Женствени мъже, мъжки момичета... Феминизмът създал третия пол!?

Как съвременната епоха роди транссексуалността
9 яну 2018 20:15, Екип на Dnes.bg
59
Женствени мъже, мъжки момичета... Феминизмът създал третия пол!?
Снимка: архив Reuters

В нашата епоха се наблюдава особен феномен - обличаме в нови думи старите ситуации, пише Ерик Земан от "Фигаро". Френската литература винаги е създавала образи на жени с "мъжка" физика, както казваше Флобер, и още повече "женствени" мъже. Това полово антредьо беше подигравано, уязвявано с лоши шеги, рядко изтезавано. Решихме да го приемем сериозно, дори трагично, измисляйки израза "неутрален пол": нито мъж, нито жена; трети пол, пише "Труд".

Още по темата

Нашата епоха има също тази особеност да иска от съдията мнението му за всичко. Това нахлуване на съдебната власт би скандализирало революционерите от 1789 г., които смятаха, че съдията е само "устата на закона". Но нашите модерни прогресивни дейци са убедени, че управлението на съдиите е най-доброто от републиканските ценности и на правовата държава. Не е учудващо, че тази история с "неутралния пол" – какъвто един човек поиска да бъде вписан в документите му за самоличност – стигна до Касационния съд (съдът отхвърли искането му, бел. пр.).

Характеристика на нашата епоха е, че приема много сериозно тези сексуални истории, с които се забавляваха на драго сърце развратните ни предци.

Вече няма разлика между местни и чужди, нито между мъже и жени. Ние създаваме едно неразличимо същество, без отечество, без корени, същество "без качества”, за което вярваме, че ще бъде по-свободно, докато то ще бъде всъщност само по-празно.

Феминизмът се съдържаше в думите на Симон дьо Бовоар: "Не се раждаш жена, ставаш такава".

Този първоночален конструктивистки феминизъм породи теорията за рода, скъпа на Джудит Бътлър, която смята, че не трябва да бъдем определени от сексуалната си природа – която всъщност е "социална конструкция", измислена от мъжете, за да оправдаят господството си над жените – а от своята индивидуална воля, от суверенния си избор.

Феминизмът завършва със сексуално обезразличаване и хомосексуални или транссексуални искания, въпреки възмутения вой на някои феминистки, искрено ужасени от чудовището, за чието създаване са допринесли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: феминизъмтрети пол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
32
 
! Отговори
Дедо Гого преди 6 години
Сбъркана работа...унижаваме и мачкаме мъжете на max, а после ревеме, че нямало вече истински мъже ! Дайте дефиницията за "истински мъж", та да видите, колко сте смешни...
24
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** изстъпленията и феминизмът имат едничка цел - затриването на белия човек. За това са създадени, за това са ни натиквани в гърлата. Защо белия човек? Просто - опитайте се това да го въведете в Саудитска Арабия, Афганистан или някъде извън Европа и Северна Америка. Раждаемостта спада. Във всички държави, където това е законова норма, люто преследвана от закона, не можеш дори да погледнеш жена и тя да не те осъди, ако поиска. При това на принципа нейната дума срещу твоята.
23
8
 
6
 
! Отговори
чери преди 6 години
До контрафалцТОЛКОВА ЕЛЕМЕНТАРНА И ИДИОТСКА КОНСТАТАЦИЯ НЕ БЯХ ЧЕЛ ДОСЕГА.ГОСПОДИ ЗАЩО ПОЗВОЛЯВАШ ДА СЕ РАЖДАТ ТОЛКОВА *** ХОРА!
22
9
 
13
 
! Отговори
контрафалц преди 6 години
Ха ха ха!!! А бре-че всичко е ясно-ясно е,бре!!!Ха ха ха!!! Само дето не мога да се сетя кой точно през дивия комунизъм пееше парчето-МОЕТО МЪЖКО МОМИЧЕ,бре????Щото помним че точно в този ДИВ ПЕРИОД най-много се възхваляваха и лансираха разни кранистки,багеристки и прочие *** бре??? Ха ха ха!!! То тая фатка с мъжките момичета ни е позната от време оно-диво и комунистическо бре!!!Ха ха ха!!!
21
3
 
