Ексклузивно в Dnes.bg - Сантра с "Нещо по-добро"

Певицата пусна първия си солов сингъл от 10 години насам
Обновена: 13 яну 2013 12:56 | 13 яну 2013 10:08, Петя Славова
98
Ексклузивно в Dnes.bg - Сантра с "Нещо по-добро"
Снимка: Вирджиния Рекърдс

Сантра пусна първия си солов сингъл от 10 години насам. "Нещо по-добро" е изненадващо и ултрамодерно парче.

"Нещо по-добро” определено ще се запомни - първо, с изненадващата си, еволюционна и доста глобална концепция за звук, базирана на пълна хармония от преливащи един в друг стилове. R’N’B, фънк и дори електро-пънк се надграждат взаимно, за да създадат перфектната основа за флиртуващия със слуха вокал.

Второ, с факта, че това е първата самостоятелна песен на Сантра от 10 години насам след излизането на хита й „Без теб” през 2002 г. И трето - с амбициозния подход на изпълнителката към всичко свързано с песента - тема, звук и визуална форма.

„Всеки мой проект е стремеж към нещо по-добро. Подхождам към следващата песен с идеята, че трябва заедно с нея да се качим на друго ниво. Хората не бива да се страхуват да искат от себе си и от живота си винаги нещо по-добро”, сподели Сантра за парчето.

След повече от 10 години работа в екипи с различни изпълнители и предимно в колаборации Сантра реши да предизвика сама себе си и да направи песен, изцяло създадена за нея.

Тя признава, че има много плюсове в общите песни, които съчетават различните гласове и характери на артистите, но няма нищо по-добро от това да намериш за себе си точната песен, която те представя най-добре - като перфектно създадената за теб дреха.

Композицията е резултат от съвместната работа на Сантра, Светлин Къслев и Бобо. Текстът е написан от Бобо, по идея на Сантра.

„Много интересно като стил, търсихме го доста дълго, за да звучи така. Преплита няколко модерни жанра. Намесата на Бобо е много важна, защото той му даде финалния характер – докосна го по свой си начин. Да работиш със Сантра е хипер голямо предизвикателство, защото отвсякъде те очакват изненади. Не знаеш накъде ще те поведе в следващия момент и когато се съберем в студиото, се изненадваме взаимно. Интересно ни е и това според мен си личи в песента. Мислим да работим като екип по още много песни”, разказа Светлин Къслев за песента.

Впечатляващото парче има нужда и от интересна визия. Режисьорът Павлин Иванов – Bash Motion е създал точно такава във видеото към „Нещо по-добро”. Изцяло базирано на стилистиката на Instagram, решено в меки, пастелни тонове и в същото време много динамично като монтаж, видеото представя една съвсем непозната и предизвикателна Сантра.

„Много отдавна исках да снимам клип в стил Instagram”, заяви Сантра. „Поначало харесвам пастелни цветове и се радвам много, че Баш усети съвсем точно и реализира това, което си представях. Най-ценното при работата с него бе, че неговите собствени идеи бяха брилянтно допълнение към визията, която търсех. Например идеята му за златната ябълка. Визуализира изкушението по най-красивия възможен начин”, допълни изпълнителката.

Сантра обича нетрадиционния подход към себе си и към музиката. Нейният запазен знак е съчетаването на неща, които на пръв поглед са несъчетаеми, но заедно създават неповторима комбинация. Всяко нещо може да се види от много ъгли, а погледът на Сантра определено е доста различен.

Парчето е начало на интересна серия от проекти, в които от Сантра може да се очакват все по-добри неща.

Песента се издава от Вирджиния Рекърдс.

Гледайте от утре видеото на Сантра към „Нещо по-добро” в новия канал на певицата, който е част от Preveo - Българската медийна мрежа в YouTube.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
[!] преди 11 години
ексклузивно в YouTube
49
0
 
0
 
! Отговори
Rooney преди 11 години
песента е супер добра - особено инструменталът е хипер, имайки предвид, че е създаден в БГ!Лигавото пеене също е приятно, кефят ме и цветовете на клипа
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Харесва ми, браво! :)
47
0
 
0
 
! Отговори
не е по-добро преди 11 години
на сантра не и отива този тийнержерски стил(дивна стил)-време е да порасне,и да направи песни стил лана дел рей примерно..
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е, за да могат платените коментатори на БСП да си пишат глупостите на воля, но да не се вижда нормалните хора колко минуси им слагат
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
toq parcal ot koq dupka izlezna
44
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 11 години
абе илюминати... откраднала там от клипа на някой ... днеска го гледах по сити :) ама забравих вече... то може ли да помниш всички комерси..
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на илюминатите, пак си сложиха пирамидката и всевиждащото око, а вие, ***, си се радвайте на песньовката, пък после защо сме зомбирани...
42
1
 
0
 
! Отговори
Шуши преди 11 години
Супер песен! бравооооооо сантра !!!<3
41
0
 
1
 
! Отговори
Гъдул преди 11 години
*** в стил вирджиния рекърдс е тфа нещо
40
0
 
1
 
! Отговори
Гъдул преди 11 години
*** в стил вирджиния рекърдс е тфа нещо...
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Песента е супер, както и клипа. Всичко е 6. А Сантра е нумеро уно, както винаги:)
38
1
 
0
 
! Отговори
1 преди 11 години
Може и да може да пее, но не я прави супер дама...
37
0
 
0
 
! Отговори
Меломан преди 11 години
Еднодневка. Що ни занимавате с претенциите на некви импотенти
36
1
 
0
 
! Отговори
Vladi Grafa преди 11 години
az lichno sum dovolen ot pesenta na Santra, sega shte i se obadia da ia pozdravia! Strahotno parche!
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като се сетя преди години (сигурно са над 10 вече) как си въртях една нейна касетка нон стоп... Тогава съм била към 13 -14, някъде там, но не съм й била фен на нея, а на песните й. Това новото изобщо не може да се сравнява с по - старите й неща. Безлично е, колкото и да го хвалите.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поне още 10 да не беше пускала нищо.Пред това май чалга е по-добро!Къде остана някогашната музика?
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сантра не ме кефи много, но все пак не е имала 10 години творчески отпуск, както някои твърдят. Тя работеше с хора като графа и спенс. Просто не правеше солови песни. Много си работеше момичето
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На затворниците да пускат клипа, сутрин и вечер, вместо бром.
31
0
 
0
 
! Отговори
to60 преди 11 години
ne e istina za kakuv hate stava vupros... slushaite si kondio bratchem tova zaslujavate!