Красотата на акапелното пеене - Spectrum преплита поп, джаз и етно

"Пресечна точка" е новият им албум
Обновена: 16 окт 2019 15:57 | 16 окт 2019 15:34, Анисия Иванова
1
Красотата на акапелното пеене - Spectrum преплита поп, джаз и етно
Снимка: Bulgaria ON AIR

Без музикален инструмент, но с най-високо певческо майсторство, наречено акапелно пеене. Група Spectrum е единствената родна акапелна група, която загравя гласните струни за концерт на живо.

Бандата съществува в този състав от около две години. Създадена е преди близо седем. Събира ги любовта към музиката.

"Подобен тип пеене в хармония у нас рядко се практикува. Хората ни свързват повече с хоровата музика, но всъщност ние изпълняваме поп и джаз парчета и ги свързваме с етно елементи", сподели в студиото на "България сутрин" Константин Бейков от група Spectrum.

В различните песни се случва да сменяме музикалните си инструменти. Вече имаме и почти готов албум, озаглавен "Пресечна точка", който ще представим съвсем скоро", допълни Боряна Йорданова.

"За нас това е голяма крачка, пресечната точка, в която се събират нашите творчески търсения, колкото и банално да звучи", казаха още музикантите.

Пред Bulgaria ON AIR Весела Морова oт Spectrum разкри, че колкото и жените в групата да помагат, мъжете вършат по-голямата част от работата.

"Освен удоволствие обаче, понякога сме изправени и пред големи предизвикателства. За да се напаснем и да бъдем в хармония един с друг", отбеляза още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Мария. преди 3 години
Изключително. Браво Името. Не. Е важно. Защо. Ли. Когато. В. България. Се. Създаде. Нещо. На. Световно. Ниво. Винаги. Хората. Не сса. Българи.. Това са. Хора. На изкуството. А. Те. Нямат. Държава. За. Тях. Няма. Граници. СТИГА сме. Се връщали. В. Годините. Когато. Четях ме книги пълни. С. ПЪРЧОВИ. ***. И СА НИ. ПЯЛИ.. От екрана. Бездарници.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво, само че името е ГРОЗНО СРАМНО ПОЗОР. НЕ е култура да нямаш род, да се отказваш от родния си език!!!!!!!