Нов дивизион руски ракети С-400 на бойно дежурство в Крим

Първият беше дислоциран там през 2017 г.
Обновена: 13 яну 2018 16:56 | 13 яну 2018 16:46, Елка Василева
501
Нов дивизион руски ракети С-400 на бойно дежурство в Крим
Снимка: архив, Reuters

Нов руски дивизион, въоръжен със зенитни ракетни системи С-400 "Триумф", започва днес бойно дежурство в Крим на фона на растящото напрежение на полуострова, съобщиха Ройтерс и руски агенции.

Русия анексира Крим от Украйна през 2014 година, в резултат на което ЕС и САЩ наложиха икономически санкции на Москва, а в региона се установи напрегната безизходна ситуация.

Това е вторият дивизион, въоръжен със зенитни ракетни системи С-400 "Триумф" на полуострова след първия от пролетта на 2017 година близо до пристанищния град Феодосия. Новото подразделение ще бъде разположено в Севастопол и ще контролира въздушното пространство над границата с Украйна, отбелязва РИА Новости.

Още по темата

С-400 "Триумф" е ултрамодерна система за противовъздушна и противоракетна отбрана с обсег на действие 400 км.

По думите на командира от руските въздушни сили Виктор Севостянов, цитиран от Интерфакс, системата може да премине към режим на бойни действия за по-малко от пет минути.

С-400 "Триумф" е най-новата руска зенитно-ракетна система и е приета на въоръжение през 2007 г. Предназначена е за унищожаване на авиация, крилати и балистични ракети, може да се използва и срещу наземни обекти.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


501
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
372
7
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Калеко АлекоКалеко Ако Армията на САЩ бяха доблесните войни които пропагандата ги изкарва противниците им няма да се изразяват с пренебрежениеАфганистан - Руснаците са ШУРАВИ от арабското Съвети/СъветскиКак наричат САЩ войници в Афганистан?
371
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиIndian Air Force wants out of fighter program with RussiaЕй това търсиш и ще намериш .. на английски :))) Не е лесно да си Боби.
370
7
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Калекопрез 60 години Руски инженер публикува в секретния бюлетин на СССР научна агенция формули как се смятат ЕРП на самолетите. Разработката е относително груба , липсва математически апарат но тогава още става ясно че ако ще се смята ти трябва ГОЛЯМ КОМПЮТЪР - Суперкомпютър като термин излиза по-късно.Понеже не може да се опростят уравненията я считат за безперспективна.САЩ разузнаване не спи и се сдобива с ДокументаО там започва практическия СТЕЛТСлед 1990 въпросния руснак емигрира на з
369
0
 
7
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До Боби ..... Бобчоо, прочетох тезата ти и за "деморализираната" американска армия която се състояла от наемници, та се сетих за едни зелени човечета без опознавателни знаци, които се изживяват, като прорушки сепаратисти в Донецк и Луганск. Наскоро се чу, че там е участвал и един наш магистрален бандит - Георги Блезнаков, който се прочу и у нас рецидивите си и безспорно е носител на много висок морал ... !!!
368
3
 
7
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До Боби .... Дори и да отречем безспорни факти, нещо което открай време е патент на "братушките" ти, и се хванем за тезата ти, че Ф-117 е "първият стелт самолет", все пак да не забравяме, че той е пуснат на въоръжение още през 1981 г. и е пенсиониран през 2008 г., а "братушките" ти като винаги следват развитите нации с поне 20 г. закъснение, като твърдят че с откриването на самовара си, са открили и топлата вода ... !!!
367
4
 
3
 
! Отговори
PD преди 6 години
Грешиш!Икономическия ръст на Азиатските икономики е по скоро по Маркс, отколкото по Смит (макар това да е много относително разделяне между двете тези, щото не е разделение по принцип, а по понятие). И докато за западния индивидуализъм, е непонятен за източния колективизъм, ще се създават разделителни линии. Да не се забравя и факта, че първата работническа класа, както и нейните противостояния, се проявяват за пръв път Англия.
366
5
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Калеко АлекоПървия СТЕЛТ е Хортен 7 - пра пра дядото на Б-2относно А-12/СР-71 да го направят стелт не са искали - формата му и най вече положението на входните конуси които изцяло Екранират лопатките на двигателя го правят нещо като СТЕЛТПървия боен Стелт - сметнат математико - физически е Ф-117
365
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Калеко АлекоНедоносен! SR-71 е разузнавателен самолет, а В-2 се появи след F-117! Толкова ти знае манерката дрънчаща. Развитието на стелт технологиите тръгна нагоре след като от обикновена емпирика се появи статията на един руснак в списание, в което дава начини на оценка на ЕПР на самолета. Трябва наистина да си много tъп, за да твърдиш подобни гlупости. Е, доказа го!
364
6
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До SpaceX 353"Американците нямат една загубена битка във Виетнам ... Ето днес в Афганистан седят много по дълго време отколкото във Виетнам , но няма такава съпротива в самите Щатите срещу войната"Сега армията е НАЕМНАимат към 40% некомплект в обикновените подразделения и за това позволиха и Гей и Травестити да служатповече от половината в Армията дори не са Американци като изслужат еди колко си години получават зелена картаМорала на тези войници е ...Понякога и интелекта са под въпрос
363
3
 
7
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До Боби .... Бобчооо, написах коментара си който цитираш преди 2 часа, май имаш пропуски в дежурството .... Въпреки това се опитах да ти обясня, че Стелт технологията в Щатите е разработена още през 60-те години на миналия век, като началото и поставено с бомбардировачите SR-71 и Б-2, а "баратушките" ти успяха да се докоснат до нея чак сега, близо 60 г. по-късно .... Плохо товарищ .... Плохо ... !!!
362
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 375Покажи ми новината с която Индийците се отказва от Су-57 или еквивалента му - но не някой блогер - Индийското министерство на външните работи - пишат задължително на английски нали са от Британската общност.
361
5
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 310Ано Умни още 2016 година се знае за ликвидацията на резервния фонд"остатки средств Резервного фонда в иностранной валюте на счетах в Банке России (7,62 млрд. долл. США, 6,71 млрд. евро и 1,10 млрд. фунтов стерлингов) в полном объеме использованы на покрытие дефицита федерального бюджета"31,12,2017Дайте ми 1 % от толкова големи не усвоени средства и ще си свиркам
360
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиИндийците се отказаха руската бъдеща бракма заради скапания двигател и некадърната авионика. Да не споменаваме пък за бракуваните руски нови мигове .. 49 броя. Алжир има същите бракувани мигове
359
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До PDГрешиш. Смит отдавна доказа колко греши Маркс.
358
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До за ЧърчилАми ще иска като сме им обявили война какво очакваш, да хвърлят цветя и бонбони ли?
357
6
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Калеко Алеко 302Калеко правиш се на по-глупав от колкото сиКога започна производството на Ф-35? Преди мисля 4-5 години за варианта А. Кога признаха Ф-35 за боеготов - по английската спецификация миналата година. Е Приемане на въоръжение по руската спецификация е точно това. Още един пример МиГ-35 произвеждат го вече година и половина като прототипи но и до сега не е приет на въоръжение - не е научен да воюва и няма обикновени военни летци за негоИ това не е МиГ-35 за Индийския конкурс
356
4
 
1
 
! Отговори
PD преди 6 години
Грешиш!Маркс е всред най големите философи на 19 в. и трябва да се чете внимателно. И за разлика от всички илюзионисти икономисти и либералисти, неговия труд за принадената стойност, е базов фундамент, в разбирането на индустриалното общество. Това, че днес финансовите механизми генерират непрекъснато растящ дълг, се дължи на непознаването и разбиране на писаното от него. Естествено, има кръгове които добре се ползват от това, но всяка илюзия има край. Толкоз за Маркс. Другите два са практици.
355
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До за ЧърчилПразни приказки са това твоето. Но пък историята показва друго - Англия признава Съединението за разлика от Русия. Те това са фактите.
354
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има много доказателства, че Чърчил е мразил България.Има и доказателства, че англичаните винаги са били с/у България.........ама историята трябва да се чете обективно.
353
2
 
4
 
! Отговори
за Чърчил преди 6 години
Уинстън Чърчил е най-големият българофоб. Това го казвам не само аз , ами го казва и един от най-големите БГ-историци-акад.Георги Марков.Или четете историята, както дявло чете евангелието?