Явлението Рут Колева, което българинът не заслужавал

Певицата недоволна от нашите ширини
Обновена: 5 фев 2014 14:11 | 4 фев 2014 11:18, Александър Попов
1023
Явлението Рут Колева, което българинът не заслужавал
Снимка: Булфото

Рут Колева се обиди на българина и го нападна остро от разстояние. Направи го по един познат, обобщаващ начин в профила си във Facebook. Поводът явно са не толкова лицеприятни отзиви за нейното предстоящо участие в BBC.

Ето какво написа певицата: "Българино, ти си един много странен човек. Винаги вечно недоволен. И от лошото, и от хубавото. Ти не умееш да цениш, не умееш и да действаш (да бе, и ти искаш да свалим правителството, ама ги псуваш, че има задръстване, докато протестират нали?). Знаеш само да говориш и да плюеш. Ти не познаваш щастието. Ти не знаеш как да се зарадваш на нещо, което има стойност. Аз не желая твоето признание или одобрение, не желая и твоето внимание. Ти сам ми го даваш... Това, че ще пея на живо по BBC, не е кой знае какво, но пък никой друг българин не го е правил досега. Никой българин не е печелил вниманието на тази медия, в този стил музика. Това не струва пари, това струва труд и усилие, което ти не си свикнал да полагаш. И те яде отвътре, че на някой му се случва, без да си "плаща" за това. Жалко за теб, жалко и за мен. Защото аз се отказвам да се занимавам с теб и с твоята географска ширина. Ще можеш да плюеш за напред колкото желаеш, само че от разстояние.

Знаеш ли кой си ти, Българино? Ти си този, който си бие жената и децата всеки ден "възпитателно". Ти си този, който смята, че да си гей е болест и е заразно. Ти мразиш, цигани, турци и сирийци, без дори да знаеш защо. Не си чувал за Мустафа Кемал Ататюрк, но знаеш много за "робството". Я гледай 12 years a slave и опитай пак? Мразиш чужденците, но с радост би им взел парите. Милееш за бай Тошо и за "онези времена". Твърдиш, че мразиш корупцията, но си измислил начин да превърташ топломера и се извиняваш с "Еми те всички го праат, бе!", сакън да не се пре*беш. Срам ме е от теб. Срам ме е да обяснявам как "Не, ние българите не сме такива. Напротив! Ние сме много топли, добронамерени, талантливи и възпитани хора!", когато случаен англичанин на другия край на планетата ми разказва как български работници са му обрали къщата, та му взели и рафтовете от хладилника!? Писнало ми е, когато кажа, че съм от България, хората да извръщат глави. Но няма да се крия, и няма да спра да говоря, че НИЕ не сме КАТО ТЕБ. Защото в тази малка, самотна и тъжна държава има хора с качества, талант и мозък. Ти си живей, а ние ще бутаме".

Уважаема феноменална и единствена Рут. Когато пишеш, че българинът мрази турци, отиди в смесени райони, където те живеят заедно и бързо ще си промениш мнението. Когато пишеш, че мрази сирийците - проучи колко българи откликнаха и помагат на бежанците у нас. Това обаче от чужбина или от центъра на София няма как да стане.

Когато някой англичанин ти разказва как българин го е обрал (не че не може да го е обрал пакистанец, индиец или англичанин), ти му разкажи за Пламен Петков. Ако не знаеш - това е българинът, който загина, за да спаси дете в Западен Съксес през 2012 година. Получи Кралски медал за доблест, а такива от 1977 година досега са раздадени около 1000.

Когато се хвалиш, че никой друг българин не е печелил вниманието на BBC, попитай за Ибряма. Феноменалният кларнетист Иво Папазов е печелил наградата на слушателите в престижните годишни награди за световна музика BBC Radio 3 Awards for World Music. Това може би не е внимание, но пък е признание!   

Не мога да твърдя колко българи мислят, че да си гей е заразно, но със сигурност не са много. Също и за фолклора, че мъжът бие жената и децата си. Със сигурност домашното насилие у нас не е по-различно от това в добрите географски ширини. 

Когато даваш определение за българина, дали погледна себе си?

