5%, 7%... Цените на жилищата продължават да скачат! Балон?

Според брокери пазарите в големите градове се развиват
Обновена: 8 яну 2018 20:27 | 8 яну 2018 20:16,
72

Цените на жилищата ще продължават да се покачват, обяви пред Bulgaria ON AIR Калоян Богданов, маркетинг мениджър в компания за недвижими имоти.

Според него може да се очаква ръст с между 5% и 7%, който на места, а и според жилището, може да бъде двоен.

"Не можем да говорим за спад. Много хора си пишат по форумите в интернет, че това е пак балон, че следващата година пак цените ще паднат", сподели Богданов.

Според експертите, в момента дори има недостиг на жилища, а купувачите са се ориентирали да търсят качествено строителство. Именно заради това се очаква и повишението на цените, защото тези жилища няма да са като в панелните квартали.

Вергил Вергилов, управител на агенция за недвижими имоти, смята, че и цените на наемите са високи, що се отнася до София.

Сред градовете, в които ще са търсени имоти през тази година ще бъдат Варна, Бургас и Пловдив.

"Също така добавяме и Стара Загора, която доста се разви. Все градове, в които има бизнес начинания", обясни Вергилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жилищата определено са балон. Устойчив растеж има при земята, защото вече не я "прозвеждат", и не се влияе от демографската криза.
45
6
 
8
 
! Отговори
T преди 6 години
До Една задачаНапротив, тази задача има правилен отговор и нормалните държави отдавна са я решили. Там се смята всичко, което притежаваш, а не само месечния ти доход. Тази баба е много много богата. Такива са масово пенсионерите из София, но българското ни мислене е изостанало и продължаваме да ги мислим за бедни, а споменатите семейства за богати. Точно обратното е.
44
3
 
33
 
! Отговори
11 преди 6 години
Агенцийте все казват,че има малко предлагане инзаради това вдигат цените - но отворете имот бг или друг сайт и ще видите ,че само за София има около 10 000 жилища които се продават. Аз не вярвам в София да търсим повече от 1000 човека което на град с 2 милиина хора е под 1 %. Жилищата са надути. Старото строителство даже е по-скъпо от новото
43
1
 
4
 
! Отговори
200 наем преди 6 години
ту в заешка дупка ли живееш. е, бас си мизерията. преди 10 год. плащаш за една мега дупка без мебели 200 лв. сега съм на 400 лв. и е същата дупка само че с мебели и две стаи. съседите от всички страни са м***нгали.
42
1
 
15
 
! Отговори
ЛУД ЗА ВЪРЗВАНЕ преди 6 години
До Запомнете!!!!" Няма как да получаваш 1000 и да даваш 200 за наем"Дали няма как ?? И кога направи ти статистика ,че така било по света... къде по света дават 90-100% от дохода си за ипотека бе моето момче?Аз например се върнах поради ред причини... но и аз съм работил 3 години в ДУПКАТА наречена Лондон.... да ти кажа 2800-3к паунда в зависимост от смените които ми се навъртаха и давах 500 за стая със тока и сметките. А къша с 3 стаи в зона 3 е около 1200 паунда. Айде не прави съотношения..
41
12
 
8
 
! Отговори
Ха ха преди 6 години
Хора, не купувайте живейте под наем или при мама и тате.НЯМА ГУБЕЩА ИНВЕСТИЦИЯ В ИМОТ, МОЛЯ НЯКОЙ ДА СЕДНЕ И ДА ПРОЧЕТЕ,ОТ ИЗБРОЕНИТЕ КОМЕНТАРИ СИГУРНО В АКЦИИ ИНВЕСТИРАТ,ИЛИ В КВАРТАЛНАТА КРЪЧМА
40
7
 
1
 
! Отговори
росен касапа преди 6 години
всички имоти в нови искър са мои. има ли 11 годишни с мерак за безплатна квартира?
39
1
 
15
 
! Отговори
Истина преди 6 години
До Една задачаЕстествено че бабата е по-богата,защото тя има разход само за нея си,а младото семейство за 4-*** като децата са още по-голям разход/пари за лекарства,доктори,ясли,градини,облекло,храна,транспорт/.Бабата има имот ,а семейството няма щом е на квартира...!
38
2
 
10
 
! Отговори
Dannyboy преди 6 години
Така е и търсене има и предлагане има. Ама предлагането е в кварталите на прееб***ните гъзарчета - Лозенец, Манастирки ливади, Кръстова вада, Витоша. Търсене има в Изток, Изгрев... ама няма.
37
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BALON
36
18
 
31
 
! Отговори
До 35 преди 6 години
Живей си в с к а п а н а т а и селска София, аз съм от 10г. в Нюрнберг и се чувствам прекрасно. Даже и цените спрямо доходите са в пъти по ниски от колкото в България. Пари да ми даваш не бих дошъл в София да живея камо ли да иняестирам.
35
3
 
49
 
! Отговори
dasdas преди 6 години
Тези *** от недвижимите агенции кого мислят, че лъжат? То в България не останаха хора, те цените се били вдигали. Айде у лево *** прости.
34
12
 
12
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Една задачаАко бабата си пригоди таванчето за живеене и даде апартамента под наем, тя ще си докара месечен доход 900-1000 лв (пенсията плюс наема).Младото семейство получава 1 200 х 2 = 2 400 лв, но ще плаща минимум 500 лв месечен наем за гарсониера, където ще живеят като в "Дядовата ръкавичка". Ще им остават 1 900 лв.Тази сума, разделена на 4 , прави по 475 лв на човек.Бабата може също да продаде апартамента, да купи 2 гарсониери (едната за живеене, другата под наем) и ще й останат пари
33
2
 
18
 
! Отговори
Една задача преди 6 години
преди време някой във форума постави следната любопитна задача (правилен отговор няма, а само мнения). Кой е по-богат: баба със 180 лв. пенсия и тристаен апартамент в центъра на София, или младо семейство с 2 деца и двама работещи възрастни на по 1200 лв. живеещи на квартира.
32
21
 
14
 
! Отговори
Не, г-н Богданов! преди 6 години
Един единствен скача от сайт в сайт и обяснява, че има балон, че той е пред спукване, че купуването на жилище не е добра инвестиция Това личи от стила на написаните от него текстове. Не знам защо го прави, причините може да са всякакви.Нормалният българин съзнава смисъла на такава инвестиция, тревожи го само ниската му заплата, ще мизерства, за да прави вноските. Тревожи го и несигурността, че може да си загуби работата и да не успее да си направи вноските - знае се какво следва после.
31
43
 
7
 
! Отговори
ех преди 6 години
Позлобейте си по форумите, че апартамент в София няма как да си купите.
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По Нови Искър и района около Луково как вървят?Нагоре ли или ще паднат, че с тези психопати живеещи с години без никой да ги усети......не знам кой би купил там
29
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Манастирски ливади и като местоположение е много зле ( на м у п ) суперселско изпълнение.
28
1
 
69
 
! Отговори
До 27 преди 6 години
И ти запомни, при 1000 лева заплата, няма как да даваш 1000 лева за жилище! Тези цени, гонят много млади хора от България. За един нормален апартамент от 100 м2(реални 70-80) на Ш/З му искат 100 000 евро, за да се обзаведе, ще заминат още 20-30 хиляди. Е кой нормален човек на заплата може да извади четвърт милион?
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Диди къде видя парите на хората?