Пуснаха под гаранция Фил Ръд

Бившият барабанистът на AC/DC пледира невинен
3
Пуснаха под гаранция Фил Ръд
Снимка: БТА, архив

Фил Ръд, бившият барабанист на австралийската група AC/DC, бе освободен под гаранция от новозеландски съд, след като пледира невинен по обвинението в нарушаване на условията на домашния си арест, предадоха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Още по темата

61-годишният Ръд пледира невинен по обвинението, че е консумирал алкохол, което му е забранено според условията на домашния арест, и е бил пуснат под гаранция до планираното за края ноември съдебно изслушване.

На 9 юли Фил Ръд беше осъден на осем месеца домашен арест заради заплаха с убийство и притежание на наркотици. Докато е под домашен арест, му е забранено да употребява алкохол и наркотици. Само девет дни след произнасянето на присъдата той беше арестуван в дома си в Тауранга, на новозеландския Северен остров по обвинение, че е притежавал и консумирал алкохол, нарушавайки условията на домашния арест. Тогава Фил Ръд призна обвинението и настоя за незабавно изслушване, но адвокатите му оспориха фактите и поискаха допълнително време за събиране на свидетелски показания.

Ръд няма право да напуска дома си в Тауранга, намиращ се на около 200 километра югоизточно от Окланд. Барабанистът носи електронна гривна за наблюдение и е предупреден, че всяко нарушаване на условията на домашния арест може да го отведе в затвора.

Запитан след краткото изслушване в съда в Тауранга дали ситуацията го изнервя, Фил Ръд е отговорил: "Единственото, което ме прави нервен, е, че наистина не знам какво се случва". На въпрос как смята да прекарва времето си под домашен арест, музикантът е отговорил: "В самоусъвършенстване".

Фил Ръд беше арестуван за първи път през ноември миналата година и обвинен, че е отправил заплахи за убийство срещу бивш служител след слабото представяне на соловия му албум, както и в притежание на наркотици.

Роденият в Австралия Фил Ръд живее в Нова Зеландия, откакто беше отстранен от AC/DC през 1983 г. Барабанистът се присъедини отново към групата през 1994 г., но остана в Нова Зеландия, където притежава ресторант.

За настоящото им световно турне, включващо два концерта в Нова Зеландия в края на годината, AC/DC замениха Ръд с друг барабанист. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: ACDCФил Ръд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Саше много си *** саше
1
15
 
1
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
У нас хората се депресират от тяхната музика ,затова на изборите стават такива грешки