Много е лесно да се каже - жълтите медии това, жълтите медии онова... Но като наблягаш на таланта и песните си, защо ние, българите, бяхме длъжни да знаем от кого си бременна и от кого си направила аборт? Тази ли Рут трябва да уважаваме, която влизаше в махленски скандали с жури и певци в "Музикална академия"? Защо не "проговори" у теб някакво възпитание извън нашите толкова лоши ширини?

И всичко това се случи в момент, когато много хора чуха за първи път твоята музика. Те не са виновни, че не познават твоята кариера, възможности и разговори с англичани. Сигурен съм, че част от тях са харесали песните ти. И те ли влизат в определението "българино"?

Да, под всяка една статия всеки може да бъде нападнат, наплют. Хейтъри има и ще има и така не е само в България. Разгледай коментарите в английските сайтове - същата работа. Но не съм чул Джеси Джей или Роби Уилямс например да се откажат от техните географски ширини.

Когато пишеш, че българинът е странен и вечно недоволен човек, себе си ли имаш предвид? Защото от цялото ти излияние личи недоволство. Може би от това, че си недооценена у нас. Всъщност не е така - наскоро си купих твой диск от "Фантастико". За 1 лев. И ми хареса...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1023
Още по темата: рут колева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
775
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До 815Пише се с пълен член: кой? българскиЯТ. Не мога да разбера какъв е този проблем с пълния и краткия член. Вярно е, че се учи в часовете, но къде сте били всички по това време?!Така че не е нужно да се заяждаш за това.
774
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мога да я нарека уродливо или грозно същество, но и аз изпитах същото като прочетох статията. Имайки предвид, че е сравнително малка и през повечето време е живяла извън България, то тя е получила това отношение към сънародниците си от родителите. Или от онзи обран англичанин. Ами погледай новини и виж кой краде ток, кой обира къщи и мъчи стари хора. За мен явлението Рут Колева е свързано именно с озлоблението към българите, което някакви хора си позволяват с лекота.
773
4
 
26
 
! Отговори
бРУТално преди 10 години
Извинявайте, колеги, ама да попитам:Каква е тая Рут Колева?! Чувам чат-пат името й по разни медии, но винаги е без пояснения.Работи като "Рут Колева", или има професионална квалификация "Рут Колева"........?Като изфабрикуват някой такъв "хай-лайф" медиите, после трябва целия чичо Гугъл да преровиш, та да разбереш кой е, с какво се занимава и дали въобще е ДОПРИНЕСЪЛ нещо на ползу роду!О, неразумний юроде! Ама рутката едва ли знае кой го е казал...
772
5
 
16
 
! Отговори
щирлиц преди 10 години
Защо коментирате недоразумение,което не е поне със българско име?!Значи комплексите на родителите му,(на недоразумението,де)са проектирани върху него!Прав му път по световните сцени-каквото и да означава това!
771
17
 
4
 
! Отговори
до "автора" преди 10 години
Автор: Александър Поповнякакъв "жълт журналист" мятащ гюбеци под "музиката" на Азис, Софи Маринова и там другите безбройни чалга "звезди". Няма как да оцениш творчеството на Рут или на който и да било друг изпълнител извън чалга средата. Разбирам те, но опитай се да бъдеш безпристрастен като съобщаваш нещо или просто си мълчи. Тук има достатъчно хора, всеки сам да си прави изводите.
770
0
 
3
 
! Отговори
Animetu преди 10 години
До tih velikan 681 Пиши на кирица...WE.
769
9
 
23
 
! Отговори
витанов преди 10 години
Нещастно дълбоко комплексирано същество е тази която е избълвала тази помия срещу родината и рода си .....погнуса педизвиква в мен органическа това уродливо и грозно същество наречено рут колева
768
3
 
7
 
! Отговори
До 815 преди 10 години
Сега се включих и не се изненадвам от вечното съчетание от високо самочувствие и простотия!В това, силно казано, първо изречение, думата българския, не се пише с пълен член.Това се учи в часовете по граматика в началното училище.Възползвам се от случая, за са обърна внимание, че друг непрекъснато употребява думата "пУмия", която се пише с "О".ПУмията е единствено и само в жалкото образование, налято насилствено в празна глава.
767
15
 
13
 
! Отговори
Жалък преди 10 години
Рут може да е всякаква, както и всеки един, от всички нас може да е който той пожелае! Това което Тя е написала определено е поне 90% вярно колкото и да го отричаме! Докато не спрем да се оправдаваме с това и онова, докато очакваме някой да направи нещо за нас, вместо ние да си го постигнем че дори да помогнем и на някой друг няма да можем да съхраним народа си който толкова много "защитаваме и обичаме", като истински "патриоти". Нека не се мислим за велики, а да бъдем НАЦИЯ!
766
8
 
20
 
! Отговори
наркома преди 10 години
Рут, оставаш си само една промотърк на наркоманията!Аааа, забравих ... имай предвидч че колкото си по-*** и невъзпитан толкова повече ти личи.
765
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази я свързвам само с Къртицата, където пълзеше и се молеше да й дадат още алкохол и псуваше всички наред.
764
4
 
3
 
! Отговори
alou преди 10 години
zelda, научи го ТИ българският език. Обърни се към човека с "Александре" или т.нар. звателен падеж. Много е смешно да учиш някого на български, а самият ти да се излагаш. Или те е срам да използваш езика си правилно?
763
2
 
3
 
! Отговори
zelda преди 10 години
kultura.bg/bg/article/view/21480Ето, малко да се образоваш и дано в бъдеще намираш по - интересни неща, за които да пишеш, вместо да воайорстваш!!! Потърси нещо образователно и интересно, хем ти ще се обогатиш, хем ще помогнеш на българските читатели да научат нещо, вместо да се въртят около клюки и негативизми!!!! С най-добри чувства!
762
7
 
5
 
! Отговори
zelda преди 10 години
Александър, научи се да използваш правилно българските думи...язък ти за професията журналист!!!!
761
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха ха- що за наглост. който не ме харесва е такъв и такъв, под общия знаметател: Българин. Боже, тая воня наред ли е и въобще що за *** я толерират и и свалят интервюта
760
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Болните за внимание хора са изобретателни и търсят всякакъв повод и начин да го намерят, без да се интересуват дали го заслужават. Не я познавам тая свинка и категорично отказвам да и дам вниманието си!
759
10
 
25
 
! Отговори
до автора преди 10 години
Александър Попов, осъзнаваш ли каква голяма реклама направи на това грачещо *** наричащо себе си "певица"? До оня ден никой не я знаеше, сега ти със статията си я направи известна. Нямало лоша реклама, казали хората. Над 800 коментара - 99% от тях негативни разбира се. Оказа се, че дори любопитни коментатори са пробвали да слушат нейни песни?!? Защо изобщо написа статията? Даваш ли си сметка каква услуга й направи? Трябваше да я оставиш да се дави в пумията и *** си на Островчето...
758
2
 
8
 
! Отговори
Vrachev преди 10 години
Браво за статията!!!
757
6
 
1
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
MOJE DA NE E YAVLENIE, NO E ISTINATA.I TAZI ISTINA SE VIJDA MNOGO DOBRE V CHUJBINA.SHTE VI KAJA DOPULNITELNI SUVETI SAMO ZA CHUJBINA.NE KAZVAITE NA BG CHE STE VZELI PARI I PECHELLITE DOBRE.POKAZVAITE VINAGI DREBNI.AKO IMATE ZOR IDETE PRI POLICAI ILI RUSNAK PRI, BG NE.ZASHIITE SI NEIDE SKRITI PARI.NE DAVAITE PARI NA ZAEM.IZKLYUCHENIE PRAVYAT EDINSTVENO I SAMO VYARVASHTI BG I TO KOITO SA NOVORODENI I SA V CHUJBINA OTPREDI 10 G.Drugoto momicheto e napisalo
756
6
 
21
 
! Отговори
Българин преди 10 години
От името на България отговарям на съществото Рут Колева, което обиди цялата страна, защото не изпаднала в захлас от нейното предстоящо велико участие в BBC.Въпросната циркаджийка е дъщеря на Неделчо Колев - български двукратен световен и европейски шампион по вдигане на тежести в категория до 75 кг. В качеството си на такава живее в Бахрейн, Индия и Тайланд, където татко е треньор и никак не му липсва валутка. Решава да става певица и речено-сторено, нали татко си я обичка - още на 9 години момиченцето пее на сцена в Тайланд. После татко финансира песничка за реклама на мобилен оператор, фре