5%, 7%... Цените на жилищата продължават да скачат! Балон?

Според брокери пазарите в големите градове се развиват
Обновена: 8 яну 2018 20:27 | 8 яну 2018 20:16,
72

Цените на жилищата ще продължават да се покачват, обяви пред Bulgaria ON AIR Калоян Богданов, маркетинг мениджър в компания за недвижими имоти.

Според него може да се очаква ръст с между 5% и 7%, който на места, а и според жилището, може да бъде двоен.

"Не можем да говорим за спад. Много хора си пишат по форумите в интернет, че това е пак балон, че следващата година пак цените ще паднат", сподели Богданов.

Според експертите, в момента дори има недостиг на жилища, а купувачите са се ориентирали да търсят качествено строителство. Именно заради това се очаква и повишението на цените, защото тези жилища няма да са като в панелните квартали.

Вергил Вергилов, управител на агенция за недвижими имоти, смята, че и цените на наемите са високи, що се отнася до София.

Сред градовете, в които ще са търсени имоти през тази година ще бъдат Варна, Бургас и Пловдив.

"Също така добавяме и Стара Загора, която доста се разви. Все градове, в които има бизнес начинания", обясни Вергилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
28
 
! Отговори
?! преди 6 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
25
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ,просто хората нямат пари. В София жилища се пазаруват от трепове синове на селянури продали нивите си. Софиянци жилища си имат ,нямат си прилични доходи заради скакалците близачи.
24
42
 
7
 
! Отговори
Запомнете!!!! преди 6 години
Растът ли заплатите ,растът и имотите. Така е било винаги в цял свят. Няма как да вземаш 1000 лв и да даваш 200лв наем или ипотека......
23
4
 
45
 
! Отговори
бай Спиро преди 6 години
40 милиарда заспали влогове по банките, кой знае колко по толкова в офшорки. Ама това са пари от корупция натрупани. Като знаеш да взимаш рушвети, не значи, че умееш да инвестираш. Набиваш кинтите в тухли и бетон и до там...
22
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да, балон са.26 апр 2017 - Парламентът в Словения гласува 500 евро минимална пенсияшкембетата се ослушват
21
1
 
31
 
! Отговори
А хаирлия да е преди 6 години
Аз пьк доколкото разбрах само се говори демек, далавера да става!
20
3
 
31
 
! Отговори
Гарсониера в Люлин преди 6 години
Сега и аз съм лаченаПод 50 000 евро не падам;)
19
6
 
18
 
! Отговори
Диди преди 6 години
Просто хората няма къде да си инвестират парите.
18
32
 
7
 
! Отговори
Broke-broker преди 6 години
Балъци, видяхте ли манастирски, че е престижен. Базикахте се тука, блато било, кално било. Видяхте ли мутрите къде ги стрелят, а? В елитните квартали. Минимум 500 евро ръст очаквам в района около Ралевица.
17
5
 
12
 
! Отговори
пепи преди 6 години
Глупости на търкалета.Да цените се дигат на апартаменти около южния парк.Но това не е обща извадка.Ясно е че гарсониера в Люлин ще се продава на друга цена.
16
7
 
29
 
! Отговори
беден преди 6 години
Преди около 4 години ни бучнаха и една менростнция на 100 м от блока. Преди това на панелната кутийка не можех да и взема 30 000, а сега след санирането може 55 -60 000. Другата година се пенсионирам.Продавам и си купувам хасиенда на село.
15
2
 
62
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Балон е защото хора вече няма.
14
2
 
71
 
! Отговори
Che преди 6 години
Цените уж са надути а като тръгнете да купувате давидите как свлят с по 20 30 процента!!!! Има голямо предлагане но нямА Купувачи!!
13
2
 
71
 
! Отговори
Празна кооперация преди 6 години
Аз съм една полу-празна кооперация в София която чака млади балъчетаЕлате ми на 1500 Евро/метъра да ви забалонча:)
12
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Резултат от политиката на герберясалите тотарен провал във регионалното развитие хората масово се спасяват към големите градове и затуй има спекула а София дори диша мръсен въздух.
11
2
 
55
 
! Отговори
само цитат преди 6 години
Според експертите, в момента дори има недостиг на жилища, а купувачите са се ориентирали да търсят качествено строителство. Именно заради това се очаква и повишението на цените, защото тези жилища няма да са като в панелните квартали.......амииии добре няма и да коментираме напразно в интенет форумите....просто хората да се разходят по улиците и кварталите в София и в тихите улички и ще видят просто ИСТИНАТА С ОЧИТЕ СИ,колко много кооперации стари и по нови стоят ПРАЗНИ!!!!!!
10
3
 
42
 
! Отговори
беден преди 6 години
Санираха ни стария панелен блок на аванта и цените, опс 20 % нагоре. Берекет версин.
9
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз лично съм готов да платя по 7000 евро квадрата в Манастирски ливади 8 с изглед към Перник. За вас драги зрители не знам...
8
37
 
16
 
! Отговори
До 4 преди 6 години
Ти на колко си който имаш два апартамента ? И като се събуди колко ти останаха? А мама и тате дават ли ти да папкаш.Имал той,..д.р.и.сльоИли става дума за електронна игра.Който има не парадира бе юнак!
7
4
 
66
 
! Отговори
вергил преди 6 години
Според доклад на Световната банка 25 процента от жилищата в София са необитаеми.За цялата страна процента е още по-висок.Това означава,че много хора купуват жилища заради ниските лихви по депозити.Като няма търсене от хора,които да обитават тези жилища,те са актив,който в един момент ще излезе на пазара.И тогава балона ще се пукне.