговори
Бате Иво преди 3 седмици
Това ми напомня на случая как спах с една 35 годишна два пъти и после тя ми се разсърди, че не съм искал да се женя за нея, а вече и било време да се жени! Все едно аз съм виновен, че е спала с 101 човека преди това?! Как това, че съм спал с нея било едва ли не злоупотреба, а тя имала сериозни намерения! Та и при Линдеман същото! Все едно са очаквали да се ожени за тях, само защото са си отворили краката! Всички мъже обичат леки жени, но няма мъж, който да иска такава жена за съпруга!
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 20 - То и царпето каза, *** за 800 дни България ще отиде ехееее ... Напреде напреде, а то ...
22
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ама тя е жена? Нали бяха гей банда?
21
0
 
38
 
! Отговори
Йо преди 3 седмици
Като жена го казвам - това е абсурдно! Сама се навиваш да правиш секс с някой, който е известен, а после ревеш и подавал жалба. Защо?!
20
0
 
1
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 3 седмици
До Анонимен18тъкър карлсън каза че епстейн се е самоубил
19
1
 
10
 
! Отговори
Муахаха преди 3 седмици
Еваларка! само Грозните и Дебелите (e разбира се и фригидните и импотентните) - ги е Яд!!
18
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
някой да му е идвало на акъла че са ги дрогирали и напивали и после са им се изреждали и издевателствали над тях. цялата група и монтажистите на сцената сигурно след тях.
17
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В англоезичните социални медии е пълно със словоизлинията на 40-50-60 годишни кр.нти. Сами си признават, че на младини не са подбирали, но, видиш ли, за това били виновни мъжете. Те не си затваряли крачката, въргаляли се с когото падне, ама иначе много чисти. Други ги осквернили, възползвали се, чак морал четат, прееаните мрви.
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И защо да не са на турне? Защото някаква т.и.н.я. много искала "с извьестьен". И сега се сетила, че може да изчопли някое и друго млионче. Яаааа си взимай дозата или по-добре опъни въжето, да освободиш света и най-вече Тил от присъствието си!
15
5
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
то на запад е модерно като не могат да разделат парите да се елефсънват. по ми е интересно дали тил ше го тричат за договора с руското МО и за римските партита с вечно кривия лепс