Grammy 2010!

Традиционно в началото на годината идва време за равносметка на изминалата
3 фев 2010 11:11, Петя Славова
0
Grammy 2010!
За ремикс наградата си прибра David Guetta. Снимка: Animato Music/ EMI

Традиционно в началото на годината идва време за равносметка на изминалата. И докато Холивуд бави своята най-важна церемония за раздаване на награди до март, то музикалната индустрия винаги прави това още в първите седмици на новата година.

Наградите Грами се състояха в неделя вечерта в Лос Анджелис и както обикновено, около тях цял куп артисти си тръгнаха със статуетки – някои заслужени, някои – не толкова.

Церемонията беше обичайно бляскава, като сред най-запомнящите се изпълнения беше откриващото на Lady Gaga в дует със сър Elton John, както и тези на някои от най-популярните артисти за 2009 – обичайните заподозрени – Black Eyed Peas и Beyonce, но имаше и някои неочаквани и страхотни включвания от величия като Bon Jovi и Celine Dion.

Специално внимание беше обърнато и на Michael Jackson, в чиято памет беше излъчено tribute миниклипче за подготовката на неговото турне This Is It Tour в месеците преди смъртта му, което е направено на фона на Earth Song.

Но да преминем към най-съществената част – наградите. Beyonce, която имаше страхотна година, грабна най-много статуетки, което без съмнение е заслужено, след като изкара голям брой хитове от албума си I Am… Sasha Fierce.

Beyonce спечели 6 награди и по този начин стана рекордьор при жените по брой Грамита, спечелени за дадена година. След нея с 4 остана друга много номинирана изпълнителка – Taylow Swift, която обаче не нашумя особено много в България. С по три пък си тръгнаха Black Eyed Peas, Kings Of Leon и Jay-Z.

Ето и как се разпределиха наградите. За песен на годината бе обявена Single Ladies на Beyonce, а за албум – Fearless на Taylor Swift...

Вижте още

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари