Нападателят от Ню Йорк се подигра на Тръмп във Facebook

Надраскал по паспорта си: "О, Америка, умри в яростта си"
Обновена: 13 дек 2017 08:23 | 13 дек 2017 07:22, Елка Василева
27
Нападателят от Ню Йорк се подигра на Тръмп във Facebook
Акайед Уллах. Снимка: Reuters

Бангладешкият имигрант, който бе арестуван при несполучлив опит да извърши самоубийствен атентат в Ню Йорк, се е подиграл във Facebook на американския президент преди нападението, като е написал: "Тръмп, ти не успя да защитиш страната си", предаде Асошиейтед прес.

Това съобщи вчера прокурор Джун Ким, когато огласи обвиненията срещу 27-годишния Акайед Уллах, който взриви прикрепена към тялото самоделна бомба в подземен пешеходен тунел, свързващ "Таймс скуеър" - най-натоварената метростанция в града - и оживената автогара "Порт оторити". Устройството не се взриви напълно и Уллах бе единственият сериозно ранен при нападението в понеделник сутринта.

Още по темата

В болницата, където бе отведен с изгаряния по ръцете и тялото, той е казал на следователите: "Направих го за "Ислямска държава", се посочва в обвинителния акт.

При претърсване на апартамента му в Бруклин е намерен паспорт с неговото име, надраскан с думите "О, Америка, умри в яростта си".

Уллах е казал, че е избрал за нападението пиков час в делничен ден, за да може да убие възможно повече хора, съобщи Ким на пресконференция.

Бомбата е била сглобена миналата седмица от метална тръба, батерия, коледна лампичка и винтове за шрапнели.

Уллах бе обвинен в оказване на материална помощ на терористична организация, използване на оръжие за масово унищожение и три обвинения, свързани с експлозиви. Може да получи доживотен затвор.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
5
 
! Отговори
Дръто комсомолче преди 6 години
"използване на оръжие за масово унищожение"Списващ статия в най-добрия днешен български сайт се подигра с четящите го, но не го стори нарочно."Оръжието за масово "унижение"", явно е било с колосална сила, след като леко опърления пишман терорист е бил в съзнание и ръсел заклинания.От друга страна подобни писания, като горното имат ефекта на Оръжия за Масово Поразяване(ОМП) и са с сходни с химическо, биологическо или ядрено.Ех Чавдарче, а някога това се учеше по ЗОМП(З-то е защита)...
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво търси тогава в САЩ, след като не одобрява тази страна.Допуснали го там да си вади хляба, вместо да гладува в Бангладеш, а то решилода ги превъзпитава!Ето тази нагласа е най-дразнещата черта на пришълците, които Меркел ни натрапва! Идва тук с нагласата да яде наготово и да живее на гърба на образованите, работещи европейци, но си е решило, че главната му задача е да натрапи своите порядки, благодарение на които родината му е ***, а населението й мизерства!
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано и ние скоро имаме лидер като Тръмп. На Европа й трябва някой, който да сложи нещата в ред.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Уллах бе обвинен в оказване на материална помощ на терористична организация, използване на оръжие за масово унищожение""...метална тръба, батерия, коледна лампичка и винтове за шрапнели..."Интересно, интересно...
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом и коледна лампичка са го инструктирали да сложи туй може и да е предупреждение за цяла градска,районна елха със светещи герлянди и окачени подаръчни кутии,украшения имитиращи сфери,шишарки,че и други,там вече тече тока не от батерийка,волтажа е в повече,пък и от другото може да се трупа по дървото или на скелето като дърво,възможно явно да се целят в празника каквото предупреждение бяха изрекли от таз измислена сбрана държава под специално наблюдение и управление щом се споменава и незабравя
16
0
 
15
 
! Отговори
Циник до 14 преди 6 години
Колега, чети по-внимателно , тарамбуката го е написал ПРЕДИ да се пробва!Иначе този убавец е "Представителна извадка" за лоботомите с кУран под мишница из целия свят!Майка си е търсил в щатите!
15
3
 
