Втори лифт, трети пол... Но управляващата коалиция е стабилна!

Според Валери Симеонов протестиращите еколози са платени отвън
5 яну 2018 13:30,
118

Въпреки напрежението във властта около втория лифт на Банско и третия пол в Истанбулската конвенция, управляващата коалиция е стабилна, настоя вицепремиерът Валери Симеонов.

"Ще има проблеми и занапред, въпросът е да се намира диалог", каза патриотът пред Bulgaria ON AIR.

Симеонов обясни, че е имал сериозен разговор за втория лифт с премиера Бойко Борисов. И двамата били с обща позиция за Банско и другите ски курорти у нас.

Вицепремиерът коментира и евентуалното приемане на Истанбулската конвенция, която разбуни духовете и разгневи патриотите.

Още по темата

"Отговорно сме заели позиция, че в нея има капани - определени членове, които няма как да приемем", каза Симеонов. Според него един от тях е дефиницията за пол.

"Всички останали текстове са добри, най-вече срещу насилието над жени", допълни той.

Вицепремиерът прогнозира, че жестокото шесторно убийство в Нови Искър ще бъде разкрито. От снощи полицията издирва предполагаемия шесторен убиец - 56-годишният Росен Ангелов.

"Прекалено тежко е престъплението, прекалено много улики са оставени, доверявам се на полицията. В българското общество се насажда прекалено много паника и страх. Не трябва да се втренчваме прекалено много в негативните събития, защото ги има навсякъде", коментира вицепремиерът.

Той отправи сериозни критики към протестиращите срещу втория лифт на Банско. Вчера стотици излязоха по улиците на различни градове, за да се обявят срещу решението на кабинета.

"Набедени еколози, които са на хранилка на конкурентни курорти на чужди държави, протестират срещу изграждането на втори кабинков лифт в Банско", описа недоволните Симеонов.

Според него протестите на природозащитниците са платени от чужди държави, които имат интерес "да се провокира непрекъснато оспорване на нови инвестиционни проекти в България".

"Протестите имат чисто икономическа причина. Те са финансирани с външни средства. Нямам доказателства, защото не съм заснел фактурите, а и такива плащания не се извършват в България".

Валери Симеонов добави, че в протестите съвсем не на място участват и политически партии.

"Колегите от "Да, България", ДСБ и БЗНС можеше да си спестят това участие - рано е още за избори. Такива не се задават, за да се започва кампания", настоя той и поясни, че изброените политически формации се обозначават с протестите в защита на парк "Пирин".

"Третата група са младите хора, които се увличат по лесно разбираеми и повърхностни лозунги", каза още вицепремиерът в студиото на Лора Инджова за участващите в протести.

"В концесионната територия няма вековни гори! Те са обособени в биорезервати, които са ясно обозначени", каза още Валери Симеонов.

"Не може да изтъкнеш аргумент "заплатите в региона падат", което не е истина. Какво печели концесионерът от втория лифт? Нищо! В момента хиляди ски туристи си плащат карта за лифт и чакат между час и половина и 3 часа. Когато се пусне вторият лифт, ще чакат час и половина, но цената ще бъде същата", смята вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
0
 
! Отговори
Todor R преди 6 години
Явно нямаме други проблеми в тази държава, щом едно полезно съоръжение като лифт може да предизвика такива дебати, но предвид, че и доста платени злословници има, определено сме го докарали до под кривата круша като развитие.
100
0
 
5
 
! Отговори
Двама ама единия преди 6 години
Един българин и един ром на снимката горе , затова единият е такъв озлобен кръвта вода не стаеа
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде по света има два лифтаедин до друг ? Това сигурноще е някакво българско нововъведение , с привкусна шопска тиква .
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък съм от шестото измерение не знам кое де ама съм от него ,защото не понясям депутатите и другите наречени национални предатели "патриоти" обаче те не са ми виновни аз съм си виновен че тук си пиша вместо да отида пред НДК защото няма лидер който да поведе тази лавина макар и много рехава останала тук у вас.Ванга е казала България ще се оправи когато на чело застене честен човек.Няма да е сега .
97
0
 
5
 
! Отговори
протестна мрежа преди 6 години
Аз съм от четвъртия пол. а балдъзата от петия! Ние сме обидени за дето ни пренебрегват!
96
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В.Симеонов не е патриот а национален предател гледащ как да се задържи във Властта .Поведението му е арогантно и няма нищо общо със защита на националните интереси а само на личните му такива Изводът е само са всички нас които смятахме че т.нар Патриоти наистина са такива.Да ама НЕ
95
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората не вярват на властта точно защото всички които са и които са били във властта са се облагодетелствали ,така че народа не протестира точно срещу построяването на втория лифт ако той е в полза на държавата ни не визирам само гражданите на Банско ,а това е протест насочен срещу шуринайщината и облогодетелстването на определен кръг -Това е протест срещу разграбването на Държава ,започнал с т.нар Демокрация ,защото т.нар Царски имоти са на Сиеончо колкото и Хотелите по Златните са на Костов
94
0
 
