Дичо се събира с D2 на фестивал в Шумен

Готвя нов албум, разкри певецът пред Dnes.bg
Обновена: 10 юли 2014 13:19 | 10 юли 2014 12:25, Александър Попов
3
Дичо се събира с D2 на фестивал в Шумен
Снимка: Булфото, архив

Само след два дни предстои първото издание на фестивала Hello! Ficosоta Festival. На 12 юли, събота, рамо до рамо на сцената в местността Шуменско плато ще излязат български и световни звезди.

Още по темата
Фестът се отличава със своето многообразие като изпълнители, феновете ще видят на живо Stereo MC’s, Kraak & Smaak, Десислава, Елица Тодорова и Стоян Янкулов, Валя Балканска, ViliDJ Brass Band,  Bobo & The Gang. Рок вълната пък ще бтде поддържана от хитовете и новите парчета на D2, като към групата ще се присъедини и Дичо.

Два дни преди фестивала, който е напълно безплатен за публиката, той сподели очакванията си пред Dnes.bg и открехна завесата какво да очакват неговите почитатели до края на годината.

Дичо, ще бъдеш част от първото издание на фестивала, какво да очакват феновете?

Очаквам шоу, много хора и всички да се забавляват. Дано този фестивал стане традиция за тази част на България. Единствено ме притеснява да няма проблеми със звука заради самата местност, но затова сме ден по-рано там - да изчистим всичко по време на саундчека. На фестивала ще изпълним с D2 най-големите ни хитове от периода, когато бях в бандата.

От Валя Балканска през рок и до Stereo MC’s. Не е ли твърде "разтегнат" жанрово фестивалът?

Когато музиката е хубава, няма никакво значение. Значение има единствено хората да се забавляват.

Лятото е по-динамичен сезон за теб, освен на участия трябва да развиваш и семейния хотел на Синеморец...

Да, общо взето през лятото съм на участия, а всеки свободен миг съм в Синеморец с Карина. Получава се супер, защото съчетавам работата с удоволствието. С приятели често ходим на риба.

Рибар ли си или риболовец?

Който иска - да провери на място. Няма нужда да се хваля.

Наскоро бе част от първия Джулай в Ахтопол. Получи ли се?

Идеята бе на кмета на Ахтопол, с когото се познаваме. Тя е от няколко години и ето че се реализира. Помагах в организацията, бях водещ, свирихме с мойта банда. Изненадаха ме приятно българските групи, както и че през цялото време прииждаха нови хора. Получи се супер, догодина пак.

А какво да очакват феновете на музикалния фронт от теб?

Готвя нов албум в поп-рок стил, очаквам до края на годината да е готов. Сега работим над новите парчета. Имаме идея да включим и един кавър на Майкъл Джексън, но тепърва ще преговаряме за правата и няма нищо сигурно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Дичо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари