Цветан Недялков се включва в експертното жури на Конкурса за композитори на Palms Music и НМА

Обновена: 14 авг 2023 12:33 | 14 авг 2023 12:19, Александър Попов
Цветан Недялков се включва в експертното жури на Конкурса за композитори на Palms Music и НМА

Проф. д-р Цветан Недялков ще се присъедини към журито на Конкурса за млад български композитор, организиран от продуцентска къща Palms Music и Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“.

Ръководителят на катедра „Поп и джаз изкуство“ към Вокалния факултет на НМА и обичан от широката публика виртуозен китарист ще  се позове на дългогодишния си опит, за да отсее най-добрите, оригинални и стойностни творби измежду изпратените композиции.

Останалите членове на журито са основателите на продуцентска къща Palms Music –Мило Борисов и Росий МакКий, композиторът Петър Дундаков и певицата Кристина Иванова.

В конкурса „Млад български композитор“ могат да участват всички граждани от български произход навършили 16-годишна възраст, които правят първите си стъпки в композиторското изкуство. Композицията, с която се явяват, трябва да е в стил джаз, филмова, театрала и класическа музика и да е създадена в периода 7 август – 20 септември 2023 г. Всеки един от участниците трябва изпрати попълнен формуляр и две свои снимки. Произведенията трябва да се изпратят на имейл адрес office@palmsmusic.bg, а с регламента на конкурса може да се запознаете на официалния уебсайт на организаторите https://palmsmusic.bg.

Имената на победителите ще бъдат обявени на специална церемония през октомври. Наградите за първо, второ и трето място са съответно – 5000 лв., 3000 лв. и 1000 лв.

Мисията на продуцентска къща Palms Music е да създава и организира стойностни събития, които да привличат млади хора и да обединяват културната общност в страната. Къщата съдейства и партнира на организации, които споделят тази визия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase