България остава бастион на поп-фолка, най-слушана у нас е Галена

Дори Сърбия вече клони повече към рапа
19 окт 2023 13:27, Нели Христова
210
България остава бастион на поп-фолка, най-слушана у нас е Галена
Снимка: Facebook/Галена

България и Румъния са бастион на поп-фолка, а най-слушаните изпълнители на Запад са рап и хип-хоп изпълнителите. Това показва класация на ютюб за най-гледаните видеа в онлайн платформата през последните 12 месеца.

Така в България най-слушана е поп-фолк певицата Галена, която отчита 133 милиона гледания в платформата за видеа. Подобна е ситуацията и в Румъния, където най-слушан е поп-фолк певецът Цанка Урагану, който за 12 месеца регистрира 534 милиона гледания.

Класацията обхваща всички европейски държави, както и Русия и Турция, пишат от "24 часа".

Резултатите у нас и Румъния рязко се открояват от тенденциите на меломаните в Западна Европа, където според класацията в над 20 държави, сред които Великобритания, Испания, Франция, Германия, Австрия и Нидерландия, най-гледаните видеа са на рап или хипхоп изпълнители. Разликата си личи още при Сърбия, където рапърът Девито е най-слушан, както и в Северна Македония и Черна гора. Същото важи и за Хърватия, Словения и Босна, където най-много гледания регистрира младият босненски певец Джала Брат.

В не всички страни обаче лидери са рапът и хип-хопът. Например в Молдова най-гледаните видеа са на рокаджиите Carla's Dreams, а финландците залагат на денс поп групата Portion boys.

С най-много гледания се откроява турската звезда Семиценк, който отчита 1 милиард гледания сред турците в ютюб. В същото време в Кипър залагат на гръцката поплегенда Константинос Аргирос. А в родната му Гърция най-слушан е рапърът Транос.

В Русия лидер в класацията на ютюб е 32-годишният поппевец Ислам Итляшев, а в съседната ѝ Украйна залагат на изгряващия нюуейв изпълнител Артьом Пивоваров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Чалгата е за гледане предимно, да "оплакнеш" окото. Така че дайте примерно данни от Спотифай да видим разликата
121
1
 
3
 
! Отговори
Анонимна преди 6 месеца
Истинското име на тази е Галина, както и на Глория също е Галина.
120
3
 
8
 
! Отговори
Armin преди 6 месеца
до 59:айде бе, всички слушат чалга ама друг път!все едно да кажеш, че всички поддържат п у т ин!
119
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Фолка са Българските народни песни запазени до днес, другото е долна арабско турска чалга пробиваща сред недотам образованата и да си кажем честно прос.тата част от обществото за които ценностната система има съвсем друго измерение .
118
2
 
17
 
! Отговори
I’m преди 6 месеца
България е най-вече бастион на глупостта и простотията!
117
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Има саундтраци с много добра музика към филми и сериали, например Смело сърце, Последният мохикан, сериалът Бойна звезда Галактика, Романтичният доктор, Sign японската версия, японски анимета като Kimi no na wa, Weathering with you, филмчета на студио Гибли. От японска страна един от известните композитори и изпълнители Hiroyuki Sawano, певиците Aimer, Uru, Alisa Takigawa, от Южна Корея има също доста старание към албумите за сериали и филми, грипата SNSD има добри неща, както и AOA.
116
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дълбаем дъното.....
115
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Безспорно чалгата е една от най-глупашките музики в света, рапа също не е стока.
114
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Падението на няколко поколения вече с чалгата е повече от видно. Може ли младите хора да не знаят какво е дискотека, вместо това ориенталски ритми, късане на салфетки, простотия и т.н. Начин на живот...Тая музкика трябва да се забрани, който иска да си я слуша вкъщи!
113
1
 
10
 
! Отговори
Im-дртiйУАЙТBOY! преди 6 месеца
До анонимен /77+82/... Основно масовата напоследък западна музика - хип/х0п+рапът това е ЕВР0+ЩАТската 4АЛГА; докато в повечето провинциални USA-кръчми там звучи кънтри, кънтри-рок и съответно южняшки рок и нищо друго и това е ТРАДИЦИОННия музикален фон и вкус на преобладаващата част от истинските Американци. И това в момента е музик.стил, който се радва на най-прогресивно и напредничаво разнообразно развитие, докато при масовата R&B-музика: там се блее, мяука, писука и кряка без всякакъв смисъл
112
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мъка, мъка, мъка... А гоним да вдигаме морал, познание , духовно извисяване и материално естествено. Много ще ги гоним успелите за да ги стигнем. Но проблема не е само в чалгата, но и тя е част от скотското ни битие.
111
1
 
8
 
! Отговори
Ортега-и-Гасет преди 6 месеца
Музиката е изкуство. Във всяко изкуство естетическото е определящо. Всяко изкуство е съпътствано от занаятчийство, приличащо на изкуство, но без естетически характеристики. Това е псевдоизкуство, или още ерзацкултура. Тъкмо такива са всевъзможните чалги (незнайно защо наричани ,,попфолк"), а също и повечето рап и хип-хоп, хоп-троп и др. речитативи с музикален съпровод. Масова ,,култура" -- масови ценности. ,,Бъди ***, това е прекрасно!"
110
18
 
6
 
! Отговори
овце-моралисти преди 6 месеца
Какви моралисти сте тук, ще каже човек, че всички сте ядрени физици. Това, че не слушаш чалга, а метъл, не те прави по-умен. Чалгата е само за забавление - никой мислещ човек не би очаквал от нея повече от това. Аз слушам от "музиката за интелектуалците" и от "музиката за глупаците", ама не се водя от общественото мнение, а си слушам по моя кеф. А вие сте овце, които повтарят общественото мнение - само затова плюете по чалгата. Опитай се да празнуваш на Pink Floyd. Прекрасна музика, ама не става
109
3
 
32
 
! Отговори
Ваню Княза преди 6 месеца
България остава бастион на простотията! Простащината край няма!Чалга-музика за душевно болни хора!Трябва да се открие такава клиника за да може хората да бъдат лекувани и да може да им се помогне.
108
2
 
22
 
! Отговори
126, преди 6 месеца
Не са проблем певците, Проблемът е, че музиката е танганайска. Не е българска! Но преди 25-30 години едни батковци с ланци набиха тези мазни ритми в чутурите на младите тогава и така си остана и за децата им.
107
2
 
21
 
! Отговори
еърденс преди 6 месеца
Чалгар-европеец, нещо не се връзва! Чалгар ориенталец е по-нормално!
106
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Попфолкът си има своите фенове.Има и добри певци.Напр Десислава или Емилия.Но ..Галена не блести с талант. Определено Десислава я слушам с удоволствие.
105
8
 
16
 
! Отговори
ужас преди 6 месеца
Чалгари псевдопатриоти (слушат някакъв бълвоч, който си въобразяват, че е музика) и подкпрепят руската кооччина, която си въобразяват, че е нормална държава). Харесват някакви напомпани джуконди, които си въобразяват, че са жени и гледат Славун, когото оприличават на народен трибун...
104
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Доказана аксиома: Каквато музика слушаш, така живееш!
103
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"После са ми много смешни тия патреоти дето ми говорят за някви си имагинерни 'традиционни семейни ценности'"--------------Абе клоун, това, че шепа кючекчии като теб тръскат ханш на свирните на Галена не значи, че нормалните хора сме фенове на азиатския ти вкус. Пускай тубата и се награбвайте с Хасан.