Явлението Рут Колева, което българинът не заслужавал

Певицата недоволна от нашите ширини
Обновена: 5 фев 2014 14:11 | 4 фев 2014 11:18, Александър Попов
1023
Явлението Рут Колева, което българинът не заслужавал
Снимка: Булфото

Рут Колева се обиди на българина и го нападна остро от разстояние. Направи го по един познат, обобщаващ начин в профила си във Facebook. Поводът явно са не толкова лицеприятни отзиви за нейното предстоящо участие в BBC.

Ето какво написа певицата: "Българино, ти си един много странен човек. Винаги вечно недоволен. И от лошото, и от хубавото. Ти не умееш да цениш, не умееш и да действаш (да бе, и ти искаш да свалим правителството, ама ги псуваш, че има задръстване, докато протестират нали?). Знаеш само да говориш и да плюеш. Ти не познаваш щастието. Ти не знаеш как да се зарадваш на нещо, което има стойност. Аз не желая твоето признание или одобрение, не желая и твоето внимание. Ти сам ми го даваш... Това, че ще пея на живо по BBC, не е кой знае какво, но пък никой друг българин не го е правил досега. Никой българин не е печелил вниманието на тази медия, в този стил музика. Това не струва пари, това струва труд и усилие, което ти не си свикнал да полагаш. И те яде отвътре, че на някой му се случва, без да си "плаща" за това. Жалко за теб, жалко и за мен. Защото аз се отказвам да се занимавам с теб и с твоята географска ширина. Ще можеш да плюеш за напред колкото желаеш, само че от разстояние.

Знаеш ли кой си ти, Българино? Ти си този, който си бие жената и децата всеки ден "възпитателно". Ти си този, който смята, че да си гей е болест и е заразно. Ти мразиш, цигани, турци и сирийци, без дори да знаеш защо. Не си чувал за Мустафа Кемал Ататюрк, но знаеш много за "робството". Я гледай 12 years a slave и опитай пак? Мразиш чужденците, но с радост би им взел парите. Милееш за бай Тошо и за "онези времена". Твърдиш, че мразиш корупцията, но си измислил начин да превърташ топломера и се извиняваш с "Еми те всички го праат, бе!", сакън да не се пре*беш. Срам ме е от теб. Срам ме е да обяснявам как "Не, ние българите не сме такива. Напротив! Ние сме много топли, добронамерени, талантливи и възпитани хора!", когато случаен англичанин на другия край на планетата ми разказва как български работници са му обрали къщата, та му взели и рафтовете от хладилника!? Писнало ми е, когато кажа, че съм от България, хората да извръщат глави. Но няма да се крия, и няма да спра да говоря, че НИЕ не сме КАТО ТЕБ. Защото в тази малка, самотна и тъжна държава има хора с качества, талант и мозък. Ти си живей, а ние ще бутаме".

Уважаема феноменална и единствена Рут. Когато пишеш, че българинът мрази турци, отиди в смесени райони, където те живеят заедно и бързо ще си промениш мнението. Когато пишеш, че мрази сирийците - проучи колко българи откликнаха и помагат на бежанците у нас. Това обаче от чужбина или от центъра на София няма как да стане.

Когато някой англичанин ти разказва как българин го е обрал (не че не може да го е обрал пакистанец, индиец или англичанин), ти му разкажи за Пламен Петков. Ако не знаеш - това е българинът, който загина, за да спаси дете в Западен Съксес през 2012 година. Получи Кралски медал за доблест, а такива от 1977 година досега са раздадени около 1000.

Когато се хвалиш, че никой друг българин не е печелил вниманието на BBC, попитай за Ибряма. Феноменалният кларнетист Иво Папазов е печелил наградата на слушателите в престижните годишни награди за световна музика BBC Radio 3 Awards for World Music. Това може би не е внимание, но пък е признание!   

Не мога да твърдя колко българи мислят, че да си гей е заразно, но със сигурност не са много. Също и за фолклора, че мъжът бие жената и децата си. Със сигурност домашното насилие у нас не е по-различно от това в добрите географски ширини. 

Когато даваш определение за българина, дали погледна себе си?

Много е лесно да се каже - жълтите медии това, жълтите медии онова... Но като наблягаш на таланта и песните си, защо ние, българите, бяхме длъжни да знаем от кого си бременна и от кого си направила аборт? Тази ли Рут трябва да уважаваме, която влизаше в махленски скандали с жури и певци в "Музикална академия"? Защо не "проговори" у теб някакво възпитание извън нашите толкова лоши ширини?

И всичко това се случи в момент, когато много хора чуха за първи път твоята музика. Те не са виновни, че не познават твоята кариера, възможности и разговори с англичани. Сигурен съм, че част от тях са харесали песните ти. И те ли влизат в определението "българино"?

Да, под всяка една статия всеки може да бъде нападнат, наплют. Хейтъри има и ще има и така не е само в България. Разгледай коментарите в английските сайтове - същата работа. Но не съм чул Джеси Джей или Роби Уилямс например да се откажат от техните географски ширини.

