Преди 20 г. с 11 цента в джоба... Свет днес е световноизвестен

Цигулката била единственото бягство от реалността за българина
23 авг 2018 18:58,
54

Светлин Радославов-Свет заминава за САЩ преди 20 години с майка си, 9-годишния си брат и 11 цента в джоба и два куфара. Заедно със семейството му са били приети в Дом за майки и деца. Цигулката е била единственото му бягство от тежката реалност и неспиращата борба за по-добър живот.

Свет свири във всяка свободна минута в тясната стая, която обитава заедно с майка си и брат си. Една от жените в дома забелязала 11-годишния Свет и неговия талант. Уредила му нещо като прослушване в близкия град Рочестър, където се намира музикалното училище Ийстман. Свет сграбчил шанса с двете си ръце и спечелил пълна стипендия да учи музика.

Звездата на цигуларя изгрява в предаването "Америка търси талант" и преминава в следващите етапи.

Образованието за него се оказва по-важно и се отказва от голямата сцена, за да завърши. След това започва да работи в колцентър.

Явява се отново на кастинг за "Америка търси талант" и този път влиза във формата.

Животът не спира да го предизвиква и пред него се изправя поредното предизвикателство. През 2016 година музикантът е диагностициран с рядък вид тумор на мозъка, предизвикателство, което приема с мъжество.

"Това се случва на 1 от 2 млн. пълнолетни. Бях на 29 години, когато се разболях. Трябваше да се справя, надявам се, че преодолях болестта и вярвам, че тя ме направи по-силен човек", разказа още Свет пред телевизия Bulgaria ON AIR.

За борбата, трудностите и пътя към успеха... вижте видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
18
 
7
 
! Отговори
Визите за САЩ преди 5 години
За *** - през криФ макарон! *** да си ходи в Канадистан, Германистан и Анадолу без визи колкото си ще, но в Америка работа няма. 51134
12
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупости!!
11
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе. Какво става с визите за САЩ. Нашите атлантически партньори отмениха ли вече визите, нали САЩ имат договор за безвизов режим с ЕС, а България вече 11 години е пълноправен член на ЕС, или? Спазват ли САЩ договора с българските си атлантически партньори или най-презрително xpачат в лицето на българите. Щото ние си спазихме договора и отменихме едностранно визите за нашите атлантичесло партньори САЩ.
10
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А майка му колко цента в джоба е имала и колко куфара.
9
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не сме с америка . В грешка си --винаги ще бъдем с Русия .
8
14
 
18
 
! Отговори
Пепо преди 5 години
Този ако е известен, аз съм Батман. А САЩ вече са гОла вОда.
7
28
 
15
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Браво на Свет. Разбрахме, Америка е велика страна! В началото е трудно, но там умните и кадърните хора винаги успяват и забогатяват. Браво! Добре, че сме с Америка, а не с Русия!
6
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако това са ни цигуларите...
5
5
 
25
 
! Отговори
Eksperta o4arovan преди 5 години
Браво страхотна новина такива неща искам да чета всеки ден - за амбициозни,борещи се и можещи хора на които господ е дал но и постоянно взема за да ги изпита.
4
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
11-те цента от статията имат символично значение, ама за да стане новината, гласят словореда така, че едва ли не става дума по-скоро за материално имущество. Да е жив и здрав човекът и все така честно да си изкарва хляба.
3
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредният световно неизвестен подхванат от бг медия да го прави "звИздЪ".НЕ, БЛАГОДАРЯ, не пуша.повръща ми се от безумните медии на двама-трима олигарси които точат еврофондове и крадът по всякакъв възможен начин за да могат да финансират губещата ДжурналистикЪ но успяват успешно да облъчават теле-електората за да гласува пак за "правилният" кандидат за премиер/собственик на държавата.
2
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
11 цента в неговия джеб на 11 годишно хлапе ? Ей ся ше ревна на глас...
1
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Свет, но и аз дойдох преди 18г. И знам , че с 11цента няма как и вода да си купиш., така , че корегйрайте си лъжите -журналята