Явлението Рут Колева, което българинът не заслужавал

Певицата недоволна от нашите ширини
Обновена: 5 фев 2014 14:11 | 4 фев 2014 11:18, Александър Попов
1023
Явлението Рут Колева, което българинът не заслужавал
Снимка: Булфото

Рут Колева се обиди на българина и го нападна остро от разстояние. Направи го по един познат, обобщаващ начин в профила си във Facebook. Поводът явно са не толкова лицеприятни отзиви за нейното предстоящо участие в BBC.

Ето какво написа певицата: "Българино, ти си един много странен човек. Винаги вечно недоволен. И от лошото, и от хубавото. Ти не умееш да цениш, не умееш и да действаш (да бе, и ти искаш да свалим правителството, ама ги псуваш, че има задръстване, докато протестират нали?). Знаеш само да говориш и да плюеш. Ти не познаваш щастието. Ти не знаеш как да се зарадваш на нещо, което има стойност. Аз не желая твоето признание или одобрение, не желая и твоето внимание. Ти сам ми го даваш... Това, че ще пея на живо по BBC, не е кой знае какво, но пък никой друг българин не го е правил досега. Никой българин не е печелил вниманието на тази медия, в този стил музика. Това не струва пари, това струва труд и усилие, което ти не си свикнал да полагаш. И те яде отвътре, че на някой му се случва, без да си "плаща" за това. Жалко за теб, жалко и за мен. Защото аз се отказвам да се занимавам с теб и с твоята географска ширина. Ще можеш да плюеш за напред колкото желаеш, само че от разстояние.

Знаеш ли кой си ти, Българино? Ти си този, който си бие жената и децата всеки ден "възпитателно". Ти си този, който смята, че да си гей е болест и е заразно. Ти мразиш, цигани, турци и сирийци, без дори да знаеш защо. Не си чувал за Мустафа Кемал Ататюрк, но знаеш много за "робството". Я гледай 12 years a slave и опитай пак? Мразиш чужденците, но с радост би им взел парите. Милееш за бай Тошо и за "онези времена". Твърдиш, че мразиш корупцията, но си измислил начин да превърташ топломера и се извиняваш с "Еми те всички го праат, бе!", сакън да не се пре*беш. Срам ме е от теб. Срам ме е да обяснявам как "Не, ние българите не сме такива. Напротив! Ние сме много топли, добронамерени, талантливи и възпитани хора!", когато случаен англичанин на другия край на планетата ми разказва как български работници са му обрали къщата, та му взели и рафтовете от хладилника!? Писнало ми е, когато кажа, че съм от България, хората да извръщат глави. Но няма да се крия, и няма да спра да говоря, че НИЕ не сме КАТО ТЕБ. Защото в тази малка, самотна и тъжна държава има хора с качества, талант и мозък. Ти си живей, а ние ще бутаме".

Уважаема феноменална и единствена Рут. Когато пишеш, че българинът мрази турци, отиди в смесени райони, където те живеят заедно и бързо ще си промениш мнението. Когато пишеш, че мрази сирийците - проучи колко българи откликнаха и помагат на бежанците у нас. Това обаче от чужбина или от центъра на София няма как да стане.

Когато някой англичанин ти разказва как българин го е обрал (не че не може да го е обрал пакистанец, индиец или англичанин), ти му разкажи за Пламен Петков. Ако не знаеш - това е българинът, който загина, за да спаси дете в Западен Съксес през 2012 година. Получи Кралски медал за доблест, а такива от 1977 година досега са раздадени около 1000.

Когато се хвалиш, че никой друг българин не е печелил вниманието на BBC, попитай за Ибряма. Феноменалният кларнетист Иво Папазов е печелил наградата на слушателите в престижните годишни награди за световна музика BBC Radio 3 Awards for World Music. Това може би не е внимание, но пък е признание!   

Не мога да твърдя колко българи мислят, че да си гей е заразно, но със сигурност не са много. Също и за фолклора, че мъжът бие жената и децата си. Със сигурност домашното насилие у нас не е по-различно от това в добрите географски ширини. 

Когато даваш определение за българина, дали погледна себе си?

Много е лесно да се каже - жълтите медии това, жълтите медии онова... Но като наблягаш на таланта и песните си, защо ние, българите, бяхме длъжни да знаем от кого си бременна и от кого си направила аборт? Тази ли Рут трябва да уважаваме, която влизаше в махленски скандали с жури и певци в "Музикална академия"? Защо не "проговори" у теб някакво възпитание извън нашите толкова лоши ширини?

И всичко това се случи в момент, когато много хора чуха за първи път твоята музика. Те не са виновни, че не познават твоята кариера, възможности и разговори с англичани. Сигурен съм, че част от тях са харесали песните ти. И те ли влизат в определението "българино"?

Да, под всяка една статия всеки може да бъде нападнат, наплют. Хейтъри има и ще има и така не е само в България. Разгледай коментарите в английските сайтове - същата работа. Но не съм чул Джеси Джей или Роби Уилямс например да се откажат от техните географски ширини.

Когато пишеш, че българинът е странен и вечно недоволен човек, себе си ли имаш предвид? Защото от цялото ти излияние личи недоволство. Може би от това, че си недооценена у нас. Всъщност не е така - наскоро си купих твой диск от "Фантастико". За 1 лев. И ми хареса...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1023
Още по темата: рут колева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
855
14
 
5
 
! Отговори
Нико преди 10 години
Когато Паисий пише Историята на булгарите, същите тези *** в болшинството му се противопоставят и не му вярват. Дори го отхвърлят. Когато колцина априлски бунтовници се вдигат срещи османското иго, почти вискчи булгаристанновци им обръщат гръб. Повечето са предадени. Левски е екскортиран от Ловеч до София вързан на обикновенна каруца пазен от едно единствено заптие!
854
3
 
19
 
! Отговори
PR преди 10 години
Изумителна платена PR публикация в събота във в-к 24 часа, как милата Рут си спестявала левчета за влака, за да ходи до Пловдив на уроци. Да се разплачеш от умиление. Така е, S-класата на татето-щангистче е била на ремонт ...
853
15
 
14
 
! Отговори
megan преди 10 години
Браво Рут.
852
21
 
14
 
! Отговори
Браво!!! преди 10 години
като чета каква помия и простотия се излива тук от "милите" , ' гостоприемни" и "работливи" българи мога да кажа само едно голямо БРАВО на Рут !!!!! Тази ВРЯВА в нашата държавичка показва колко си права Рут !!! все по трудно се живее в тази заливащани ПРОСТОТИЯ Българите стават все по-бедни, по-болни, по-прости или неинтелигентни, по-нещастни и все по-малко на брой. Това заяви проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика.
851
13
 
21
 
! Отговори
! преди 10 години
Случайно я слушах една вечер на живо в заведение в Пловдив, много се зарадвах когато си тръгна. До тогава ори и името и не бях чувал, а пееше по зле от колкото аз под душа. Това че между краката си има нещо с което може да накара мъжете да и плащат не я прави певица. Това че може да свири на "кавал" не я прави музикантка, за някои неща трябва и талант, нещо което тя няма как да разбере какво е !
850
1
 
15
 
! Отговори
Шишо преди 10 години
Не съм фен на Рут. Трябва ли да си световно известен, за да съобщиш мнението си за българина. Когато англичанина изрази мнението си за тримата наематели българи. Тогава никой не реагира.
849
19
 
5
 
! Отговори
@@@@@@@ преди 10 години
A бв Попов, ти си от ***, които могат да заминат в Европа само на екскурзия и то ако ти платят някоя поръчкова статия. Свестните хора заминаха останаха само коментаторите.
848
6
 
19
 
! Отговори
Mdaa преди 10 години
Еманципиран,съвременен вариант на Радка Пиратка е тази.
847
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ти, господин грамотен и начетен г-н Александър, ТИ какво направи, за да не смятат държавата ти за населена с такива, каквито изрежда Рут Колева?Щото и аз мога да давам за пример как се помага на сирийски бежанци, но от първо лице и никак, ама никак не се обиждам от думите на Рут Колева, защото в мнозинството си са истина. Обиждам се защото ти ме сочиш с пръстче и казваш ами не е права таз Колева, въпреки че аз споделям мнението й и всъщност точно ние сме изключенията, а не правилото.
846
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боже!!! Тая нормална ли е. Всеки потънал в личните си трудности, тая иска някой да и обръща внимание точно на нея. Не ,че я знам коя е, ама това наистина ме издразни, още една откачалка
845
17
 
