Кой каза, че сме бедни? 20 бона за Васко Кеца за ЧНГ

Скандални хонорари за концерта в новогодишната нощ
Обновена: 6 дек 2011 15:25 | 6 дек 2011 15:18,
162
Кой каза, че сме бедни? 20 бона за Васко Кеца за ЧНГ
Васил Найденов ще ни пее срещу 20 000 лева. Снимка: Булфото

През последните месеци няма обществена личност, която да се изказва за състоянието на България, без да включи в речта си думата "криза".

В БНТ пък вечно се оплакват от липса на пари и орязан бюджет, независимо че получават десетки милиони годишно.

На целия този фон, допълнително декориран от стачкуващи фермери и десетки трактори в центъра на София, звучи леко безумно новината, че за новогодишния концерт на площад "Батенберг" общината и обществената медия ще пръснат над 200 000 лева.

И проблемът не е в цялата сума, а в завишените пари за сцена и хонорари.

Според информацията от БНТ, подадена в Столичната община, цялата стойност на проявата ще е над 200 хиляди лева.

119 350 лева са отредените средства за сцена, звук, осветление, фойерверки и лед-екрани. Много ни е любопитно дали в тази сцена са вплетени златни нишки или пък е инкрустирана с диаманти? В България от години се организират десетки концерти, не по-малки като мащаб от този в новогодишната нощ, но такава сума за сцена звучи фантастично. Честито на фирмата, която ще осигури тези услуги.

Партньорите на националната телевизия - Столичната община, пък ще осигурят 50 хиляди лева за заплащането на хонорарите на част изпълнителите, които възлизат общо на 82 000 лева без ДДС. Ако сложим данъка, това прави над 100 000 лева!

Явно в общината не искат да пестят излишъка на средства от бюджета на дирекция "Култура", щом са готови да плащат хонорари, които и самите певци сигурно не са очаквали.

20 бона са предвидени да влязат в джоба на Васил Найденов, който през последната година влиза в новините само с данъчните си задължения. Той заяви, че вече ги е изчистил до стотинка, и може би заради това сега признателните столични управници гледат да му възвърнат малка част под формата на хонорар. И то какъв хонорар! Суми от 20 000 лева на изпълнител не дават нито един клуб или организатор на концерт. Единствено бизнесмени, парадиращи в обществото, ги плащат за частни партита.

Миро пък ще извиси глас срещу 12 000 лева, което също е ненормално на фона на случващото се в музикалния бизнес. Също срещу толкова пари ще се ангажират и участниците ни в Евровизия преди 4 години Елица и Стунджи, като певицата е оценена по-високо - 7 000 лева, докато бившата й половинка ще трябва да се задоволи със скромните 5 000.

Естрадно-духовият оркестър "Севлиево" ще забавлява софиянци срещу 6 000 лева.

Не става ясно срещу колко ще пеят останалите участници - групите "Ахат" и "Те", Криско, Скилър и неговата сестра Лилана. От предложените разчети, които се очаква да станат факт на 8 декември, се вижда, че те ще си разделят "чисто" над 30 000 лева.

И накрая, за да не се обидят всички останали данъкоплатци. Честито и на нас! Ние сме единствените европейци, които сме ларж и с продънени джобове, защото тези хонорари са от нашите данъци. Нека се веселим заедно навръх Нова година със скъпоплатените ни звезди. Фа-ми-фа, фа-фа-ми-ре-до, сол-ла-сол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
0
 
! Отговори
вие сте си виновни преди 3 години
Точно затова сме бедни...Даваме си парите на гейове и *** да ни държат вкъщи пред телевизора и да ни насилват да им гледаме простотиите. Този гей цял живот пее 3 песни за 20 000...Не искате ли да имате високи доходи и да излезете да си живеете живота вместо да стоите на канапето и този гей да ви пее 3 песни през целия си живот?
159
0
 
2
 
! Отговори
Цонка преди 12 години
Ами ние сме жалки, щото ни мажат очите с кви ли не глупости само и само да забравим това и онова!И дават толкова пари щото тоз сигурно е и той от Държавна сигурност или има някакви далавери.Всичко идва от властимащите, а именно Бойко и СИЕ.Но не спирам да се чудя що са толкова ***, вместо да влагат в нещо и да има повече в хазната за крадене, те предпочитат да крадат по-малко и да няма нищо....пък и на всичкото отгоре ние виждаме какво се прави и пак си кютаме, а попа кара Хибрид...
158
0
 
0
 
! Отговори
БП преди 12 години
Наистина е жалко за българите. Изкуството трябва да учи на това кое е нормално, кое не, на любов и уважение. Изкуството трябва да минава през сърцето и душата да трепне. А в действителност тук в България, изкуството е начин за трупане на незаслужени доходи и нищо повече. Колко жалко......
157
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що, Ванеса Мей колко пари взе, за да прави хората на маймуни.
156
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Общината дава 50к за концерта и то за техническото обезпечаване, спонсора дава останалите 250к и той решава на кой колко ще даде, ако иска ще поканят и за 250к Рамщайн
155
1
 
