Ян Тиерсен: от прахта до светлината

Композотирът ще представи у нас новия си албум Dust Line
Обновена: 10 ное 2010 09:17 | 10 ное 2010 08:25,
4
Ян Тиерсен: от прахта до светлината
Снимка: BG Sound Stage

Ян Тиерсен ще представи у нас новия си албум Dust Line.

Композиторът на музиката към филмите „Невероятната съдба на Амели Пулен” и „Сбогом, Ленин” ще гостува у нас на 8 декември в зала „Универсиада”.

Новият му проект вече събира овации по време на настоящото му турне с близо 100 дати и абсолютно разпродадени зали.

Dust Line („Прашен път”) е правен в продължение на две години, като по-голямата част от него е записана в дома на музиканта в Западен Бретон. Друга част е родена на малък остров от Южните Филипини, а финалният микс е направен от продуцента Кен Томас в студио в Кестълфорд.

Това е един албум за човечността, за обичта, за тленноста и безсмъртието. Също така е албум за живота, не когато нещо е изгубено, а когато се налага да бъде изживяно.

По време на работата върху албума Тиерсен загубва своята майка и много близък приятел. Вероятно затова някои от парчетата като Ashes, Amy и F*** me звучат любовно и лирично, а други са неочаквана смесица между електронно звучене и хорова литургия.

Dust Line е продукт на способността да се откриват случайно интересни неща, на експеримента, като начин за новаторство, той е резултат от новооткрита щастлива идея.

Поначало Тиерсен го замися като семпъл запис, но в последствие първоначалната му идея се променя, тъй като той се усеща изморен от традиционната структура на мелодиите и решава да преработи по-голямата част от песните.

Резултатът е един различен от досегашното му творчество разкошен албум с музика, която претърпява неочаквани обрати и развития, музика, която грабва слушателя и го хвърля в море от електронни звуци и прекрасни вокали.

Ще можем да се убедим и лично в това на 8 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: нов албумЯн Тиерсен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
5
 
! Отговори
дядо ви Прашко преди 13 години
Абе вие за прахоляка ли ще се дрънкате или ще коментирате музиката на човека!? Какво значение има как е написана една дума, като същност новината е, че един голям, уникален съвременен музикант ще дойде тук, за да можем и ние да чуем музика - едно такова, дето е ... различно от Азис.
3
0
 
2
 
! Отговори
111 преди 13 години
съществително име, мъжки род - ед.ч. прах - основна форма на думата праха ед.ч., непълен член прахът ед.ч., пълен член прахове мн.ч. праховете мн.ч., членувано праха бройна форма - звателна форма съществително име, женски род - ед.ч.съществително име, женски род - мн.ч. прах - основна форма на думата прахта ед.ч., членувано прах мн.ч. прахта мн.ч., членувано Напишете всичко де.Не само това което на вес ви харесва.В случая следва да се използва основната форма.
2
0
 
5
 
! Отговори
Wikipedia преди 13 години
Прах Съществително нарицателно име, женски род, тип 42Дребни и сухи частици от пръст, въглища и подобни, изобщо ***, напр. * Обърши прахта от мебелите. * Вятърът отвя уличната прах.
1
2
 
2
 
! Отговори
111 преди 13 години
Не се пише прахта,а праха.Думата прах е от мъжки род за разлика от пепел.Кой ви пуска да пишете?Знаете само да плюете против другите,а вие самите сте абсолютно некадърни.