Криско видимо доволен, СЕМ видимо заспали

Как от съвета загряха за мръсен текст след 3 месеца?
Обновена: 1 сеп 2014 14:09 | 28 авг 2014 13:25, Александър Попов
121
Криско видимо доволен, СЕМ видимо заспали
Снимка: Булфото, архив

Само за няколко месеца песента на Криско и Мария Илиева "Видимо доволни" се превърна в хит, а в YouTube надмина 8 милиона гледания. Парчето се върти във всички клубове с голям успех, а двамата певци се "скъсаха" от участия.

Вчера пред bTV председателят на СЕМ Георги Лозанов ни в клин, ни в ръкав изтресе, че съветът може да ограничи излъчването на песента в електронните медии. Мотивът му - "тази песен вреди на моралното, психическото и физическото здраве на децата". Според шефа на СЕМ проблемът не е в циничните думи, а в цинизма в отношението към секса - свързвал се само с материални облаги.

На Криско защитната теза пък е, че "музиката не е уред за възпитание", а децата трябва да се възпитават в семейството и в училище. Че не уред, не е, но трябва да е наясно, че хиляди фенове пеят неговите песни.

Когато песента се появи, доста хора бяха изненадани. Не от текста или от Криско, а от появата на Мария Илиева. Когато пееш в престижни европейски зали със звезда като Тони Карейра или пък правиш концерти с филхармония, е странно да отидеш в другата крайност, в която дуетната половинка ти припява: "Виждам я редовно, пукаме се готино, дрехи по земята и в нас е пълна кочина....".

Слава Богу, Мария Илиева е оставила на други статистки в клипа да "пУкажат как са мятат".

Припевът на парчето е далеч от приличието, припява се наистина от малки деца, които дори си нямат понятие за какво става въпрос в песента. Защото не е само сексът, както е забелязал г-н Лозанов, дрогата също е акцент.

Първият човек в СЕМ е прав в доводите си и някакъв вид цензура (дали в текста, или в часа на излъчване) не изглежда лишена от смисъл, защото песента се върти във всеки час от денонощието.

Но когато настояваш за подобно нещо три месеца след появата на "Видимо доволни" е признак, че СЕМ или са заспали, или може да са си тананикали "па-па-палим към Слънчака", а там слънцето е силно.

Другото, което можем да предположим, е, че Гого Лозанов е искал да напомни по някакъв начин за съществуването на СЕМ.

Ако пък Лозанов е решил да цензурира музика, която вреди на моралното възпитание на децата, трябва да спре и доста западни парчета, които изобилстват от секс. Че и от материални неща. Като си казал "А", трябва да се продължи с цялата азбука. Иначе всичко изглежда като зле скроена роля от типа "съседите бучат, пенсионерите кълнат"...

Само за статистиката - текстът е тъп, но и лесно се помни. Със сигурност нито един родител не би искал да чуе детето си да го припява, но отговорността е на авторите и изпълнителите. А при тях важни са бързите и лесни пари, ценностите са други.

И са прави, когато се оправдават, че това е шоубизнес и примерите на Запад са далеч повече и далеч по-вулгарни. И част от тях присъстват в нашия ефир без никаква цензура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
34
 
! Отговори
Welickow преди 9 години
Не съм фен на Криско, но има уникално по вулгарни текстове.Може ли да се сравни: " Как се мяташ..." с чалгарското "Кой ще гали котето любовно............твойто коте не е за игра, а е само за сериозни господа.." :D
18
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
777 аз твърдя че не съм простачка нито проста нито съпругът ми е ***,нито *** а напротив доволно образовани с немалка обща култура и твърдя че сме създали нормално дете което не е просто а още по-малко ***,твърдя че тия с които дружи са по-скоро разглезени но не прости и най-малкото простаци,бяха заедно с родителите си на море 15,16 годишни,засеага не пушат,добри ученици с амбиции да станат образовани и свестни и да живеят добре и представи си слушат и чалга и рап и рок,аман от фасони
17
2
 
9
 
! Отговори
Даниел преди 9 години
До АнонименАбсолютно си прав, че сайтове като този също нямаше да ги има.
16
3
 
38
 
! Отговори
whocares преди 9 години
Жалко, унизително и тъжно е бели хора да имитират и въздигат негърското...
15
0
 
10
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Ами хайде като се наспят и да си отиват. Кой откъде.Че и аз чакам за тяхното място. И на мен ми се спи.
14
2
 
52
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
Язък за Илиева, наистина е падение участието й в песента!
13
6
 
27
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
СЕМ е абсолютно паразитна структура и трябва да се закрие!А тоя къдравия ще вземе пенсия оттам!То чалгата и ориенталщината се вихрят навсякъде,тръгнали да се заяждат с рапърчетата.
12
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имате грешка в статията, името е Дриско.
11
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Супер гнусна песен. Някакъв селски текст на най.долно ниво. Жалко за децата ни.
10
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
реално е реално е кака ти Андреа има 35милн.гледания само на един клип на една песен,Азис редовно минава 2милн.слушат ги мнооого чужденци и сърбите вече масово пеят песни изпети първо от нашите "корифеи"еее мина времето когато само у нас се слушаше сръбско,палачинката се обърнА,наскоро гледах концерти на Азисчо в Турция фууу чак турската преса се възмущава как може един български певец да събере 10000 хилядна публика ами може и руснаците "умрат"за Азис в ...руската баня
9
1
 
13
 
! Отговори
Евгени преди 9 години
Според мен тази статия е написана зле ... Аз никак (ама вярвайте ми НИКАК) не харесвам това долнопробно подобие на изпълнител, но не мисля че е редно авторът А.Попов на тази статия да влага толкова лични оценки, да нарича (вероятно) непознат за него човек на ръководен пост "Гого" - Георги Лозанов, ако ще той да е най - смешния и некомпетентен човек в света... А ако се замислим логично - ако някой за 3 месеца не му е направило впечатление вулгарността на текста и клипа, едва ли сега ще му направи
8
3
 
44
 
! Отговори
Виктор преди 9 години
СЕМ са ***! По тая логика трябва да забранят целия пайнер. Къде спят!?Азис пее "ела ми го надени със засилка", другите чалгари имат и по-садомазо текстове...
7
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отдавна се знае, че СЕМ и в частност *** Лозанов спят дълбок зимен сън и веднъж на 6 месеца пускат някоя парлама, че дадена реклама, песен или предаване е нецензурна/о. Сладка работа. Една молба към "Господарите на ефира" - сложете скрити камери в СЕМ, за да ги видим как "работят". ;-)))))
6
14
 
11
 
! Отговори
Сашо 33 преди 9 години
Аз не виждам проблем, пеят за живота .Гледам съседа как изпраща 14 годишната си дъщеря при новото и богато гадже, 45 годишен, с татуировки, дебел, грозен мъж .Такъв е живота, борба за пари .
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Tulskiявно си доста смотан.. или глупав за да си мислиш , че бройката е измислена... влез и виждам ва двойно 8 201 722 Нищо че Дризко е *** наФ
4
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АКО сем си вършеха работата и "сайтовете" като тоя нямаше да ги има
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
рапът у нас още не е надживял пуберските си години за разлика от т.н. чалгари които удрят в земята всички останали забавни жанрове еле пък бившите естрададжии за които обаче само чалгата бълва простотии а за рапа мълчат като бълха в *** да не говорим че много от подрастващите които слушат попфолк слушат и рап ама едните са прости пък другите видите ли бунтари,глупости на търкалета той и Азис стана рапър и колко е популярен тук в региона не е истина щом го имитират по Гърция,Турция
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за някои неща е прав по принцип, ама аман от такива като него
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя пудел докога ще на въжавната хранилка заедно с всички останали от безмисления СЕМ?!? Сега се сетили за цензура на тая повърня!