5
 
! Отговори
Вера преди 12 години
Абсолютно съм против парите ми да се харчат по този начин и то по време на криза! Събираме пари за лечение на деца , а от друга страна харчиме за никому неинтересни привилегировани изпълнители. Дайте път на младите -- Хореографско у-ще, Широка лъка У-ще, Котел у-ще, Музикално У-ще и др.такъв концерт ще ви спретнат за радост на всички и то без пари.
154
1
 
6
 
! Отговори
сг преди 12 години
Да се направи референдум за концерта и да се отмени. И да не, аз лично ще саботирам даването на толкова пари във време, когато голяма част от България ще си смуче палците за Коледа. Безумие, също като скъпата кола на попа вчера!
153
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е висшата мода на богатите.За нищо няма пари в д-ватаНо за шоу има ,за реклами също има много,а за пътища направо сме Лихтенщаин.Бедните пък да умират-изостаени деца,инвалиди....Толкова дяволски устроен свят...
152
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Алоу, софийска община, за 20 бинки Сашка Васева ще изоре и пренареди жълтите павета, че и малко балиран *** към Ресилово ще вземе. Къде спите.
151
2
 
5
 
! Отговори
Пино преди 12 години
Г-н Попов,интересен автор сте вий.Вместо да пишете за Васко и за това колко щял да вземе,както и за някакви там други изпълнители (кой по-лош,кой по-добър),да бяхте направили едно мило проучване за това,как по високи етажи в държавата се печели,обира,присвоява и т.н.;да бяхте си направили труда да опишете истинските некадърници на постове,от които зависи и вашето място...Ако Васко взимаше полагаемите му се истински пари от авторското право,вероятно нямаше изобщо и да си помисли за площад...
150
8
 
3
 
! Отговори
ot maika ti putkata преди 12 години
sprete da pljuete po Vasil Naidenov selqnduri smeshni
149
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не, просто си мисля, че за толкова пари би попяла и Мадона.. Е, не мадона, но поне Риана или Бийонсе! Миро е следващото най-добро предложение, разбира се ;)
148
0
 
0
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 12 години
До 149Глупости!Васко Пидалчиту нарочно го държат извън затвора - за наказние!Само си представи какъв купон ще настане за простата на този дърт ***, ако го тикнат сред цяло стадо манафизирани ***!
147
1
 
2
 
! Отговори
Този нещастен Пе... преди 12 години
Този не си плаща данъците, трябва да отиде в затвола, а те му плащат хонорари.така е в България, не си плащаш данъците, за това те награждават!
146
0
 
3
 
! Отговори
mrbaloo преди 12 години
Васе не ме кефиш, алчен си, преди ако си бачкал и пял за народа, ейтака за кеф да ти идва отвътре, вече си предния мърляч като баба ти Лили, дето освен пари друго не го интересува. Кво ше ги прайш тез пари ве брат аааааааа? Бъди сигурен едно - няма да ги земеш на оня свят!
145
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И 1 милион да хвърли, БНТ е супер *** и не гледам. Нека им дават още пари.
144
0
 
3
 
! Отговори
vlady преди 12 години
Истинските творци по Коледа и Нова Година се отдават на запои и вдъхновение. Концерти се правят първата половина на декември и втората на януари. В краен случаи поне дните около Коледа се отделят за запои и вдъхновение пример - Amorphis.
143
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пари, пари, пари, а всъщност богатите са най-нещастните хора. Толкова са загубили, че нито огромния палат, нито супер луксозната кола или натъпканата банкова сметка могат да компенсират. Парите са голямо зло и алчните не разбират как са купени от дявола. Не се сещам за столетник милярдер.
142
5
 
5
 
! Отговори
-- преди 12 години
Ужасно загубеняшка статия... От поредния кретеноиден, незадоволен, излишен журналист.Г-н Попов, като разбрахте тези факти за тези разходи какво точно проучване направихте, за да установите кой, какво и как. С кого разговаряхте, какви документи проверихте, как определихте 200 хиляди малко или много са, чували ли сте за Васил Найденов и защо точно неговия хонорар ви пречи?Докога ще се осъждат резултатите, а не причините?!
141
2
 
6
 
! Отговори
@ преди 12 години
" общо на 82 000 лева без ДДС. Ако сложим данъка, това прави над 100 000 лева! "82 000 х 20% =16 40082 000 + 16 400 = 98 400 лв.Не че нещо,*** от *** на дупето на кратунчо и цървулчо сте забравили как се пише истинска статия :)))