Стинг: дойде, завладя, остана...

Той не само пееше, той разказваше за любовта
8 юни 2011 15:18,
56
Стинг: дойде, завладя, остана...
Снимка: SME

Винаги когато се оповести концерт на изпълнител от калибъра на Стинг на родна почва, очакванията на публиката достигат най-високите върхове, които съответният изпълнител е постигнал в кариерата си.

За жалост, тези очаквания не винаги се оправдават.

Не такъв обаче е случаят с провелия се вчера на столичния стадион Георги Аспарухов музикален експеримент на блестящия британски музикант и Софийската филхармония.

Напротив, Стинг не само оправда своето присъствие, а и ни накара да разберем защо е една от най-тачените звезди на съвременната поп сцена от толкова години насам.

И го направи толкова леко, лежерно и внимателно: въвлече събралото се множество в, до болка познатите си музикални истории за любовта и живота, сякаш без никакво усилие, и ни остави запленени до самия край на концерта.

Началото бе положено в 20:30 часа, когато изпълнителят завари публиката някак неподготвена: тихомълком и без фанфари, Стинг излезе пред още полупразния стадион и започна с познатото „Every Little Thing She Does Is Magic" на Police.

После класиката в жанра „Engilshman in New York" в неговия страхотен джази вариант, „Roxanne", "Fields of gold", "Mad about you"...

Както споменах по-горе, Стинг не само пееше, Стинг разказваше: разказа ни за любовта на по-възрастния мъж към една млада дама, сподели какво е чувството на несподелената обич, поразсъждава над крехкостта на човешката душа...

И всичко това на фона на класическите мелодии, майсторски изпълнени от Националния филхармоничен оркестър и потопени в атмосферата на меките, преливащи камерни светлини.

Краят на концерта по нищо не приличаше на леко лаконичното начало (освен още неосъзнатата публика, по първите две песни имаше и леки несъответствия със звука).

Към 22:30 ч. публиката вече крещеше в едно гърло (да, това се случи, въпреки че Стинг е от изпълнителите, които по-скоро разтапят сърцето, вместо да го карат да бие лудешки), което накара музикантите да изпълнят цели четири песни на бис: чухме „Mеssage in a bottle", "Fragile", "Too good for me" и едно великолепно изпълнение на „Desert rose", което разкри вокалните способности на певеца в целия им блясък.

Стинг пристигна тихо, завладя полека и остана безкомпромисно в сърцата...

Вижте още Арт новини

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Стинг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
мм преди 12 години
За първи път да ми хареса статия в този сайт :)
50
0
 
1
 
! Отговори
Музика преди 12 години
Напълно подкрепям 45!.. Стинг не е за стадиони и тълпи, прииждащи през цялото време.
49
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 12 години
се изтегли сцената напред, ама как тогава да се вземат 400 лева пред сцената като ще са на 5 метра разтояние от тези, които са платили 80 лв??? Това е цялата истина!
48
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 12 години
Стинг си беше номер 1, особено последните песни на бис. Fragile, Message in a bottle направо ми бръкнаха в сърцето...Обаче, организацията беше под всякаква критика, а озвучаването и осветлението бяха ужасни! Единствените, които са се изкефили на концерта май бяха онези на белите столове пред сцената. Ние отзад в секторите нито виждахме, нито чувахме. Имаше огромно неизползвано пространство между "белите столове" и правостоящите, което можеше да се използва, за да
47
1
 
3
 
! Отговори
Ира преди 12 години
Нито видях, нито чух - бях заета да разгонвам правостоящите нагляри около мен! За билета от 150 лв, купен още през февруари, получих само нерви! И не отговаряше на схемата, по която го купих - трябваше да съм преди пулта, а бях до него!За прииждащите хора - виновни са организаторите! Спират да пускат до антракта и това е! Какво е това чудо - човека свири от 30 минути, още тълпи хора се мотат наоколо и притесняват хора, дошли час преди концерта с въпроса : Това кой ред е?Ще си искам парите!
46
0
 
3
 
! Отговори
ружа преди 12 години
Но...един концерт ,добър или не,не може да промени отношението ми към творчеството на Стинг....А и нали някой беше казал-който иска да ни ГЛЕДА идва на концерт,а който иска да ни СЛУША си купува дисковете ни.
45
1
 
4
 
! Отговори
ружа преди 12 години
Няма как да не подкрепя N 26.Стинг е уникален творец,но не и уникален певец.Негови песни имат кавър изпълнение( по повод друг коментар) Roxanne - Джордж Майкъл,да не говорим за Every breath you take-там даже мисля ,че е повече от един.Моето мнение е,че този вид концерт- със симфоничен оркестър предполага една малко по-интимна обстановка в зала.А и самите песни на Стинг ,за да бъдат почувствани,изискват повече интимност,усамотеност и вглъбяване.Той има малко песни за стадион.
44
2
 
0
 
! Отговори
SSS преди 12 години
демек, много сте отворени ...
43
1
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
на калпавия х** - космите му пречат ...
42
1
 
2
 
! Отговори
az преди 12 години
явно си била на друг концерт ... единственото "разочароващо" беше публиката стинг пя повече от 2 часа, раздаваше се изцяло. Звука беше толкова чист, че имах чувството че съм го пуснал на CD, само едто беше на живо ...Немога да кажа, че е най-хубавия концерт на който съм бил, но беше на ниво, а певеца беше безупречен.За това, че разни хора не спряха да прииждат след началото му мисля, че самия концерт няма вина, а самите хора ?!?
41
2
 
2
 
! Отговори
Пето Линиев преди 12 години
38, който разбрал- разбрал. Аз мисля, че алегро- вивачето им куца на много хора, ама те си карат да капо ал фине.
40
4
 
5
 
! Отговори
експерт преди 12 години
Най-точният комента е на номер 1! Евала батко!
39
7
 
8
 
! Отговори
Фенка преди 12 години
Хареса ли ви наистина концерта, или пишете тези високопарни неща, само защото е Стинг? Аз пък бях на концерта, тъй като съм му голяма фенка, но останах супер разочарована. Имах доста по-големи очаквания. Първо, че започна по никое време, още не беше се стъмнило и дори светлините не се виждаха ( а нали уж е част от концерта)... хората не спираха да прииждат, което пречеве да се изкефиш максимално. Никакви ефекти.. И за капак звука беше супер слаб, и изобщо не видях ентусиазъм в самия Стинг...
38
1
 
2
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
Темпото му е в сол мажор, но ла миньор ще му отива повече...
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дойде, попя и си отиде...
36
0
 
8
 
! Отговори
Здравко преди 12 години
Че Стинг беше силен като изпълнение - беше. Че този път SME се изложиха много - изложиха се! Разбирам, че осветлението трябва да е точно срещу сцената ама защо дадохте там VIP места на Viv или на Туборг?Защо звукът беше на нивото на моята музикална уредба в къщи? Слабичко момчета слабичко, иначе Sting е супер и изпълненията са супер добре подготвени, както и въвличането на публиката в изпълненията!
35
5
 
7
 
! Отговори
Пето Линиев преди 12 години
Аз пък мисля, че Стинг трябва да пее една октава по- бързо.
34
3
 
5
 
! Отговори
фен преди 12 години
24, духовността у хората, за която говорите, няма да може да се постигне чрез "обичта", предлагана от Мартина, която така ви е трогнала, защото е фалшива. А музиката на Стинг наистина внушава някои духовни неща - ща започна със съпричастие и почтеност, които, за жалост, не са функция на лигаво разтапяне от страна на сантиментални (което не значи нито добри, нито притежаващи душевност) жени.
33
4
 
5
 
! Отговори
фен преди 12 години
Ники, 30, защо и те се изказваш като не разбираш от музика? "Разбира се че има уникални вокални способности човека и гласът му е в много висока тоналност (за мъж) - такива хора са мнооооого редки. За пример ви давам вокала на ФСБ чийто глас е в същия диапазон."Стинг има много ограничени вокални способности (тесен гласов диапазон, който изобщо не съвпада с "ФСБ чийто глас е в същия диапазон", впрочем, в ФСБ пеят 2ма души), твърдението "в много висока тоналност" е просто смешно.
32
0
 
2
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
не се ли е чуло някога и някъде да идва Дейвид Бауи в България?