Бирниците по петите на Азис… Дължи 100 бона на държавата

НАП поиска и получи запор на парите и картите на фолк певеца
17 сеп 2018 08:15,
62
Бирниците по петите на Азис… Дължи 100 бона на държавата
Снимка: Facebook

Поп фолк звездата Азис е със запорирани от съдебен изпълнител банкови сметки и дебитни карти. Решението за запора, поискан от НАП, включва и всички бъдещи вземания на певеца.

Противно на писанията, че той дължи над 400 000 лв. данъци, източници на "24 часа" са категорични, че сумата е значително по-малка - около 100 000.

Дългът се е свил, след като при трети опит през миналата година данъчните продадоха за около 260 хил. лв. негов апартамент в столичния квартал "Манастирски ливади".

До решението за искане на запор на сметки и дебитни карти на певеца пък се стигнало, след като в НАП са получили множество сигнали, че за да избегне бирниците, шоуменът пробва схема за получаване на хонорар под формата на дарение.

Спорният дълг на Азис, за който се търси погасяване, включително и чрез хонорара му от шоуто VIP Brother, е установен с ревизия. Тя е за 2015 г., когато певецът не се е регистрирал по ДДС, веднага след като доходите му прехвърлили 50 000 лв., както е по закон. След като няма доброволно погасяване на дълг от 200 000 лв., данъчните завеждат дело, а Азис обжалва. През това време сумата набъбва заради наказателните лихви.

Съдът разрешава на НАП да събере дълга си като запорира имот на певеца. Той обаче прехвърля имуществото на майката на дъщеря му в опит да спаси парите от продажбата.

НАП обжалва прехвърлянето, съдът обявява сделката за недействителна и след търг данъчните погасяват част от задължението на певеца към държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
28
 
! Отговори
Стара истина преди 5 години
Колкото по-богат, толкова по-стиснат
19
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Азис е никой бе! Кво ни занимавате с тая обществена плюнка и ни отвличате вниманието.Вие кажете за Ветковците, Цветан Василевците и останалите дето ошушукаха народната пара и се покриха.
18
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата ако си събираше париет от всички длъжници, щеше да е цъфнала и вързара. Проблемът е че една малка глупа от редовни платци издържат огромна група нередовни платци. Аз не съм съгласен със заплата 500 лева да издържам Васко Бизнесмена, които върти милиони и има собствена продуцентска компания.
17
0
 
12
 
! Отговори
Далаверов преди 5 години
До АнонименКой да ги съди.Най заинтересования-шиши си прибра всичко до стотинка.Другото е загуби на държавни фирми,чиито сметки знаем кой вкара в ктб и които всичкип ще платим.
16
0
 
16
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
Ай сега, Азисе, отиваш на турския паркинг в Гурково на входа на Хаинбоаза и по пет лева, пет лева, те колко са сто бона, ще ги събереш.
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Oставете Азис - какво стана с Цветан Василев? 4 милиарда източи, заедно с ортаците си.4 000 000 000 ей така изглежда числото! Съд за тях ще има ли?!
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бълха ги ухапала,100 хилки.Какво да кажем за ддс-то на 3-те милиарда-някъде към 600 милиона,ако трябва да сме чеСни.
13
8
 
24
 
! Отговори
Типично българче преди 5 години
Държавата е най-голямата мафия! Не съм фен на Азис, но имаш ли възможност трябва да цакаш. Иначе теб те цака мафиотското подобие на държава.
12
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ППреди години един рапеше в една от песните си "кръв по.връщам, пари назад не връщам"Давам си сметка че хората колкото и да печелят (Роналдо, Меси ...) като дойде време за плащане - много им е трудноБайАзис вади по няколко хиляди ( десетки хиляди , дори) на участие и после не му се дават данъците
11
3
 
24
 
! Отговори
123 преди 5 години
Да го гонят до дупка. Всичко да му вземат.
10
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз да съм ще се дърпам с плащанията- осъдили го на 200 хил. , и от за 2 години вече продаденият за 270 000 не е достатъчен и му търсят още 100!?Тя държавата по-зъл бирник и от ЧСИ-тата
9
0
 
19
 
! Отговори
До 9 преди 5 години
Преките задължения към държавата не са кой знае колко много като брой и вид. А ако се вярва на статията, нарушенията на Азис са били доста груби и нагли. Косвените плащания, всевъзможните инспекции, хеи-та и каквото му дойде на акъла на човек наистина бъркат дълбоко в джоба. За тези с политическите чадъри е ясно.
8
1
 
22
 
! Отговори
Шмръц преди 5 години
Манете го тоя.. питам се на десет милиона в кутии за обувки колко ли са данъците.. и това е само един от всички..
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕДИН ГЕРБЕРСКИ МАНА-ФИН ПИШЕ ЗА ДРУГ ТАРИКАТСКИ МАНА-ФИН!
6
2
 
30
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Цветана Манева и Слави Трифонов да дадат по 50 хил. и въпросът е приключен
5
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Реално те си плащат данъците (повечето), защото са на мушката отдавна, НО... ако си в списъка на състоятелни хора и не си с политически чадър, могат да ти измислят задължения до припадък.. Правят го - да знаеш!!!
4
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реално погледното, този човек е достатъчно състоятелен, за да си внася данъчните задължения без проблеми с властите. Въпросът е защо не го прави и кой го подучва така. Азис не е изкласил в училище навремето и едва ли има някакво високо ниво на финансова и правна грамотност. Всичко е от глупост и от желание да се направи на тарикат.
3
1
 
41
 
! Отговори
1000 лева преди 5 години
Като не е партиен милионер и не може да се изтрие от регистъра ... ще дължи..А на Домуса и закон му изкараха да не плаща.. Доганя и ВЕЦ си купи.. и те така!
2
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Бг не е само той, много са такива като него които крият даньци. А това си е директна кражба по закон, и за туй нашата дьржава нема се опрай още 100 год.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че той гьола в края на село Байлово си го има и до днес.