16
 
! Отговори
дядомраз преди 6 години
От НГ насам извратената тема за "новия пол" е 1 в обществото. Като по сигнал. Гласи се нещо,няма друго обяснение. Обработват ни.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БегемотТи вчера от екатеринбург ли се върна?...
19
4
 
16
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Женствени мъже, мъжки момичета...---------Тоест, Содом и Гомора!
18
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Термина "трети пол" го измислиха тея, дето лансират и пропагандират идеята за хомосексуалноистта. Сега го обявяват за дискриминационен и груб. А в действителност брутално груба е идеята за хомосексуалността, а нейното разпространение трябва да бъде криминализирано и приравнено с убийство.
17
17
 
3
 
! Отговори
Ян Хус преди 6 години
Казват че в Москва и Сан Петербург,са се стекли от цяла Русия.И имали самочувствието на общество, от което зависели всички избори и мандати.Но тази концентария се наблюдава в едва няколко по-големи руски градове,но било като епидемия.
16
5
 
38
 
! Отговори
Пишат глупости преди 6 години
Феминизмът е възникнал по естествен път, като следствие от икономическото развитие на обществото. Отначало фабричното производство поражда нуждата от допълнителна работна ръка. Жените започват да печелят пари собствени пари, а ходенето на работа извън семейното стопанство променя правилата на поведението им. Това поражда движението за изравняване на правата им с тези на мъжете.Идеята за трети пол не е резултат от естествено развитие. Това е келешлък, използван от някои за политическите им цели!
15
23
 
7
 
! Отговори
Бегемот преди 6 години
"Западна "цивилизация", западни "ценности"... Красота!"Стаматко, Стаматко, ти да не си въобразяваш, че в Русия има по-малко "хомо"?Само че там е съчетано с алкохолизъм и наркомания. Виж само какво е положението в Екатеринбург и ще ти светне.
14
6
 
15
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Западна "цивилизация", западни "ценности"... Красота!
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Социалното инженерство на Сорос и всичките му университети,отворено общество и т.н.
12
9
 
6
 
! Отговори
Щракача преди 6 години
Няма тука мъжко женско. Има хубави мъже хубави жени и грозни мъже грозни жени. Всичко дека е хубаво не трябва да се пропуска, веднага на жезъла. Оп Оп Оп Оп Са Са Са Са Иииииибре животеее
11
1
 
15
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Те повечето точно това правят - свръхкомпенсират с мъжественост, за да не им се подиграват. Така окончателно сбъркват противника :)))
10
4
 
16
 
! Отговори
нн преди 6 години
Инжектират женски хормони в прасета, ***, птици, ядем и мъжете се изпедерастиха. Просто заключение, но може и да е вярно. Науката дължи отговор.
9
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8Един хомо мъж може и да се държи като мъж но да хересва мъже.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наблюдам една тенденция че има мъже кефещи се мъжки момичета и жени кефещи се женствени момчета.
7
1
 
17
 
! Отговори
До 8 преди 6 години
Ами те повечето в сайтовете са ,,готови" наборе.На 100 поста я има един написан с разум я не.Сега продават ума си и принципите си за пари,а по късно и тялото си на похотлив тип и току виж им харесало.Нали са консуматори ,за пари са готови на всичко.
6
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам и чета по форумите,този интернет е задръстил ума на бая млади хора.За третополови не знам но доста ,,безполови" има.За момчетата липсата на казарма е почти пагубно.Свободата в същност е безнаказана слободия демонстрирана над клавиатуратаОт скука и лигоч ще има все повече меки китки.За жалост,малко са ИСТИНСКИТЕ МЪЖЕ.Има само недорасли многознайковци и неудачници с претенции