Анди Кернс от Therapy?: Рокът и футболът са моята терапия

Утре, 16 септември, групата ще забие за втори път в България
Обновена: 15 сеп 2011 17:41 | 15 сеп 2011 17:02,
2
Анди Кернс от Therapy?: Рокът и футболът са моята терапия
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

За феновете на хард рока Анди Кернс едва ли има нужда от представяне. Основател, вокалист, китарист и автор на парчета на северноирландската алтърнатив метъл банда Therapy?.

Утре, 16 септември, групата ще забие за втори път в България след 13-годишна пауза по време на първото издание ON! Fest (4G). Мястото на концерта, където ще видим още родната метъл гордост Bastardolomey, грайндкор машините Napalm Death, Светльо & The Legends, Collapso и D.S.O.L. е зала 5 на Интер експо център. Началото на разтърсващия музикален маратон е фиксирано в 19,30 часа.

Броени часове преди концерта Анди даде кратко интервю за читателите на mp3.dnes.bg.

Анди, какво си спомняш от първото гостуване в България?

О, беше една вълнуваща вечер, страхотна публика и много се забавлявахме.

Какво да очакват феновете от вас на ON! Fest (4G)?

Със сигурност сме малко по-остарели, както и нашите почитатели, които са били на предния ни концерт. Но пък се надявам да видим много млади и ентусиазирани хора. И да избухнем в залата.

Предстои да излезе новият ви албум “A Brief Crack Of Light”. Ще имаме ли възможност да чуем нещо от него?

Да, смятаме да забием 2-3 нови парчета, но все пак не сме се виждали отдавна и голяма част от сет листа ще го представим за първи път на живо. За нас е предизвикателство и удоволствие да се изправим, заедно с останалите групи, пред българската публика.

Разкажи повече за новия ви проект. Как ще звучи бандата след наистина мрачния “Crooked Timber”?

Надяваме се албумът да се появи на пазара през февруари. Според нас той ще бъде нова крачка напред в музикално отношение, надяваме се и на на хората да им хареса. Има известни разлики, и както личи от заглавието все още има лъч светлина. Песните ни са два пъти по-кратки, звукът е доста необичаен, басът и барабаните са много грууви, но не изневеряваме на тежките китари. И със сигурност критиката няма да го обяви като мрачен.

Съгласен ли си с тезата, че парчетата на Therapy? са антитеза на комерсиалния рок?

Ние създаваме музиката, която на нас ни харесва. Никога не сме поставяли на първо място бързата печалба и може би затова успяваме вече над 20 години. Обичаме музиката, концертите, да творим, като парите никога не са ни цел. Иначе бихме били някоя група с един-два успешни албума и вече забравени от феновете. Това, което печелим го инвестираме отново в музиката и нещата се получават.

През последните години става все по-трудно за бандите. Песните могат да се свалят от интернет, разчита се повече на концерти. Вие предвиждате ли едно турне в подкрепа на новия албум?

Разбира се! Обичаме да пеем на живо, да бъдем близо до феновете. Това е истинската магия за всеки музикант. Не да пуснеш някой клип по телевизията и да чакаш да станеш известен. Колкото до интернет – това просто е една стъпка напред в развитието ни. Няма какво да се оплакваме, просто това е част от развитието ни като общество.

От каква терапия имаме нужда днес?

Трябва да общуваме повече помежду си, да бъдем честни с останалите хора. Честността според мен трябва да бъде водеща във всичко, което правим.

В твоята терапия влиза и футболът...

Да, още от малък обичам футбола и рока. Тогава гледахме мачове само по телевизията. На Челси, Ливърпул, Тотнъм... При мен музиката надделя, но и до днес обичам да бъда на стадиона.

Известен си с любовта към Челси.

Да, всяка година си купувам карта за целия сезон. Пропускам мачове само ако имаме участия в чужбина. Футболът, заедно с рока, за мен са истинската терапия в днешния забързан свят.

Вижте още музикални новини в mp3.dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Therapy
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
ДО 1 преди 12 години
ТИ?
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
mnogo dobri !
1
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гей?