3
 
! Отговори
Гавра преди 6 години
Цяла Източна Европа се подиграва на лъжите за приемане на биомасата управници в България за Истанбулската конвенция, споменават се секти и лобита
93
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Набедени министри,зам. министри,вицепремиери и депутати,които са на хранилка на банкери и олигарси вземат решение за втори кабинков лифт на Банско.Решениет има чисто икономическа причина.Те са финансирани от вътрешни среди.Нямам доказателства за това,защото не съм заснел фактурите,а такива плащания не се правят явно"И така също могат да се тълкуват нещата.И кой е казал,че дори да има втори лифт трябва да се строи от "Юлен" на принципа на конкуренцията би трябвало да е друг.
92
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДАААА ВАШАТА ЛАКОМИЯ Е СТАБИЛНА И НЕПОКЛАТИМА ,НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА 80% ОТ НАРОДА ЕДВА ДИША И СТАБИЛНОСТТА ПРИ ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ Е В БЕДНОСТТА И НЕДОИМЪКА ! ДОКАТО НАРОДА НЕ СЕ ОБЕДЕНИ И НЕ ПОДКРЕПИМ ВСЕКИ ,КОЙТО ПРОТЕСТИРА ,ЗАЩОТО СЕГА ВСЕКИ ДЕН НЯКОЯ ГРУПА ПРОТЕСТИРА А ОСТАНАЛИТЕ ПОДКУКУРОСВАНИ ОТ АЛЧНИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ ГИ ПЛЮЕМ ВМЕСТО ДА СЕ ОБЕДИНИМ ,ЗАЩОТО НАШИЯТ ВРАГ ,ВРАГЪТ НА БЪЛГАРИЯ СА ТЕЗИ АЛЧНИ И НЕНАСИТНИ ПОИТИЦИ ,МИСЛЕЩИ САМО ЗА СЕБЕ СИ !
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не можах да разбера, какво е общото между "втория лифт в Банско" и "третия пол",между така нареченото "семейно насилие" и убийството в Нови Искър.Имам чувството, че в главите са нашите управляващи е като "манджа с грозде" - пълно неразбиране и хаос!!!!!
90
0
 
5
 
! Отговори
художника преди 6 години
До До 66Или аз криво пиша, или ти криво четеш. Ако има ЛИФТ в Добринище, няма да се тъпчете в Банско. Имаш избор. Като си на морето, само на един плаж ли ходиш, ако наблизо има друг по-евтин и по-чист??? :-(
89
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и да се самоуспокоявате иде видовден!!!!
88
0
 
6
 
! Отговори
venix преди 6 години
СМЯХ за "оградата"!
87
1
 
16
 
! Отговори
Петров преди 6 години
Валери Симеонов окончателно се оформи като полит и.д..и.о.т.. И четвърти пол ще приеме и осми лифт ще построи без да спечели ищо само и само да е на власт тази селска м.у.т.р.а
86
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
OSTAVKA
85
4
 
4
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ-прод. преди 6 години
Тъй като Разложката долина е оградена и от още две велики БЪЛГАРСКИ планини: Рила, и Родопите, може да се изградят и нови ски зони в тях. Ако на кабинката има много хора, ще може да караш по пистите на Добринище -Безбог, Беталовото, Семково и по други бъдещи нови писти. Сега, като се закотвиш в Банско, вариантите са само Чалин валог или Тодорина орница, или да си опропастиш почивката!
84
2
 
4
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ-прод. преди 6 години
При лошо време е неземно удоволствие за скиора, да разпусне в минералната баня на Добринище, а и други минерални извори има в долината които могат да се използват. СЪЩЕВРЕМЕННО ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ ОТ СКИОРИТЕ И СЪСЕДНИТЕ СКИ ЗОНИ, КОЕТО ЩЕ ПРЕМАХНЕ СТРУПВАНЕТО ПО ПИСТИТЕ НА ВРЪХ ТОДОРКА.
83
5
 
11
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Втори кабинков лифт не е потребен. Проблемите на Пирин и Банско ще се решат с оформянето на теснолинейката в Разложка долина като ЖП пръстен и се свържат селищата: Белица, Якоруда, Разлог, Банско, Добринище.... и т. н. Повече от половината пръстен отдавна е построен. Той е само малък участък от теснолинейката която минава през Родопите. Остават около 20 км. да се затвори пръстена. Площа на цялата Разлошка долина е приблизително колкото София. Хората в Банско" искат да вкарат СЛОН В АПАРТАМЕНТ!!!Влакчетата по "Пръстена" да бъдат луксозни, с отопление и най-важно -на често.
82
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валери Симеонов е турски лобист ! Баси патриота ,да лобира за турска фирма игра заплашва Борисов с оставка !Чак шефа им в Сараите се намеси да спаси кабинета !