Еминем с 10 номинации за Грами 2011

Тази година преобладават кънтри, поп и рап изпълнителите
Обновена: 2 дек 2010 13:03 | 2 дек 2010 13:00,
26
Еминем с 10 номинации за Грами 2011
Снимка: Getty Images/ Guliver

Еминем води с 10 номинации за наградите Грами 2010.

Рапърът, който се завърна в света на музиката с Relapse през 2009 г. след петгодишна пауза, се съревновава в трите големи категории с продължението Recovery – за албум, песен и запис на годината, както и в няколко рап категории.

Изгряващият R'n'B изпълнител Бруно Марс има седем номинации, а рапърът Jay-Z, ексцентричната поп звезда Лейди Гага и кънтри групата Lady Antebellum са с по шест номинации.

Канадският идол на тийнейджърите Джъстин Бийбър е номиниран за най-добър дебют. В тази категория той си съперничи със своя сънародник рапъра Drake, с две британски групи – Florence and the Machine и Mumford & Sons, както и с най-голямата млада надежда на американския джаз Esperanza Spalding.

Въпреки че в Европа тежката музика се завръща, в Грами тази година рокгрупите са слабо представени във водещите категории, за сметка на преобладаващите поп, хип-хоп и кънтри изпълнители.

Канадската инди банда Arcade Fire и техният The Suburbs ще защитават славата на рок жанра в надпреварата за албум на годината. Те си съперничат в най-престижната категория Грами с Еминем (Recoverey), Lady Antebellum (Need You Now), Лейди Гага (The Fame Monster) и Кейти Пери (Teenage Dream). 

Още по темата
3 фев 2010 11:11
0

Песните, номинирани за запис на годината – категория, която отчита заслугите на изпълнителя и на продуцента, са Nothin' On You, на рапъра B.o.B с Бруно Марс, Love The Way You Lie на Еминем с Риана, F*** You на Cee Lo Green, Empire State Of Mind на Jay-Z и Алиша Кийс, Need You Now на Lady Antebellum.

Три от тези песни – Love The Way You Lie, F*** You и Empire State Of Mind, са номинирани и за песен на годината – категорията за авторите на песните. В нея са също Beg Steal or Borrow на Ray LaMontagne и The House That Bilt Me на Миранда Ламбърт.

Наградите "Грами", които се присъждат в 109 категории, ще бъдат обявени за 53-ти път на церемония в Лос Анджелис на 13 февруари 2011 г.

Отличията, смятани за музикален еквивалент на наградите "Оскар", се присъждат от Националната академия по звукозапис на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: номинации
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Thanks поздрави и за теб. Слушам ги и двамата. Имам песента на компа без видеоклип после ще си я пусна.
22
2
 
6
 
! Отговори
Ева преди 13 години
Поздравявам ви с The way I am, дори в нета има изпълнение наживо Еминем + М. Менсън на тази песен. И текста е десет от десет.
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Но виждам че не са 20 ами по-скоро 200.
20
2
 
3
 
! Отговори
до 22 преди 13 години
И аз правя същото- много добре се спами на фона на рапирането на Еминем. Зарежда ни с живот геният!)))
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вече си ги пуснах :)Слушам си ги, пия си и спамя по другите теми :))))
18
2
 
2
 
! Отговори
до 19 преди 13 години
Пусни си споменатите песни от форумците в тази тема.Това е достатъчно да се докоснеш до магията на Еминем. Ако ги пуснеш под форма на клипове ,още по-добре.)
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А за които не го кефи:No apologies nah suckersI'm not sorry
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е нужно да изброявате всички песните му той има доста велики песни и въпреки че не рапа е точно стила който слушам мисля че Еминем е най-добрия рапър ( НЕ ЗАЩОТО Е БЯЛ). Великите му а не просто добри песни са поне над 20 според мен. Сега ще си го пусна на компа да го послушам че ми залипсва :))))
15
2
 
2
 
! Отговори
до 16 преди 13 години
Разбира се. Рапирането на Еминем в тази песен е изключително! Просто и да не слуша рап човек, се зарибява и нахъсва за живот от Еминем в този момент.
14
3
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 13 години
Също и песента" Beautiful" спада от тази класа. Велик текст и мелодия.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И Love The Way You Lie също :)
12
2
 
7
 
! Отговори
Владко преди 13 години
Подкрепям за филма '8 mile', филм за живота в западналите предградия на Детройт, където черните имат своята субкултура и един бял се опитва да направи пробив и го прави... Кефи ме култовият автобус с надпис '8 mile', с който Еминем пътува, когато му се развали колата.... има докосване и до западащата автомобилна индустрия и много други изводи.
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
всичко е нагласено БИГ ША го няма номениран
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Not afraid също!
9
2
 
11
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Принципно си падам по тежката музика, но Еминем го бива. Има няколко песнички които ми допадат. И за толкова години се доказа, не е еднодневка.Lose Yourself примерно кърти от всякъде :)
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
yeah...:-)
7
6
 
7
 
! Отговори
Ева преди 13 години
His gift is a curse, forget the earth, he's got the urgeto pull his *** from the dirt and *** the whole Universe!
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Който иска да разбере какъв човек е в действителност Еминем, да гледа филма "8 mile". Игрален филм, но всъщност се явява нещо като документален за човека Еминем. Рядко има такива човечни и искрени хора като него.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По принцип говоря.
4
10
 
1
 
! Отговори
ооо преди 13 години
не и на тази снимка