Отстраниха нидерландския изпълнител от финала на Евровизия

Причината е инцидент със служителка
11 май 2024 15:58, Анисия Иванова
47
Отстраниха нидерландския изпълнител от финала на Евровизия
Снимка: БГНЕС/EPA

Нидерландският изпълнител Йост Клайн няма да участва във финала на Евровизия. Нидерландското участие беше прекратено Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), организатор на проявата, който съобщи това днес, предаде Националната информационна агенция на Нидерландия АНП.

Причината е инцидент със служителка на Евровизия, който в момент се разследва от шведската полиция, съобщават организаторите. Жената е подала жалба. „Не би било подходящо сега да позволим на Йост да участва.“

Това е първият път в историята на конкурса за песен на Евровизия, когато кандидат е дисквалифициран по време на събитието. Клайн щеше се състезава пети във финала със своята песен “Europapa”.

Европейският съюз за радио и телевизия подчертава, че има политика на нулева толерантност, когато става въпрос за неподходящо поведение. „Искаме безопасна работна среда за всички, които участват във фестивала“, казаха от организацията, „Поведението на Йост противоречи на нашите правила. Затова сега на финала има само 25 кандидати.“

Организаторът каза още, че „противно на това, което съобщават някои (социални) мрежи, не става въпрос за инцидент с участието на артист или член на делегация“. (Л. Йостен, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: ЕвровизияЙост Клайн
Още от Музика
"Далеч" - първото парче на Виолина Доцева и Кристина Топалова
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
13
 
! Отговори
Нали преди 1 седмица
Израел няма място в Евровизия. Утре Индия и Австралия ще искат да участват.
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Твърденията на екипа на Йоост са, че операторката го е снимала след изпълнението му, а се били договорили, да не го снимат извън сцената. Той два пъти я помолил да не снима и на третия я нападнал вербално, без да я докосва. Сега, това е тяхната история, но щом полицията се е намесвала, едва ли ще е за една псувня.
38
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Джендровизия трябва да бъде закрита със закон.
37
0
 
7
 
! Отговори
Libre comme air преди 1 седмица
Не казват точно каква е причината...
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хора няма ли за него, че тръгнал по жени
35
4
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 1 седмица
Когато Еврейката излезе, Холандеца си Закри главата със Знамето на Холандия а Гръцкия Участник се направи , че Спи .....Около 40 000 Протестистарат в Момента Пред Сградата на Евровизия ....Протестират Срещу Исраел и Подкрепят Палестина......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
34
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ясно е кой ще спечели, Израел, така че все тая кой е дисквалифициран. Като Рашка дойде да ни освобождава, ще спечелим и ние.
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Tpябвaшe и ниe ga ce излaraмe, oncc napgoн, ga yчacтвaмe, c napчeтo. "...нarлaceнa, нaтъkмeнa... ...kooлacиooн aлaнrpo, Лeнчe лe..."
32
6
 
7
 
! Отговори
euro преди 1 седмица
Конкурсът става все по-голямо шоу. Жалко, че не учасваме.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимна преди 1 седмица
Последно Израел печели Евровизия през 2018 година с песента ,"Toy" на Netta.
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След Украйна сега ще спечели Израел. Последно до колкото си спомням Израел спечели през 1998г. с оня *** Дана Интернешанъл. Всичко е нагласено.
29
7
 
41
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Погледнете го този! Това ли искате да гледате?! Много добре, че България на участва! Това не е конкурс, това е парад на извращенията! И защо участва представител на Израел, държава, която не е в Европа?! Не не мразя евреите, но тази Евровизия, не е това, което трябва да бъде! И изобщо не ми липпсва!
28
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо БНТ няма да излъчва Евровизия, в отсъствието на български представител?Хората имат право да гледат конкурса и без наличие на пряко участие на БГ в състезанието. Или и заради неучастието на Русия? Бнт действа на принципа: След нас и потоп. Много проруска телевизия!
27
1
 
5
 
! Отговори
Бабите селото пейка преди 1 седмица
Евро папат всичките. Той пък песен щял да запее. Ама гледай сега какво стана.
26
2
 
15
 
! Отговори
Рендето преди 1 седмица
Хонландецът май не е чел "Брушурата" на Белиот дом, дет черно на бело си пише - кой може да псуваш и кой не! -)))))))
25
3
 
7
 
! Отговори
Проституция преди 1 седмица
Проституцията в Европа е легална, в Холандия е норма, а в Швеция е забранена и клиента влиза в затвора. Като е обединена Европа, защо в Брюксел бъка от *** а в Швеция са забранени и отговорността е на клиента, а не на сутеньора
24
4
 
54
 
! Отговори
Въпрос преди 1 седмица
Кой го гледа това нИщо
23
10
 
57
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 седмица
ДИСКВАЛИФИЦИРАН Е ЩОТО Е ХВАНАТ ДА ПРАВИ КЕКС С ЖЕНА ОТ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ЕВРОВИЗИЯ! ТОВА Е ПРОТИВ ПРАВИЛАТА И НЯМА ДА СЕ ТОЛЕРИРА , ЗАЩОТО НЕ ГО Е ПРАВИЛ С МЪЖ ТОГАВА МОЖЕ :dD
22
9
 
63
 
! Отговори
61 преди 1 седмица
Мда... Направиха изкуствен скандал заради холандеца за да отклонят вниманието от масовите протести срещу участието на Израел. И защо, аджеба, азиатска държава участва в Евровизия?
21
36
 
12
 
! Отговори
хахаха преди 1 седмица
Западът кроял планове за Беларус? хахахахха - никкой не ще *** рашунгрия. никой не ходи там на море, никой не ходи там на ски, никой не ходи там на лов. на нищо. к