6 поеми, една дива и музиката

Афро-перуанската певица Сусана Бака се връща у нас с новия си албум Seis Poemas
11 фев 2009 09:15,
6 поеми, една дива и музиката
Снимка: Калина Янчулова

След като омагьоса българските меломани на два концерта през 2007-а, афро-перуанската певица Сусана Бака спази обещанието си и ще се върне.

Омайният й глас отново ще стопли зала "България" през пролетта.

На 24 май тя ще разкаже още от своите афро-перуански приказки с групата си от двама перкусионисти – Хуан Котито Медрано и Уго Браво, китариста Сергио Валдеос и басиста Давид Пинто.

Сусана Бака ще дойде, за да представи новия си албум, който включва музикални интерпретации на 6 поеми, които са я накарали да ги изпее, защото са развълнували бунтарския й дух.

Стиховете на творци като Федерико Гарсия Лорка, Алберто Бенавидес и Чабука Гранда оживяват емоционално в аранжиментите на Сусана Бака и Серхио Валдеос. Концертите на певицата имат особено очарование, защото всеки е различен – изпълнителката пее за всеки един от публиката поотделно, гледа хората в очите и им нашепва своите истории.

Те ни отнасят в крайбрежния квартал Чорийос, където в неделните дни баща й хващал китарата, майка й започвала да танцува и пее, а Сусана зарязвала игрите навън с другите деца и притихвала в ъгъла, унесена в музиката.

Вижте малка част от света на Сусана:


Сусана Бака има осем албума зад гърба си, като четири от тях са записани за Luaka BopSusana Baca, Eco de sombras, Espiritu Vivo и Travesias.

Настоящият Seis Poemas също предстои да бъде издаден от лейбъла на Дейвид Бърн.

Билетите за концерта й вече са в продажба.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание