Певицата от филма „Кожата, в която живея“ ще пее отново в София

Черната кралица на фламенкото ще бъде на сцената на зала 1 на НДК
22 окт 2012 12:36, Петя Славова
2
Певицата от филма „Кожата, в която живея“ ще пее отново в София
Снимка: БГ Саунд Стейдж

За първи път чухме на живо у нас Конча Буйка през пролетта. Певицата от филма на Алмодовар "Кожата, в която живея" ще се качи за втори път на сцената в зала 1 на НДК за да изнесе голям Коледен концерт.

Тя пристига специално за това събитие от щатите, където живее от две години. На 18 декември тя ще излезе на сцената заедно със собствения си бенд и с участието на Класик ФМ оркестър.

Буйка гостува у нас през пролетта на 2010 г. Испанската с африкански произход, наричана Чeрната перла на фламенкото, бе бурно аплодирана от препълнената зала на НДК, пред която представи албума си “El Ultimo Trago”, записан в творчески тандем с гениалния творец Чучо Валдес, като последен реверанс към легендарната мексиканска певица Чавела Варгас.

Буйка е благословена с възхитителен, рядко дълбок, дрезгав глас, определян от сп. „Тайм“ като един от най-интересните вокали в света. Гласът й е типично испански, кожата й е черна, а музиката й събира енергия от три континента – Европа, Африка и Латинска Америка. Освен фламенко, пее джаз, фънк, кубинско болеро, копла, танго и болерия.

Албумът “El Ultimo Trago” (последно питие) се превърна в един от най-добрите музикални проекти. Буйка утвърждава своя огромен успех с дуети и съвместни концерти със знаменитости като Чучо Валдес, Азнавур, Мариза. Сред последните й хитове са дуетите й с Нели Фуртадо „Fuerte” и със Сийл – “You get me” и Чък Кърия.

Буйка има издадени общо 7 албума. Последният е „En mi piel“ (в кожата ми).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Lili преди 11 години
Страхотна е, гледах я в "Кожата, в която живея". Няма да я пропусна!
1
8
 
4
 
! Отговори
църен кюнец преди 11 години
Конче с пуйка иде пак. Йеее, тамън за Коледа!