Среден пръст от Адел на британските награди

Звездата се вбеси здраво, че прекъснаха речта й
Обновена: 23 фев 2012 14:43 | 22 фев 2012 10:25,
117

Адел не се поколеба да покаже конфигурация от три пръста. Снимка: Reuters

 

Британските музикални награди успяха в последните години да се развият сериозно в своя статус и за много меломани по света са дори по-важни от раздадените преди седмица награди Грами. Oсобено за хората, които предпочитат  все още не толкова комерсиализираното британско звучене пред американския мейнстрийм поп и хип-хоп.

Късно снощи се проведе и тазгодишната 32-ра церемония по връчване на британските музикални награди в 02 Arena в Лондон. Водещ бе Джеймс Кордън, а вече познатите ни любимци от 2011 г. заслужено получиха поредните си признания.

Пищната церемония беше открита от Coldplay с най-новия им сингъл "Charlie Brown", а малко по-късно те получиха и ключовата награда за най-добра британска група, която спечелиха за трети рекорден път. Големите победители на вечерта бяха двете най-силни имена от британската сцена за последните 12 месеца – разбира се голямата Адел и новата звезда с чудесен потенциал Ед Шийрън (Ed Sheeran).

Симпатичният британец, който е само на 21 години, грабна приза за най-добър изпълнител и за най-добро ново име, а Адел спечели за най-добра изпълнителка и може би най-важната награда на вечерта – за албум на годината за "21". Интересното е обаче, че поради закъснение в програмата благодарственото слово на певицата бе прекъснато в средата от водещия, който направо представи заключителното изпълнение на Blur. Това събуди недоволството на публиката и на пълничката певица, която гневно показа среден пръст на организаторите.



Много оспорваната награда за британски сингъл на годината с цели десет номинирани отиде при поредната банда, набрала популярност от телевизионното шоу Х Фактор – One Direction. Тяхното парче "What Makes You Beautiful" и статуетката бяха най-дискутираните с оглед на изключително големите сингли през изминалата година. Но в крайна сметка за наградите Брит гласуват зрителите, които са решили, че именно това е най-големият британски хит за последните 12 месеца.



В международната част за изпълнител и изпълнителка спечелиха съответно Бруно Марс и Риана, а за група - Foo Fighters, които имаха една много силна 2011 г. с издаването на новия им албум. Наградата за международно ново име спечели великолепната Лана дел Рей, която още преди да е започнала да блести сериозно, вече получава признания.

Наградата на критиците отиде предварително при Емели Санд, докато наградата за цялостен принос към музиката беше връчена на Blur малко преди тяхното доста силно заключително изпълнение, което включваше бележитите им Girls & Boys, Song 2 и Parklife.

Дължимото беше отдадено и на големите Ейми Уайнхаус и Уитни Хюстън, които ни напуснаха през 2011 и 2012 година.




Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
steko преди 12 години
abe tupaci ne razbirate ot muzika 4udesno si peee momi4eto
106
1
 
0
 
! Отговори
Месия преди 12 години
Браво на момичето! Чудни песнички! Знаеш колко си обичам френската разходка по Александровия мост... Имам си и брат Александър... и не ми е само брат!
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
още една Бет Дитто
104
1
 
9
 
! Отговори
erik преди 12 години
свежарка е момата и много таланттлива
103
1
 
6
 
! Отговори
Светльо преди 12 години
До 112: Хахах, не казвам, че е жената на моя живот, приятелю :D Казвам, че не е толкова нелицеприятна, колкото я изкарват всички! Преди много време чух следното: "Гласът си обича мазнинката." Думи на една голяма българка и изключителен музикален педагог! И е истина - сигурно 80% от естрадните изпълнители имат склонност към напълняване, а тези които съумяват да съчетаят глас и визия обикновено са плод на строг хранителен режим и спартански упражнения...в крайна сметка музиката не е за гледане! :D
102
5
 
3
 
! Отговори
До Светльо преди 12 години
Е за всичко съм съгласен, ама за визията - извинявай...
101
2
 
5
 
! Отговори
пояснение преди 12 години
Жеста "високо вдигнат среден пръст" оцначава ПОБЕДА, т.е. победа по време на спор, при ситуации, когато си надвил противната страна.Това не е нецензурен жест.Същият случай беше и с журналистката, която показа този жест и го взеха като жест към Путин - да, ама не !
100
1
 
7
 
! Отговори
Светльо преди 12 години
...дребна душа! :) Благодаря за вниманието и се извинявам за множеството постове - формата е кратка :/ По отношение на Адел ще си позволя да цитирам мнението на един блестящ музикален журналист, чиито думи бяха: "Глътка свеж въздух за прашната домашна фонотека на всеки ценител." Смятам, че дамата има изключително приятен глас, както и визия. Истината е, че това е шоу-бизнес и не всичко е такова, каквото изглежда, така че е нормално критиката да не бъде еднородна! И все пак - изпълнител със стил.
99
1
 
1
 
! Отговори
Светльо преди 12 години
...към самия процес и още повече към "колега". С оглед на коментарите и изразните средства (правопис или правоговор няма да засягам) с които си служиш, мога да определя към каква социална прослойка се числиш и що за човек трябва да си, но тъй като останалите посетители на сайта не са длъжни да четат подобни неща, няма да зачепквам тази тема. Единствено бих замолил, уважаеми "поете от улицата", "модерен барде", скъпа "поразяваща уста" и т.н., и т.н. намери друг отдушник на комплексираната си...
98
2
 
2
 
! Отговори
Светльо преди 12 години
Най-напред бих искал да отбележа, че в България има множество кадърни музиканти, творящи и живеещи в България, които живеят добре и са уважавани. Това, че ТИ не си успял или не си чувал за такива, които са, си е изцяло твой проблем :) От друга страна ми се струва огромна глупост да кажеш, че творчеството е лесна работа. Без значение какъв талант имаш (или смяташ, че имаш, не мога да съдя без да съм чул), човек, който се занимава с това не може да се изрази толкова нагло и неуважително...
97
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мацката пее супер....май и тя има лош ПИАР като някой наши политици...
96
1
 
0
 
! Отговори
Светльо преди 12 години
Прощавайте за спама, дами и господа :) Формата е кратка и не ми достигна, за да се изкажа ;) Та продължавам с уважаемия г-н рапър t-rock: изглежда, че освен всичко останало, което си избълвал тук, изразяваш и завидна доза невежество, тъй като ако беше толкова underground, колкото претендираш, че си, щеше да си доста по-наясно с няколко дребни факта: (следващ пост)
95
1
 
2
 
! Отговори
Светльо преди 12 години
Уважаеми t-rock, проследих няколко от коментарите ти, тъй като ми направиха впечатление (за жалост - лошо) и си позволих да разгледам това, което си написал в профила си. Интересно защо след като: "Искаш България да е велика. Искаш всеки да ни има респект, а не да ни мачкат. Знаеш, че го можем, просто не го искаме!", в коментарите си плюеш наляво и надясно България...уважаеми "хип-хоп" творецо! Интересно що за *** трябва да бъдеш, за да се изтъкваш по подобен начин (извинете ме за израза)..
94
0
 
3
 
! Отговори
мариан преди 12 години
ДРОГИ
93
1
 
8
 
! Отговори
мхм преди 12 години
тази се взе много на сериозно...
92
0
 
4
 
! Отговори
д-р Менгеме преди 12 години
Тук има кръвосмешение.
91
3
 
7
 
! Отговори
damm преди 12 години
mnogo prosta6ko!
90
1
 
2
 
! Отговори
ha преди 12 години
V na4aloto na statijta Adel e'' zvezdata''! A v kraj"' palni4kata pevica''! Tarsjt sinonimi horata k'vo da pravi6)
89
6
 
8
 
! Отговори
Оффф преди 12 години
Че тя Риана е по-дебела от нея бе!
88
2
 
7
 
! Отговори
до тулски преди 12 години
лейдито гага стилна ахахахахах на теб може и да ти допада да се напъва да оригиналничи облечена в пържоли, но само ти и предрусалия й отдел ПР го намират за стилно, певченски, композиторски и музикантски талант е едно, нейната "стилистика" друго - скоро ще избие в забучване на плажен чадър в *** само за се забелязва. Виж Мерилин Менсън е стилен, дори и да не ми допада музиката му...