4
 
! Отговори
Ивелина Димова преди 10 години
/продължение на коментар 897/ И това, че Роби Уилямс и Джеси Джей не оплюват страната си - също е тяхно решение. Хубаво е да бъдеш националист, но когато няма за какво да бъдеш такъв, не е нужно да бъдеш от стадото. :) Аз лично от написаното от Рут, не разпознах, че тя се чувства "недооценена". Но както го каза и тя днес, го направила с цел зашлевяване шамар в пространството, та наистина бг-народа се събуди, да признае всичко това и да направи нещо за да го промени. За да не се срамуваме в чужб
844
12
 
2
 
! Отговори
Ивелина Димова преди 10 години
/продължение от коментар 896 :)/.... така е било, преди, и сега не е по-различно положението. И мога да гарантирам, че така е във всяко 3-то семейство - това наистина е нормално случващо се. В чужбина сигурно се случват подобни гледки, но се случват, а не са постоянно явление, на "почивки", както е тук. :) Точно "възпитателно", както го е на писала Рут. Това дали я уважавате като изпълнител или човек, си е ваш избор. :) Това, че сте се занимавали с нейният личен живот - също.
843
13
 
6
 
! Отговори
Ивелина Димова преди 10 години
Нека и аз си каза коментара по повод написаното от Рут. :) И по-точно в отговор на коментара под него от Александър Попов. :) Колко са смесените райони в БГ и колко са хората, които помагат на сирийците? Хайде, да не бъдем толкова дребнави и късогледи. Все пак се говори за цялостната картинка в БГ, а не за отделни райони или единични случаи. :) За това, дали е заразно да си гей незная, но със сигурност са много хората, които мислят така. :) И какъв фолклор, бе, човек...
842
6
 
23
 
! Отговори
Да не се връща хич! преди 10 години
Наистина по-добре да не се връща. Аз да съм на нейно място няма да стъпя повече в България. Сама си *** пътеките, никой не й е виновен. И по-добре да не казва никъде, че е българка - хората ще останат с впечатление, че българите са наркомани, алкохолици и простакеси като нея дето си абортират децата. Никъде да не казва, че е българка. До сега никой не я мразеше, но тя сама си го направи всички да си изградят такова лошо мнение за нея, ако й стиска да се извини - но егото й няма да го позволи.
841
6
 
25
 
! Отговори
аз преди 10 години
Дори Тити Папазов я бил посъветвал да си взима багажа и да се маха от тук :) хахаха :))) Много е зле тази, много! И я обиждам, защото и тя ме обижда! Овца проста и злобна!!!
840
6
 
25
 
! Отговори
ани преди 10 години
Многоуважаема Рут,ще си позволя да Ви дам един съвет.Изберете си посоката,купете си еднопосочен билет,качете се на самолета и повече не се връщайте.Не се тормозете с нас.Ние,БЪЛГАРИТЕ явно не Ви заслужаваме.Вашият огромен талант е за други ширини.Все някъдепо света ще Ви оценят подобаващо.
839
3
 
23
 
! Отговори
възмутена преди 10 години
"Писнало ми е, когато кажа, че съм от България, хората да извръщат глави" - ами то зависи как го казва човек. Синът ми , който е на нейна възраст, 4 години следваше в Англия, а сега в Белгия и навсякъде има приятели, никога не е почувствал лошо отношение, навсякъде го уважават, само,че той никога не се срамувал от произхода си и всеки от първата среща разбира,че не може и да си помисли да го уязви,защото веднага ще бъде поставен на място! Затова е уважаван навсякъде. Кой-както се постави!
838
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мнооооооооого заблудена нервноболна овца. Мисленето е най-слабото й място, но няма как да го разбере и затова затъва все по-надълбоко всячески. Ако толкова пееше, вместо да плямпаше и плюеше, можеше и да заслужи честта да бъде призната за българка. Така е просто безроден болен мозък. Нека потърси помощ при психиатри, вместо да се дере напосоки срещу всеки, в който не разпознава самата себе си. В крещяща нужда е. Без да буди съжаление обаче.
837
3
 
10
 
! Отговори
Амонимен преди 10 години
Рут Колева не може да се сети, че това да си продава албумите за по 1 лев е също толкова "българско", колкото да се буташ в претъпканите супермаркети за да си купиш олио за 1 лев.Как може да подбива пазара по този селски начин? Толкова ли ѝ струва труда или труда на музикантите, тонрежисьорите, дистрибуторите? Колкото един кроасан или колкото евтин шоколад или едно пакетче дъвки. На нас простосмъртните българи не ни трябва това подобие на певица, дето си мисли, че светът се върти около нея
836
3
 
26
 
! Отговори
drop преди 10 години
какво да кажа..глупав човек с малко талант и много его.....