Джим Морисън оправдан посмъртно за ексхибиционизъм

Вокалистът на The Doors бе осъден на 8 месеца затвор през 1969 г.
Обновена: 10 дек 2010 16:18 | 10 дек 2010 16:18, Красимир Ангелов
57
Джим Морисън оправдан посмъртно за ексхибиционизъм
Снимка: mp3.bg

Властите на американския щат Флорида помилваха посмъртно рок иконата Джим Морисън, който почина в Париж през 1971 година, съобщи mp3.bg.

Морисън беше оправдан по обвиненията в ексхибиционизъм от 69-а, след като в края на мандата си губернаторът на Флорида Чарли Крист реши да представи иск в негова полза.

Срещу култовия вокалист на The Doors бяха предявени обвинения в непристойно поведение, ексхибиционизъм, накърняване на добрите нрави и пиянство на обществено място след концерт в Маями на 1 март 1969-та.

Певецът бе обвинен, че е показал половия си член пред фенове и е имитирал фелацио с китарист от групата.

В последствие Морисън бе осъден на осем месеца затвор, но обжалва присъдата преди да отлети със самолет за Париж, където почина през юли 1971 г. на 27-годишна възраст.

Вижте още музикални новини

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: Джим Морисън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
6
 
! Отговори
:) преди 13 години
Така е, хората които нямат лично обоснована позиция слушат музикалните критици, които са едни *** на гърба на творците, много ми е интересно къде се учи за критик, всеки обикновен плювалник може да бъде критик. А от кога Дорс стана популярна музика ?!?
14
0
 
1
 
! Отговори
До 9 преди 13 години
Защо да спирам. Дебелите и простаците трябва да бъдат подбробно охарактеризирани. Даже смятам, че съм прекалено лаконичен.
13
7
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 13 години
Хайде, хайде. Човека и бил известен изпълнител и творец, но повярвайте - не в световен мащаб. Та само едни индийци ще се облещят питащо `абе кой пък е тоя`. И ще изредят 10-на музикални гения за които не сме и чували. А става дума за над милиард души. Ами китайците ? Е че то - една трета от света никога не е чувала за Морисън. Та в тази връзка `световна звезда` е смислово грешно определение.
12
1
 
8
 
! Отговори
фен преди 13 години
Браво, Силвия. Така е. Аз пък като мъж харесвам музиката му и сценичното му поведение. Той е уникален. Има неповторимо излъчване. Бог да го прости!
11
15
 
4
 
! Отговори
ъ преди 13 години
Е разбира се, че без лични обиди няма как. Още живеете в комунизъма, където само вие сте прави, а другите са за разстрел.Доорс и Жим Моросън са изкуствено, изнасилено наречени за звезди и някви таланти. Фактите, както и музикалните критици сочат че като музика са кръгла, голяма нула... Аз също мисля така, *** с мечките по-добре свирят от тези неможачи.
10
1
 
12
 
! Отговори
Силвия преди 13 години
Аз разбира се, като жена освен да го слушам, си доставям удоволствие и визуално с тоя хубав мъж. Мисля че всеки може да има мнение.Но факт е , че вече ТАКИВА като тяхното поколение не се раждат.Матрицата на Чарли Чаплин действа не само в технологичен, но и в генетичен мащаб. Жалко.
9
1
 
4
 
! Отговори
до 5 ти !! преди 13 години
Прав си в оценките за номер 4 ти ,но СЛЕД 2 ТО ИЗРЕЧЕНИЕ ТРЯБВАШЕ ДА СПРЕШ ...!!!Достатъчно е ...
8
4
 
4
 
! Отговори
Спокоен преди 13 години
Чак пък гений ... леко пресилено ми се струва. Въобще, да се канонизират представители на популярните жанрове музика е твърде смело начинание.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***, иот коя миша дупка изпълзя. Мирише ли на тиня дупката ти. На замърсявай въздуха с помията си и не се гаври с великите хора.
6
0
 
5
 
! Отговори
стан преди 13 години
ъ ъ ъ ъ ъ................. ъ ъ ъ ъ ъ леле колко си ***!
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никой не го вълнува какво "харесвал" някакъв никому неизвестен комплексиран пикльо като теб. Никой не знае, че съществумаш. Никой не иска да "коментираш", нито пък му дреме на някой, че накакъв жалък *** онанира от злоба из интернет. Джим Морисън е гений и е уважавам от няколко поколения, стотици милиони от цял свят.А ти си анонимна неизвестна дрипа, която няма никаква стойност.
4
27
 
3
 
! Отговори
ъ преди 13 години
Този объркан наркоман и сбърканяк никога не съм го харесвал, за музикалната стойност на "произведенията" им изобщо няма кво да коментирам, *** от Кристали са по-добри музиканти от тея....
3
2
 
9
 
! Отговори
Кан Крум преди 13 години
До номер 1Ами ти най-вероятно.
2
2
 
21
 
! Отговори
фен преди 13 години
Поклон пред светлата памет на великия музикант и гений Джим Морисън! Такъв човек като него се ражда един на милиард.
1
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОЙ ЩЕ МУ ГО СЪОБЩИ?