Куршуми по бизнесмена Петър Христов. 4 в гърдите и един в главата!

Криминалистите предполагат, че стрелбата е станала от близък строеж
8 яну 2018 13:15,
217

Полицията прави оглед на мястото на стрелбата. Снимка: Булфото

По бизнесмена Петър Христов е стреляно цели осем пъти, едва пет куршума беше го улучват – 4 в гърдите и един в главата.

Това показват първоначалните огледи на полицията, които се извършват пред офиса на бизнесмена,  който се намира на улица "Ралевица".

Смъртоносната стрелба по Христов е открита малко след 10:00 часа, като най-вероятно е стреляно с пистолет, обясниха пред БНР източници от МВР.

Още по темата

Пряк свидетел на покушението е станал шофьорът на бизнесмена, който е спрял пред офиса и го е чакал, за да го закара на работа.

След като е бил прострелян от неизвестния извършител, Петър Христов е бил качен в джипа от шофьора си, който го е закарал във ВМА, но въпреки усилията на лекарите, бизнесменът е починал.

Част от хората, които живеят или са минавали в района пък са станали почти преки свидетели на стрелбата: "Чух два или три, но помислих, че някакво платно пада отгоре и след това дойде една жена и каза, че минавала тука и покрай нея свистели куршумите".

В момента криминалистите извършват огледи на бивш строеж, който се намира на броени метри от офиса на бизнесмена Петър Христов. Районът е отцепен.

Христов е в Съвета на директорите на холдинг, който обединява дружества от хранително-вкусовата промишленост, инфраструктурата, строителството, туризма, финансови и консултантски компании.

Член е на Съвета на настоятелите на Великотърновския университет и на консултативния съвет към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Семеен е - има дъщеря и син.

Преди време бизнесменът е бил собственик и на футболен клуб "Локомотив"- Горна Оряховица, както е имал и акции във футболен клуб "Етър"- Велико Търново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най силната законна мафия на света -Комунистическата или БКП,БСП,,както и да я наричаш все една съща ....Понеже е пълно с делегации,искат да изчистят някой непослушен ,самозабравил се бизнесмен и да омаскарят малко държавата си....Е те това е Нинова,Станишев,Овчаров и всички около тях.....
111
2
 
14
 
! Отговори
от село преди 6 години
брех, много опасен тоя млечен бизнес бе. Ще си наема охрана за кравите още днес.
110
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави впечатление мълчанието на Радев по въпроса, който иначе по принцип ръси мозък постоянно.
109
3
 
14
 
! Отговори
Динко преди 6 години
Балканите-Европейският Близък Изток!
108
3
 
17
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
О, майко моя, родино мила,защо тъй жално, тъй милно плачеш?
107
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя Росен Горския ще се превърне в някакъв митичен герой/злодей, отговорен за всяка стрелба в БеГето за следващите 30 години.
106
2
 
9
 
! Отговори
? преди 6 години
война на млечните босове?
105
4
 
5
 
! Отговори
IBM преди 6 години
Сега мафията ще разтреля Изкуствения Интелект на IBM като ония от НАП.Я, питайте мъртвеца от къде взе адресите на фирмите, имената, банковите транзакции? Да не мислите, че чиновниците могат да разкрият за два часа цялата ДДС Мафия? ТОВА ГО ПРАВИ ПРОГРАМА И ТЯ Е ПРАВЕНА ОТ МНОГО СЕРИОЗНИ ПРОГРАМИСТИ И МАТЕМАТИЦИ В IBMВ момента се прави управление на държава . като включиш с-мата забравяш, че е възможно да се извърши престъпление. кешовите разплащания се забраняват . бъдещето без ДДС мошеници
104
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Премиер/Сикаджията какво ще каже по въпроса?
103
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Търсете килъра по спирките на Нови Искър, или по вилите. Не че е там, но поне полицията още е там.
102
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това Росен го е направил - полицията има всички доказателства - ДНК материал, показания на хора, които са го познавали и са знаели за омразата му към киселото мляко. Случаят може вече да се смята за приключен.
101
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Член е на Съвета на настоятелите на Великотърновския ..." Беше член. От днес не е.
100
5
 
16
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Като "бивш" сикаджия, поддържайки финансово ГЕРБ е подпомагал липсата на държавност и законност в България - средата, в която е израснал като мастит "бизнесмен" и сега си е платил за това.Не изпитвам задоволство от тази разплата, защото ако Христов е плувал на повърхността на кацата с л..на, мнозинството сме доста по-надолу в същата каца.Пак гласувайте да ви управлява БКП-ДС мутро-олигархията (БСП,ГЕРБ,ДПС)!
99
3
 
11
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
Някак си гледат да отклонят вниманието от Н Искър.
98
2
 
27
 
! Отговори
да преди 6 години
Мутрите превърнаха България в Мексико. Държавата е разделена между КАРТЕЛИ убиват се всеки ден. САЩ да пратят детективи от ***
97
2
 
26
 
! Отговори
Цирк Буш преди 6 години
МВР Пикчърс представя...
96
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е опозицията - първо вадеше павета, сега отстрелва бизнесмени, за да компрометира великото управление на ГЕРБ. Иначе Цветанов отдавна беше строшил гръбнака на мутренската престъпност. Няма как със строшен гръбнак да са свършили тая работа...
95
3
 
30
 
! Отговори
Меверето преди 6 години
Същият почерк като при убийството на Васил Илиев. Даже мястото е в същия радиус от 1-2 километра. За двата случая (държим да отбележим, че след 20 години все още работим усилено по случая Илиев) основната версия са извънземни, битов уличен скандал и Росен от гората.
94
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакъра с бойни гранати го убиха.Под ръководството на главния секретар на МВР.
93
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както са започнали да се гърмят,скоро няма да останат БИЗНЕСМЕНИ в държавата.