Мадона омагьоса Рио, пя пред 2 млн. души на плажа Копакабана

Шоуто бе най-голямото в нейната 40-годишна кариера
5 май 2024 10:15, Петър Бойчев
36
Мадона омагьоса Рио, пя пред 2 млн. души на плажа Копакабана
Снимка БГНЕС

Мадона изнесе безплатен концерт на плажа Копакабана в събота вечер, превръщайки огромния пясъчен участък на Рио де Жанейро в огромен дансинг, гъмжащ от над милион и половина нейни фенове, съобщи АП.

„Кралицата на попа“ започна шоуто с хита си от 1998 г. „Nothing Really Matters“. Огромни възгласи се надигнаха от жужащата, плътно струпана тълпа, притисната до бариерите. Някои организираха домашни партита в ярко осветени апартаменти и хотели с изглед към плажа. Хеликоптери и дронове летяха отгоре, а моторни лодки и платноходки, закотвени край плажа, изпълниха залива.

„Тук сме на най-красивото място на света“, каза Мадона на тълпата. Посочвайки гледката към океана, планините и статуята на Христос Спасителя над града, тя добави: „Това място е магия.“

Мадона изпълни своите класически хитове, включително „Like A Virgin“ и „Hung Up“. За въведението към „Като молитва“ главата й беше изцяло покрита с черна пелерина, а в ръцете си държеше броеница.

Звездата отдаде емоционална почит на „всички ярки светлини“, изгубени от СПИН, докато пееше „Live to Tell“, с черно-бели снимки на хора, починали от болестта, проблясващи зад нея.

По-късно към нея на сцената се присъединиха бразилските артисти Анитта и Пабло Витар.

Рио прекара последните няколко дни в подготовка за представянето. Кметството на Рио прогнозира 1,5 милиона зрители, повече от 10 пъти рекордната посещаемост на Мадона от 130 000 в парижкия Parc des Sceaux през 1987 г. Официалният уебсайт на Мадона рекламира шоуто като най-голямото в нейната четири десетилетна кариера.

През последните дни шумът беше осезаем. Феновете се тълпяха пред величествения крайбрежен хотел Copacabana Palace , където е отседнала Мадона, надявайки се да зърнат поп звездата. По време на саундчека на сцената пред хотела те танцуваха на пясъка.

До обяд в събота феновете се тълпяха пред хотела. Белобрад мъж носеше табела с надпис „Добре дошла Мадона, ти си най-добрата, обичам те“.

Знамена с надпис „Мадона“ на фона на емблематичния черно-бял развълнуван тротоар на Копакабана висяха от балконите. Районът беше пълен с улични търговци и посетители на концерти, облечени в тематични тениски, потящ се под жежкото слънце.

„Откакто Мадона пристигна тук, идвам всеки ден с това облекло, за да посрещна моя идол, моята дива, моята поп кралица“, каза 69-годишната Розмари де Оливейра Борер, която носеше златист конусен сутиен и черна шапка.

„Това ще бъде незабравимо шоу тук, в Копакабана“, каза Оливейра Борер, пенсиониран държавен служител, който живее в района.

Осемнадесет звукови кули бяха разположени по плажа, за да се гарантира, че всички присъстващи могат да чуят хитовете. Двучасовото й шоу започна в 22:37 ч. местно време, с близо 50 минути закъснение от графика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от Музика
Дует 7/8 със специална песен за празниците
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
5
 
! Отговори
Фен преди 1 седмица
Мадона не може да пее, просто няма нужните гласови данни. Затова и всичките й концерти са на плейбек, само си отваря устата. А защо стана толкова популярна, това си е маркетинг.
23
6
 
6
 
! Отговори
Враца баце преди 1 седмица
С таа разлика, че Лепа Брена си може да пее и си пее - още помня концерта 1990 лятото на стадиона, а таа ако не са и простотиите и провокациите, да не забравяме и мъжете й, никой немаше да знае за Мария Луиза Чиконе!!
22
2
 
7
 
! Отговори
Браво на Мади преди 1 седмица
Завиждам на бразилците, че са видели това шоу безплатно.
21
4
 
5
 
! Отговори
стар. преди 1 седмица
Наборката Мадона не се предава. А Аида Гарифулина е изгонена от Метрополитен Опера защото е путинистка .
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тя никога на провокира и не налага вкуса си.
19
0
 
4
 
! Отговори
Знаещ преди 1 седмица
Много бело минава в момента през Барзил!На едро продават в контейнер и не си играят като Гълъбин с куфари.На дребно му падна много цената,смятайте колко е заминало само за милион човека парти!
18
2
 
9
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 1 седмица
Грандиозен успех, като се има предвид че през последните 20 години не е изкарала нито един хит...
17
7
 
7
 
! Отговори
Баче Кико преди 1 седмица
Стига глупости. Мадона още го може. Ако ви яхне и скочи два три пъти и сте свършили.
16
3
 
5
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 седмица
Американската Лили Иванова ще пее докато може да ходи :)
15
5
 
11
 
! Отговори
? преди 1 седмица
Пя? Това нещо и ,пее,? Хахаа.
14
10
 
12
 
! Отговори
хасковски токать преди 1 седмица
Тина Търнър си отиде и остана Мадона. А те бяха двете велики на сцената с които израснах. Не ми е ясно защо имате такова отношение.
13
6
 
14
 
! Отговори
до предния преди 1 седмица
До Анонимен - Пари да ми плащат, няма да слушам Лепа Брена.
12
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Лепа Брена пред повече ще пее ако е без пари. Цел стадион напълни с хеликоптера заеви.
11
16
 
14
 
! Отговори
Хохо преди 1 седмица
Явления като Мадона, Джъстин Бийбър и Тейлър Суифт отразяват затъпяването на съвременното общество. Иначе нямам обяснение как човек може да слуша подобни бози.
10
14
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 седмица
ПУТИНИСТИТЕ ЗЛОБЕЯТ ЩОТО СИГУРНО И НА ЕВРОВИЗИЯ НЕ СА ПОКАНЕНИ!:D
9
9
 
8
 
! Отговори
Испанеца преди 1 седмица
Одеве слушах испанските новини и там казаха че е пяла пред 1.5 милиона души.Много лъжете в дрисс.бг
8
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Заслужилата артистка на Република Татарстан Аида Гарифуллина изнесе гала-концерт в Михайловски театър в Москва послучай 190 годишния юбилей от създаването на театъра.
7
12
 
5
 
! Отговори
чичо преди 1 седмица
Флорин щеше да събере по-вече.
6
3
 
24
 
! Отговори
Гошко преди 1 седмица
"За Рио пее без пари иначе на концерта и в Лондон цената на билетите започваше от 650 паунда" А ти как виждаш това да има нещо безплатно в центъра на капитализма? Много ясно, че всичко в Лондон се заплаща и за това далеч не е виновна Мадона.
5
14
 
16
 
! Отговори
Щерю преди 1 седмица
Пяла на живо от плажа пред 2 млн. риби в океана...