Съд отхвърли жалбата на барабаниста Фил Ръд

AC/DC тръгнаха на турне с бившия си барабанист Крис Слейд
6 окт 2015 15:30, Петя Славова
0
Съд отхвърли жалбата на барабаниста Фил Ръд
Снимка: архив, БТА

Не му върви на Фил Ръд. Съд в Нова Зеландия е отхвърлил обжалването на бившия барабанист на AC/DC срещу присъдите му за заплаха за убийство и притежание на наркотици, предаде ДПА.

През юли Ръд беше осъден на осем месеца домашен арест и глоба от 120 000 новозеландски долара (78 000 щатски долара), след като се призна за виновен по обвиненията, припомня БТА.

Както Dnes.bg писа, докато бе под домашен арест, на музиканта му бе забранено да употребява алкохол и наркотици. Само девет дни след произнасянето на присъдата той беше арестуван в дома си в Тауранга, на новозеландския Северен остров по обвинение, че е притежавал и консумирал алкохол, нарушавайки условията на домашния арест.

Още по темата

Тогава Фил Ръд призна обвинението и настоя за незабавно изслушване, но адвокатите му оспориха фактите и поискаха допълнително време за събиране на свидетелски показания.

След настоящата отхвърлена жалба от съда, адвокатът на музиканта - Крейг Тък заяви, че това решение ще причини сериозни финансови загуби на Фил Ръд, възпрепятствайки го да тръгне на турне с AC/DC.

Съдия Рейнър Ашър обаче е отхвърлил обжалването на Ръд, заявявайки, че последствията за него са несъизмерими с тежестта на престъплението му.

В началото на годината рок музикантите замениха Фил Ръд с бившия си барабанист Крис Слейд за световното турне "Rock or Bust" на групата.

Фил Ръд, бившият барабанист на австралийската група AC/DC, бе освободен под гаранция от новозеландски съд, след като пледира невинен по обвинението в нарушаване на условията на домашния си арест, предадоха световните информационни агенции, цитирани от БТА.
Пуснаха под гаранция Фил Ръд след алкохолния запой
20 юли 2015 08:47
0
Фил Ръд отърва райето и килията в затвора
9 юли 2015 08:30
0
Барабанистът на AC/DC може да лежи до 7 г. в затвора
21 апр 2015 07:32
4

61-годишният Ръд пледира невинен по обвинението, че е консумирал алкохол, което му е забранено според условията на домашния арест, и е бил пуснат под гаранция до планираното за края ноември съдебно изслушване.

На 9 юли Фил Ръд беше осъден на осем месеца домашен арест заради заплаха с убийство и притежание на наркотици. Докато е под домашен арест, му е забранено да употребява алкохол и наркотици. Само девет дни след произнасянето на присъдата той беше арестуван в дома си в Тауранга, на новозеландския Северен остров по обвинение, че е притежавал и консумирал алкохол, нарушавайки условията на домашния арест. Тогава Фил Ръд призна обвинението и настоя за незабавно изслушване, но адвокатите му оспориха фактите и поискаха допълнително време за събиране на свидетелски показания.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/rock/2015/08/03/pusnaha-pod-garanciia-fil-ryd.272056
 

Ръд има опасност да лежи до 7 години в затвора за повдигнатите му обвинения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: ACDCФил Ръд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари