Stereo MC’s и Kraak & Smaak идват на 12 юли в Шумен

Над 100 артисти ще се включат в Hello! Ficosota Festival
27 юни 2014 13:03, Александър Попов
2
Stereo MC’s и Kraak & Smaak идват на 12 юли в Шумен
Снимка: Hello! Ficosota Festival

Stereo MC’s и Kraak & Smaak са водещите изпълнители на един от най-големите музикални фестивали през това лято – Hello! Ficosоta Festival. Събитието ще се проведе на 12 юли, събота, в Шумен в местността Шуменско плато.

Stereo MC’s са подготвили страхотно шоу с някои от най-популярните си хитове като „Connected” и „Black Gold”, както и песни от последния си албум, съобщават организаторите.

Шумен се готви да посрещне хиляди музикални фенове от цялата страна на площ от над 50 дка пред един от символите на града – паметника „Създатели на българската държава“. Общо над 100 артисти от разнообразни музикални жанрове ще се качат на сцената на феста.

Разнообразни атракции като полет с балон, пяна парти, стена за катерене, DJ сесия със специалното участие на диджей Xonic от Camp Sessions, скейтборд уроци ще бъдат само част от допълнителните екстри за публиката.

Достъпът до фестивала е безплатен.

Начало на фестивала ще даде певицата Десислава с песента „Лале ли си, зюмбюл ли си” под съпроводa на тъпани и гайди. Вълната от народна музика ще продължи с легендарната Валя Балканска с акомпанимент от Каба гайди, след което фолклорната нишка ще бъде продължена от Елица Тодорова и Стоян Янкулов.

Най-популярната българска браз-формация ViliDJ Brass Band ще направи елегантен преход към фънка, хип-хопа и рока. След това публиката ще посрещне популярните изпълнители от хип-хоп формацията Bobo & The Gang. D2 ще изпълнят песни от последния си албум, а Дичо ще изпее с групата част от вечните им хитове, DJ Martеn и RawLand ще поддържат доброто настроение през цялата вечер от специално разработена сцена.

Минути преди 00:00 ч. паметникът „Създатели на българската държава” ще се превърне в сцена на магичен свят, пресъздаден с помощта на 2D анимация. Тя заимства елементи от стихиите земя, въздух, вода и огън. В шоуто ще се включат 20 акробати и танцьори със специално разработена хореография.

Малко след полунощ Stereo MC’s ще отбележат кулминацията на фестивала и ще зарадват феновете с любимите им песни на живо. Холандското електро-фънк трио Kraak & Smaak ще се качат на сцената веднага след тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Румба-Трумба преди 9 години
Специално, заради това мероприятие ще се прибера за една вечер в Шумен! Пък ако искате плюйте Иво :D
1
2
 
8
 
! Отговори
varg преди 9 години
Елате ни на гости в Шумен.