Проф. Кантарджиев: Асансьорът е инкубатор на вируси!

Щамът "Ямагата" преобладава в началото на грипната епидемия у нас
19 яну 2018 12:00,
8
Проф. Кантарджиев: Асансьорът е инкубатор на вируси!
Снимка: Bulfoto, архив

"Асансьорите са инкубатори на вируси, да се използват стълбите" - предупреди проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

Той поясни, че в тясно и затворено помещение вирусите живеят най-дълго. И за да предотвратим заразяване с грип, който заплашва здравето ни в момента, при възможност да се пренасочим към катеренето на стълби в сградите, където живеем, работим, учим...

Или да носим предпазни маски, които са превенция и при пътуване в градския транспорт. Честото проветряване на помещенията също е задължително, за да гоним вирусите.

Засега преобладава грипният щам "Ямагата", което е изненадващ факт, но проф. Кантарджиев смята, че "Мичиган" и "Хонконг" ще вземат превес в разпространяващата се епидемия.

"84% при положителните резултати са група Б - обави той. - Всичките, с изключение на четири, са "Ямагата", което го има във ваксиналния щам във ваксината, приложена в нашата страна. При вирусите от група Б усложненията засягат централната нервна система", каза той пред БНТ.

Той съобщи още, че вчера, 18 януари, Националната референтна лаборатория на Центъра доказала в четири проби, взети от четирима тежко болни пациенти от област Сливен, вирус група Б "Виктория".

От 300 изследвани проби има 100 положителни резултата, което говори за епидемично разпространение на вируса в българското общество, категоричен е проф. Кантарджиев, който предупреждава, че със завишена заболеваемост засега са София, Пловдив, Благоевград, Сливен и Бургас. В тези градове и области трябва да се следят инструкциите на Центъра по заразни и паразитни болести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
6
 
! Отговори
Забрави преди 6 години
градския транспорт, магазините, поликлиниките, местоработата, аптеките, заведенията за хранене и простотите хорица, които плюят и храчат на улицата....още много има!!!
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че са инкубатор, инкубатор са, но какво ще каже господин професорът относно големите магазини и техните климатични системи?
6
1
 
17
 
! Отговори
Загрижен преди 6 години
Явно нашите столични общинари са много загрижени за здравето на софиянци, та затова сложиха бутони на светофарите... стотина човека с различни зарази като ги пипнат на ден и стой та гледай. Умни общинари умни светофари.
5
5
 
2
 
! Отговори
JJivanov до Сребров преди 6 години
над 40км в час над безопасната за пътя/зима,сняг поледици/В автомобила който седях водача над 90 пъти застраши живота на пътниците и неговия /около 10 км пропътувани.ОБемно проникващото обсебване има СПИН ГРИП ефект върху всички жертви на новото нагло престъпно холограмно оръжие/стикери за тех прегледи /Колегите срочно да огледат в различни режими вкл мулти спектрални на автомобилите и жертвите.Вижда се ясно обемно обсебващо проникващо поле около водача и отпред от ляво на автомобила.Моля да се блокират продажбите на ХОЛОГраМНИ Оръжия вкл стикери,винетки и други,
4
5
 
1
 
! Отговори
JJivanov от доклада преди 6 години
Новите мощни холограмни оръжия се ползват за трайно увреждане на Атмосферния океан и за причиняване на трудно лечими трайни увреждания на жертвите в купето на автомобила и извън него .СЛед сателитно поименно следене /през талони на автомобила и през камери холограмите се активират и се ползват за обемно проникващо обсебване на водачите,Обсебените и пси активирани водачи карат се водят дистанционно .По тесен път в планинско село наблюдаваните автомобили с е движеха с контролирана скорост над 40
3
5
 
1
 
! Отговори
JJivanov do WHO преди 6 години
СПИН ГРИП разпространяват чрез холограмни оръжия и камери със СПИН ГРИП АКтиваториУВедомявам Ви, че МАсови убиици чрез НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ НА власт в София продават принудително тежко терористични холограмни оръжия маскирани вкл като:"винетки"Стикери за застраховкиСтикери за технически прегледи холограмниПо време на тестове днес след обяд са засечени мощни AIDS ГРИП активатори вградени в холограмни оръжия лепени принудително на предни стъкла на автомобили отляво на водача.
2
0
 
11
 
! Отговори
Evala преди 6 години
Asansyorut e inkubator za glupazi!
1
0
 
8
 
! Отговори
PD преди 6 години
Инкубатор, е организма на заразения Останалото е среда на разпространение. В прдвит горказаното, какво са му влезнали в главата асансьорите, не е много ясно. Може да е последствие, от инкубирането им в нервната система на професора, превърнала се в асансьор. Сигурночаст от пораженията водят до халюцинации, особенно в фокуса на медийно внимание.