Когато пишеш, че българинът е странен и вечно недоволен човек, себе си ли имаш предвид? Защото от цялото ти излияние личи недоволство. Може би от това, че си недооценена у нас. Всъщност не е така - наскоро си купих твой диск от "Фантастико". За 1 лев. И ми хареса...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1023
Още по темата: рут колева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
815
3
 
14
 
! Отговори
Читател преди 10 години
Такива "мъдри" мисли не ми се вярва да са се пръкнали от празната тиква на тази.Или ги е копнала от някъде, или някой и ги е диктувал.Кой знае на коя баба Руска си кръстена, мила, ама сега ни се правиш на голямата работа.Защо това не го каже Лили Иванова,Николай Гяуров /Бог да го прости/, ами такава лигла!
814
6
 
21
 
! Отговори
.I. преди 10 години
Аз какво съм ѝ виновен на тази че е некадърна? Слушал съм 1-2 нейни песни - пълна боза. Никаква мелодия и нищо запомнящо се. Вместо да ми ходи в ВВС да види румънците каква денс музика правят
813
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако това не го беше написала Рут, а друго 23-годишно момиче. Например момиче инвалид, което не може да излиза от къщи, защото няма рампи за инвалидната му количка. Няма пари за асистент. Родителите му не работят за да го гледат. Не може да учи, не може да работи. И е обречено да съществува в във вашата любима българската *** все едно е призрак, изключено от обществото... По същия начин ли щяхте да я псувате? ***. Дано се затриете от лицето на земята, вие и целия ви прокълнат народ.
812
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами като не ви харесва напуснете България. Явно величието Ви не е Достойно за България и Българина. Успех, в покоряването на върховете!
811
2
 
10
 
! Отговори
Каравелов преди 10 години
Ако някакъв непредвиден случай помогне на българина да стане независим, то, поради своето ниско развитие, в каквото са и неговите едноплеменни и еднокръвни братя, той се възгордява, става непризнателен, граблив, безобразен, мразещ и завистлив."
810
8
 
8
 
! Отговори
Каравелов преди 10 години
"Смешни са казва авторът хората, които се мъчат да издигнат българите. Тоя народ не е нищо друго, освен ***, който няма съвест, не знае отде е и къде отива, не знае за какво е предопределен и какво трябва да прави. Ако се позволи на българите да бъдат независими и се оставят да се управляват сами, те никога нищо няма да извършат; ще си орат земята и ще превиват колене пред всеки, който държи бич в ръката, ще се покоряват на всеки по-силен владетел; българинът е готов да продаде и собственото си дете, само да запази къщата си. Ако някакъв непредвиден случай помогне на българина да стане
809
6
 
6
 
! Отговори
Radko преди 10 години
На запад лека по лека се легализира индустриалния коноп и медицинската марихуана, и хората почват да се осъзнават как да правят пари да се осъзнаят от кризата..тук станишев ще ме вкарва за 6 години в затвора за една цигара?хаха..дори Румънците са по-напред от нас в тази насока, но явно Орешарски и компания са по умни от Холандия Испания Сащ тн Не *** ами незнам какво е чнарода в България.. Славейков защо не го оплюхте като Р.Колева ? Няма нищо продължаваме да лежим на старата слава и успехи..
808
7
 
21
 
! Отговори
Петър преди 10 години
Да сме гледали 12 years a slave и да сме опитали пак. Споменава се Кемал Ататюрк и хладилници без рафтове. Хаотичен мисловен напън. Смях и сълзи. Чакаме още напътствия от "ерудираната" госпожа или госпожица Колева.
807
2
 
8
 
! Отговори
Iliana преди 10 години
Prekrasno napisano, dano se osuznae navreme!
806
4
 
11
 
! Отговори
Sulio преди 10 години
До до "автора"He he he Turbo glupak si ti. Osven chalga, druga prichina da NE slushame i da ne znaem koia e niakakva si PYT-ka Koleva e che slushame na jivo Anna Netrebko,Angela Georgiu,Orlando Villazone,Philip Jarousky v La Scala,Grand opera i Covent Garden i pak ne znaem koia e taia i za kakvo se bori. Moliaprestanete s PR-a ako shte Granmi da poluchi vse shte si e niakakva kompleksirana neshtastnitsa. I da ne laje che shte ia davat po BBC, tam koito ne e poiskal, nego ne sa davali.
805
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много е грозна. В главата е като ударена с тесла. От там й идва злобата.
804
7
 
3
 
! Отговори
преди 10 години
Smiatai za kakva kompleksarshtina stava vypros, ima nad 900 komentara za tova kakvo kazala edna absoliutno neizvestna pevica :)Syshto i pod izkazvaniata na typungerite Borisov i Stanishev e zliato s komentari.
803
2
 
8
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
До А ти... азбука ли нямаш, че пишеш на латиница? И Родина нямаш виждам. Дори не бих си хабил пикнята за такива ***
802
11
 
4
 
! Отговори
преди 10 години
hahaha,mnogo tochno , mnogo tochno.Da vi pikam na rodinata :)
801
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
рут колева е супер ПРОСТО момиче и не е нужно ддаже да се коментира!
800
3
 
14
 
! Отговори
НАМЕРЕТЕ РАЗЛИКИТЕ преди 10 години
А П. Р. Славейков е казал това:Не сме народ, не сме народ, а ***,хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щемеда работим за себе си със време.Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне,щот сме туткун, щото не сме кадърни...Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -а всякому мерамът е развала...Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще д
799
6
 
48
 
! Отговори
Дедо Шмърк преди 10 години
Темерут Колева да вземе да слезе на земята че ще я полазят небесни въшки.
798
4
 
29
 
! Отговори
Щастливеца преди 10 години
Както е казал Алеко - "Пази боже сляпо да прогледа"
797
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ако си кръстен Хачатурян, ще се обидиш ли че българина е бай ***?
796
3
 
31
 
! Отговори
Рутка Рунтава преди 10 години
Е, па и мене да са ме кръстили Рут и аз нема да се чувствам българин.