Spirit of Burgas, ден първи: Бийтове с характер

Бира, феромони и страхотна музика..
14 авг 2010 15:50,
44
Spirit of Burgas, ден първи: Бийтове с характер
Снимкa: Mp3.bg

Определено едно от най-хубавите неща, които се случиха на родната меломанска публика през последните три години, е музикалното явление Spirit Of Burgas, което окупира града всяка година около 13-17 август и за три дни успява да напои бургаския плаж с доволно количество бира, феромони и страхотна музика.

За радост на всички фенове на фестивалните страсти и за ужас на местните, живущи около плажната ивица, Spirit Of Burgas не ни подмина и сега.

Ден първи за тази година ще се запомни с няколко неща: меланхоличната тийн еуфория около извънземните Prodigy, опашките за бира и нечовешката жега и потните тела.

Преди да ви разкажем за музикалните събития, трябва да споменем, че тази година организаторите са се постарали Main Stage по размери и разположение да придобие вид на истинска музикална сцена от европейски ранг.

Единственото недомислие като че ли бяха екраните, които бяха позиционирани толкова ниско и бяха така размазани, че от тях файда общо взето нямаше.

Латино и електронни сцени няма, като на тяхно място организаторите заложиха на актуалната реге Zionlionz и т.нар. Performer's, на която се изявяват млади таланти.

И така, Spirit Of Burgas има лошия навик да започва раничко, по времето, когато хората все още се изтичат от плажа и тепърва се чудят да вечерят ли или да се къпят, и това съответно прави лоша услуга на първите групи.

В петък обаче към 19:30 фестивалната зона вече можеше да се радва на завидно количество подранили фенове, които искаха да хванат началото.

Него дадоха три групи, всяка от които актуална посвоему, събра своята аудитория.

Суинг симпартягите от Smugglers Colective бяха окупирали Blues&Jazz Stage, където за пореден път тази година десетки младежи, почитатели на бибоп епохата на миналия век танцуваха акробатичен рок и дефилираха с ретро дрешки.

Целият "отчет" за ден първи на феста, както и много снимки, можете да видите тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
5
 
! Отговори
lory преди 13 години
До Drakata,1. "не знам" се пише отделно за разлика от НЕГРАМОТЕН2. Предишните две години бях на фест и е жесток, при това си вадя парите сам, гледам дете и хич не съм млад ;) Тази, за съжаление, не успях. 3. Точно пък *** като теб седнал да ми обяснява какво е красиво - музиката също е красива, ако имаш слуха да я чуеш! 4. Такъв род сабития има в цял свят. Това, че има подобен фестивал в България само може да радва меломаните, хотелиерите и ресторантьорите.
43
6
 
1
 
! Отговори
Drakata преди 13 години
Спирит - Мирит ..*** история е това явление... но пък какво от това.. след като се правят толкова много наркотици ... младото поколение на (Бургас)/България трябва да ги мели и да ръси парите на родителите си,взети от борсата.. Иначе сичко е 6 ... така или иначе живеем в свят на мешени звуци,скари и *** .. така че.. R.I.P. на всичко истинско и красиво в България! евала на тез дет не им дреме за Фестове Партита Мартита Купони Клубове и незнам си още какви промиващи препаратни състояни
42
1
 
3
 
! Отговори
Godlike преди 13 години
A относно дебата за градовете .. Като не ти харесва Spirit-a, еми отиди на Cacao, Bedroom или на някое от уникалните барове на Юг .. Опа забравих, че живееш на майната си ;)
41
1
 
4
 
! Отговори
Godlike преди 13 години
Аз не се кефя толкова много на The Prodigy, но бях на Спирита, защото е нещо за което няма как да съжеляваш.. Бях на 10 метра от сцената с най-добрите ми приятели, повечето от нас не пихме алкохол.. А тези които очевидно са пили, към 3 вече лежаха на плажа.. Утре сме пак там, днес малко релакс пропуск :)
40
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, ама Какао Бийч не плаща на медиите да ги популяризират в такъв вид както Спирит ъф Бургас. Това, което прави днес.бг си е чиста реклама, прикрита под "журналистика" :) Това се среща много често :)
39
0
 
3
 
! Отговори
Т преди 13 години
В същото време Армин Ван Буурен РАЗБИ публиката, събрала се на Какао Бийч в Слънчев Бряг. Диджей-я удължи с 2 часа стандартния си сет (и изживяването продължи цели 5 часа) само, защото за него нощта беше също толкова невероятна, незабравима и вълшебна, както и за хилядите на плажа!!!
38
3
 
3
 
! Отговори
Майна преди 13 години
Всички миризливи варненски селендури да се скрият бързо. Сезонът свършва това означава консерви и глад през дългата зима.
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бг е едно голямо село, кво сравнявате Варна със София или Бургас и обратно ?отидете вижте Амстердам, Хелзинки, Берлин...това са красиви европейски градове
36
3
 
3
 
! Отговори
орчо преди 13 години
щото варна е скапан град затова
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
няма смисъл да се карате.България е едно голямо село и повечето от хората живеещи в него са селяни.това важи за всички градове.софия е най-големият град - следователно най-голямото село.не че обиждам софиянци, но градът е наистина грозна картинка.бил съм в София преди 20 год, нямаше нищо общо със сега.на път да станат села, са и останалите големи градове.иначе точните хора си ги има навсякъде,за съжаление обаче, те са малцинство.селянията все още rules
34
1
 
1
 
! Отговори
istnska maina преди 13 години
tuka po forumite kade se pishat za plovdivchani sa si prosto edni selanduri i provokatori---vav vseki edin grad v Bulgaria mozhesh da vidish neshto hubavo i neshto losho
33
1
 
1
 
! Отговори
Burgazlia преди 13 години
TUKA MI MIRISHE NA PLOVDIVSKI SELANDURI I KOMPLEKSARI VSE PLUETA,A SE IZSELVATE KAM SOFIA I VARNA
32
8
 
6
 
! Отговори
Шоп националист преди 13 години
Шопите са отделен етнос от българите! Да живее ШОПИЯ! Долу всички българи от селска България! Варна е велика, а Бургас е мизерен град. Обратното не е валидно. Пловдив е селски град, а Русе е *** гето. Яко ли ви е? xDТА, стига сте се плюли по градове, пичове. ТОВА Е НАЙ-МАЛОУМНОТО НЕЩО/или поне едно от най-***/.
31
4
 
2
 
! Отговори
Майна преди 13 години
До СофиянецИ аз съм на същото мнение. трябва да забраним на селски варненци да посещават България-София и Пловдив.
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
по мазни и брутални селяни от варненци няма, *** селските бекове и селския акцент. Не е истина
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Варна е град на наркомани
28
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САМО ВАРНААААААААААА!!!!!! ПО-ДОБРЕ НА ХОРАТА В УСТАТА,ОТКОЛКОТО В КРАКАТА. ЗЛОБАРИ -ШОПАРИ...........ЯД ВИ Е И ПЛЮЕТЕ ПО НАЙ-ГОТИНИЯ ГРАД В БЪЛГАРИЯ....ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ САМО С ПЛЮНКАТА.
27
3
 
8
 
! Отговори
xaxa преди 13 години
Най-голямата измед от *** педофили маняци наркомани селяни *** и клошари е в София
26
1
 
0
 
! Отговори
laste преди 13 години
100% си от Бургас.
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
жалка работа