Членството в еврозоната – новата надежда за България

Влизането ни на този етап обаче е невъзможно
2 яну 2018 11:30,
95

Ако успеем да моделираме процес заедно с председателството на ЕС, който да доведе до бързо и сериозно кандидатстване за еврозоната, можем да улучим главната си задача - влизането в нея. Това коментира в "България сутрин" икономистът Кольо Парамов.

"Само в еврозоната аз виждам надежда за България", категоричен бе той.

Финансистът Емил Хърсев прекъсна надеждите на госта на Bulgaria ON AIR, като заяви, че влизането ни на този етап е невъзможно, тъй като няма създадени механизми за това.

Още по темата

В студиото на сутрешния блок двамата експерти дадоха своята прогноза и анализ на финансовите показатели за 2018 г. Разговорът идва след статистиката на "Галъп Интернешънъл", която твърди, че 18% от българите очакват новата година да бъде икономически подем, а 26% - на икономически трудности.

Все пак тези данни са с три пъти по-оптимистични от изведените в края на 2016 г.

"Очевидно е, че е необходима реформа в еврозоната, по-висш програмен документ, който да последва миналогодишния такъв за размисъл. Влизането ни в нея е първият национален приоритет", убеден е Хърсев по зададената от Парамов тема.

Кольо Парамов коментира и въпроса покачват ли се доходите на българина, спрямо поскъпването на живот, което наблюдаваме, като икономистът отговори:

"Тези несъразмерни пропорции ще съществуват и занапред, защото има неточни разлики, които досега не се отчитаха. Вече нещата си идват на мястото, все по-точни изчисления идват, за да докажат, че забавихме във времето коренено различната доходна политика, която представи едно изкривено състояние на работата в държавата. Имаме още малко да патим", смята Парамов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до30 какво като се печати в Германия. Нали Германия е в ЕВРОПА.При соца парите ги печатеха в Москва.
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
арендаторите ще останат във въздуха. Щото бонусите от левовете ще отпаднат.Така ние закрепостените към от тях, ще сме свободни и няма кой да ни рекетира.Ще си подхванем работата ама за европари.
30
9
 
11
 
! Отговори
българина преди 6 години
който е в еврозоната влиза в немския кауш. еврото се печата във франкфурт. всички дефакто задлъжняват към германия и тя дава порциите. не искате да приемате бежанци, не искате гейбракове, не искате ислям?!? пари нема!
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ченч бюрата ще намалеят, ще пристигат само руснаци за смяна , долари за евро
28
2
 
6
 
! Отговори
май преди 6 години
Все говорят колко субсидии ни дали..., а всъщност като ни спират за шенген и еврото ни ощетяват с пъти повече пари... Дават пари от немай къде, а това което наистина е пазарно и може да ни направи богати- свободното движение в шенген и общата валута и сигурността от работата с нея не го дават. Не е честно това
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от столипиново и асеновград, ще е добре. Ще ни купуват в евро
26
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какъв дявол ни е да влизаме в еврозоната като сме във валутен борд?
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 18 надгробен камък е за тия , на които им плащат в долари и рубли.На мене от левове за млекото и картофите, ще е в ЕВРО за литър и килограм.
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо пишете коментари,след като не ви е ясна въобще материята свързана с пълно членство в еврозоната!!Влиза еврото,но.........курса на смяна на лева го определя ЕЦБ!!Така,че с натягане чакаме в най-добрият случай да получим благоприятна оферта каквато е сега-2 към 1!!Ами,ако офертата е 3,4,5 към 1??Най-бедната Гърция смени 330 драхми за евро!!С 15 000 драхми пълнеха хладилник за половин месец!!Сега това са 4 течни праха за пране!!И заем след заем!!
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия с доларите, преди да ги обърнат в евро, ще мисля дълго докато се откажат.Обмена ще го определя , чичо Сам
22
4
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Гледам, пробват с нова дяволия,в джоба ни дупка да пробият,вече колана да стягам не мога,чакам помощ само то Бога !
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като обикновен кравар от село. Млекото ще го продавам за 2 евро литъра. Както и свинетката няма да бъде повече от тази в Австрия / не както е сега/
20
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия с доларите ще си обърнат парите в евро и за тях ще е добре
19
4
 
19
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
Поредната лъжа за България.Икономически и политически шарлатани от 28 години ни вкарват в успешни съюзи и правят успешни реформи в резултат на които България бързо се движи по все по-безалтернативния път към своята последна катастрофа.Единствената надежда за България е революция.
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е надежда!!!Надгробен камък на държавата ще е!!
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Купуването на бюлетините , ЩЕ МИНЕ НА 50 ЕВРО НА ГЛАС.Ще се увеличи избирателната мощ.
16
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички страни , които са в не се отказват, дори и каталунците
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТО ДЕВАЛВИРА ЛЕВА ЩЕ СЕ ЩЕ МИНА НА ЧАСОВА СТАВКА В ЕВРО. И ЩЕ СЕ ПРИБЛИЖА ПО СТАНДАРТ ДО БОГАТАШИТЕ ОТ НС
14
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 7А бе ти наред ли си, или обикновен ***?Каква хиперинфлация те гони?Еврото е валутата на Германия и обезценяването и заради бедната България е невъзможно!
13
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ И АКО ИМА РЕФЕРЕНДУМ, ЕВРОТО Е ДОБРЕ ЗА МИЛИОНИТЕ БЪЛГАРИ, КАКТО И ЗА ТИЯ ИЗВЪН СТРАНАТА, ЗАЩО.1. ВСИЧКИ СОЦ. ПОМОЩИ ЩЕ СА В ЕВРО. /МАЙЧИНСТВО,БЕЗРАБОТНИ, ИНВАЛИДИ/2. ТАКА И ТАКА ПАРИТЕ НИ В БАНКИТЕ НЕ СТРУВАТ ПУКНАТА ПАРА, ЧАСОВАТА СТАВКА ЩЕ НИ Е В ЕВРО, КАКТО И ПЕНСИИТЕ.3. СИВАТА ИКОНОМИКА ЩЕ ПАДНЕ И УТАЙКИТЕ ЩЕ ОСТАНАТ ИЗВЪН ПАЗАРА.4. НА СМЕТКИ В ОФШОРНИ БАНКИ ЩЕ ИМ ДОЙДЕ КРАЯ. ДЕФОРМАЦИЯТА ВЪВ ФИНАНСИТЕ ЩЕ СПАДНЕ КРЕДИТНИТЕ МИЛИОНЕРИ ЩЕ ЗАГУБЯТ .