1
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
Като че слушам "миролюбивия"Путин:"защо ПРОВОКИРАТЕ КИМче? Защо провокирате нас с учения?( за себе си и тов.кадиров- нито дума).Сега и "оттеглянето" от Сирия се оказа НЕИСТИНА.
14
0
 
24
 
! Отговори
88 преди 6 години
***. Като не харесваш Америка и американците защо отиваш при тях??? И аз не ги харесвам и затова нямам желание да ходя да живея там.Ама пуста извратена мюсюлманска логика.Ще дойде време и американците ще кажат: Само мъртвия мюсюлманин е...
13
0
 
14
 
! Отговори
Прав беше Тръмп преди 6 години
като не искаше една гадна тъмна въшка да отива в САЩ.Но- еволюция на ДОБРОТАТА.Нека всеки, който се проявява- да бъдат ИЗСЕЛЕНИ РОДА му и да не се приемат от тази държава МИЗЕРНИЦИ.Няма интеграция за тях.И това бангладешко идиотче НЕ МОЖЕ да се присмива.ЖАЛЪК е.
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тръмп вместо да ги проверява на границата за визи и паспорти,да и мери челата - видиш ли го с 2 пръста чело - никакво влизане !
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бангладеш, считай! От тия дето не си мият ръцете, след като са ср....ли
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В болницата, където бе отведен с изгаряния по ръцете и тялото...........?????????? каква болница бе,хора? оставяш го метнат на тротоара,да си мре. нали е тръгнал на "самоубийствен атентат" , не му пречете .
9
0
 
16
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
ти какъв си точно ? ду *** гъ зец ? дядо коледа ти пречи? ами защо не си ходиш у вас,да си празнуваш рамадан,рамазан...и там в каквото вярваш. на нас твоите празници не ни пречат.защо БХК сега не се занимае с твоя проблем ? какво искаш да кажеш с това "да се изтрепят християните" ?????????? нали бяха забранени заплахите ,или за вас не важи? вие самите сте заплаха за човечеството.
8
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, като ги провокират мюсулманите с тия свински пържоли и отгоре на това с тоя Дядо Коледа! Ако не могат да се изтрепят пържолите и дедурника, то поне да се изтрепят християните, та да се реши въпросът по хуманен начин. БХК кво чакат още! Това е първият случай, при който причина за тероризъм и радикализация е Дядо Коледа и няма да бъде последния. Путин, как забрани "Ну погоди"? Цял сериал, та да не развращава децата, а някои един пиклив Коледа да не могат!
7
0
 
16
 
! Отговори
жунгла преди 6 години
Бангладеш...още една цивилизована и високо развита страна...
6
0
 
23
 
! Отговори
! преди 6 години
Може да е жестоко, но такива не заслужават дори да бъдат лекувани. Той оставя бележка със смъртни пожелания, а после да му се помага!
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В затвора може да има всякакви банди, но срещу терорист всички се обединяват. Не му трябва електрически стол, макар че сигурно ще моли за него.
4
3
 
28
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Ей некадарни терористи бре,че и се подиграва."Акайед Уллах ти не успя да се справищ с мисията си ,затова вместо в рая да те чакат 72 девственици,сега в затвора те чакат 72 ***." Ами как да не прав Тръмп да не ги пуска такива изобщо в Щатите.Той идва с протегната ръка,моли да доиде в обетованата земя а после бомби ще ми прави и то да убива цивилни.На електрческичт стол,след 1 година прекараа в затвора.
3
8
 
16
 
! Отговори
Polska преди 6 години
Ами повечето врагове на Тръмп обикновенно са левичари или ислямисти. Левите и ислямистите от край време се подкрепят. Неслучайно всички левичари се тръшкат за терористите от Палестина.
2
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя е агент на израелските тайни служби