Васил Петров: Последните години расте интересът към джаза

Публиката трудно ни пуска да слезем от сцената, сподели той
19 сеп 2023 01:00, Анисия Иванова
16

Как се прави музика в некултурни времена?

"Музиката се прави еднакво и в културни и в некултурни времена. Зависи не толкова от времето, а от вътрешния талант. Може би времето като страничен фактор влияе", коментира певецът Васил Петров в "Денят ON AIR".

По негови думи в последните години се е увеличил интересът към джаза. "Има тенденция, която последните години расте все повече и повече. Сега като обикалям това лято, там след програмата публиката е много любопитна от това, което правим, имаме доста бисове, трудно ни пуска да слезем от сцената, което само може да ме радва. Има глад за джаза, но тази година в България имаме 5-6 активни джаз фестивала. Увеличават се", каза изпълнителят пред Bulgaria ON AIR.

"Хората споделят, засвидетелстват харесването на музиката, това е по-важно от всичко, да видиш, че хората са щастливи и си успял да ги докоснеш", призна Васил Петров.


Той обясни, че текстът на една песен е от изключително важно значение. "Текстът е от изключително значение, песента е симбиоза между музиката и текста, хармония и текст и аранжимента, но основно текстът чрез тази мелодия трябва да стигне до публиката. Особено хубавият и талантливият текст. Той не се намира лесно, много трудно. Предимно се базирам на песенна поезия", каза Петров.

"Процесът е взаимен, ти предлагаш нещо на публиката, зависи начинът, по който ще го сервираш, ако го направи талантливо, а не бездарно, то ще направи впечатление", категоричен е той и добави, че когато се прави изкуство, то трябва да носи удоволствие.

Васил Петров сподели, че му предстои концерт на 23 септември в Албена, като е решил да си отдели време и за посещение на морето.

Гледайте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Да допълня... преди 7 месеца
Васил Петров е слаб певец. Юксел Кадриев ще го отвее като вятър листо.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Васко, вариетето, популярните песни от 30, 40, 50 са слабо свързани с джаза. Не са лоша музика. И от нея има нужда!
11
1
 
2
 
! Отговори
анонимна преди 7 месеца
Статия за култура и отдолу... вечните коментари от про*с*т*аци... Нямам какво да кажа.Не слушам джаз, но тази п*р*остотия вече ми идва в повече.
10
1
 
6
 
! Отговори
Винаги го е имало преди 7 месеца
интересът и спрямо джаза, и спрямо качествената поп музика изобщо. Но някой много се постара да наложи тук дeбuлнoтo преклонение пред нещо, което Бог знае защо беше наречено чалга, а всъщност е някаква карикатурна имитация на най-нискокачествената сръбска кръчмарска гюрултия. Този ход не беше случаен. Още преди един век е започнал походът срещу високата култура и нейните носители в определена част на света, при това е бил привнесен отвън. У нас се случва същото след 1944 г. МИСЛЕТЕ, имате глави!
9
3
 
1
 
! Отговори
До 8 преди 7 месеца
Ще им позволим! Оставка! Съд за националните предатели!
8
0
 
7
 
! Отговори
за добро настроение преди 7 месеца
През последните години в Чалгария расте интересът към джаза. По други ширини джазът тържествува от поне 100 години, като черпи вдъхновение от блуза и рагтайма.
7
9
 
6
 
! Отговори
РусенецЪ преди 7 месеца
Да не се лъжем. Джазът е като пръцкането. Харесва се само на този, който го прави.
6
6
 
4
 
! Отговори
Премиера Денков преди 7 месеца
Това е политически протест метежниците на резидента тези милионери зърнари и най обикновенни Терористи рекетират република България!Ще им позволим ли?!Или ще ги спрем?!!!
5
4
 
3
 
! Отговори
Имитират своя идол преди 7 месеца
Пригожин тези български вагнеровци. Зърнарите!
4
3
 
3
 
! Отговори
Контратерорест преди 7 месеца
Терористи София те вярва на сълзи
3
5
 
4
 
! Отговори
Елвис преди 7 месеца
Яко Джаз в дупарата на зърнената комунистическа мафия на ДС чИнгета наричани още зърнари
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На китарата Васко жабатата :)))
1
7
 
2
 
! Отговори
КАСУС БЕЛИ преди 7 месеца
Зърнарите са метежници да спасим София от тях!Нека да ядът здраво дърво!