De Phazz и Will White влизат в компанията

Още изпълнители се присъединяват към Fun Lovin' Criminals във втората вечер на фестивала Spirit of Burgas
10 авг 2009 17:47,
2
De Phazz и Will White влизат в компанията
Снимки: Spirit of Burgas

Броите ли вече дните до шеметния старт на второто издание на най-мащабната лятна музикална продукция по Черноморието?

До Spirit of Burgas остават няколко последни дни, а програмата на фестивала продължава да набъбва с нови имена.

Най-интересните новини от последните дни касаят предимно втората вечер и основната сцена.

Там преди небрежните костюмари от Fun Lovin' Criminals ще се изявят вече добре познатият на българската публика германски lounge проект De Phazz.

И след като взривиха българската публика с първия си концерт, запазиха доброто впечатление с втория и в последния момент се отказаха от третия, който трябваше да се проведе в Балчик, не след дълго ще се срещнем с тях отново.

Красивият глас на тяхната вокалистка Pat Appleton ще ни поведе на пътуване през осмия студиен албум на групата Big, който излезе тази година.

На фестивала De Phazz ще са в оригиналния си състав - Karl Frierson, Pat Appleton, Pit Baumgartner и Otto Engelhardt.

След тях на сцената ще се изяви основният хедлайнер Fun Lovin' Criminals, а следващата изненада ще срещем веднага след тях.

Става дума за британския електро брейкбийт майстор Will White (Propellerheads DJ Set), който ще ни забавлява в късните (или ранни?) часове на нощта.

Син на барабанист, Will White хваща за първи път палки в ръцете си на 5-годишна възраст и от тогава дори и не помисля да се раздели с тях.

Докато растял и пробвал уменията си на барабанист в различни банди, първият урок, който научил е какво е същинското значение на думичката „фънк”. Към средата на 90-те пък осъзнава, че не е нужно да пълниш сцената с много хора с различни инструменти, за да правиш лайфове.

Защото работата на четирима на сцената всъщност може да се върши от двама, благодарение на новото поколение инструменти  - машини-за-звуци.

Днес Will е навъртял хиляди километри околосветски обиколки, със своите диджейски сетове.

Между туровете той прави музика и ремиксира, заради което се очаква съвсем скоро и да издаде дебютния си авторски албум, в който със сигурност ще се е разписал като човека с палките зад сета от барабани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Голям PRAZZ