Ердоган си САЩ думаше: Един от нас ще загине, хиляди ще възкръснат!

Турция не е палаткова държава, отсече турският президент
13 фев 2018 22:15,
571
Ердоган си САЩ думаше: Един от нас ще загине, хиляди ще възкръснат!
Снимка: БТА

Президентът на Турция и генерален председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието Реджеп Тайип Ердоган изнесе емоционална реч пред неговата Парламентарната група в Меджлиса и се нахвърли открито срещу политиката и действията на САЩ в Сирия, предаде информационната агенция Догу хабер ажансъ.

"Много е очевидно: онези, които ни заплашват с категоричен отговор, ако бъдат нападнати; никога през живота си не са получавали Османски шамар. Ако си мислят, че могат да си правят всичко с Турция, много скоро ще видят, че това не е така", отсече Ердоган.

Още по темата

"Турция не е палаткова държава. Един ще загине, на негово място ще възкръснат хиляди. Това трябва да се знае много добре", oтправи послание Ердоган.

Той посочи още, че за да бъде Турция в НАТО САЩ трябва да се съгласяват с клаузите на съюза, така както и Анкара го прави.

"Като президент на Турция аз съм равен и контактувам с НАТО, а не със САЩ. Всички страни-членки на НАТО са равни със САЩ", посочи турският президент.

"Каква граница имаш ти (т.е. -  Вашингтон) със Сирия, каква е връзката? Ако става въпрос за пари – даваш пари. Първите пристигнали сведения са за $550 млн.", попита Ердоган.

По заобиколен начин се говори, че те ще нараснат на $3 млрд. Каква борба досега осъществи срещу "Ислямска държава", колко джихадисти унищожи, или къде ги препрати? Ние много добре знаем в района кой с кого си сътрудничи. Вече никой няма право да използва ИД. Вече дойде краят на театъра ИД в Сирия, заканва се Ердоган на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


571
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
353
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп се уплаши и праща Тилърсън в Анкара да се извинява на Ердоган ! хахаха
352
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала Паша Ефенди.
351
9
 
10
 
! Отговори
Психодиспансер преди 6 години
Осман ли си, Петкан ли си не знам. Но, слушайки те разбирам, защо си фен на Тайпи. Всеки султан има нужда от такива да му целуват ръката и пантофите. Ердоган е тиранин и като такъв го чака отвратителна смърт, нещо като либийския лъв, дето семка от рода му не остана. А да воюваш със САЩ не е като да стреляш кюрди с калашници. Да оставим настрана, че 4/4 от генералитета и висшия офицерски състав е завършил щатски акедемии. Как мислиш, къде ще отидат, когато завали огън от небето ?
350
12
 
10
 
! Отговори
ОСман преди 6 години
Напишете в YOUTUBE TURKISH ARMY и вижте сами за каква подготовка става въпрос, има и кадри от реални боеве.. Нито съм фен на войните нито на армиите. Но за съжаление войни се правят. Просто няма как на бялото да кажеш черно. Имат ли силна армия имат, с топки ли е? С топки е. Това е.. Ако САЩ и Исраел имаха възножност, досега да са изяли Турция 100 пъти, след основаването и, когато печели война на няколко фронта срещу едни от най силните за онова време.
349
2
 
11
 
! Отговори
Интереснооо преди 6 години
Турция има втората по големина Армия в НАТО след ФАЩ.Ще стане много весело с това НАТО ако ФАЩ и Турция се сбият.Зачудих се Руснаците дали ще им станат съдия на двубоя?
348
4
 
9
 
! Отговори
ОСман преди 6 години
До 409Ами хайде дай факти за войската ти? Брой танкове, самолето, артилерия, ракети.. А преди това, вие защо не си смените фамилните имена на половината българи, че нещо много Турски ми звучат. ТЕРЗИев, БЕШиров, КАРАджов, КАРАкачанов... Все Турски думи които не знам защо ги имате хахахаха
347
1
 
12
 
! Отговори
do Далновиден преди 6 години
Какъв риск от конфронтация между САЩ и Турция бе хора!?Само в базата Инджирлик САЩ имат над 1500 войника, неизвестен брой самолети А-10, Ф-15 и Ф-16. Въоръжението включва и ракети с ядрени бойни глави.Войната срещу Асад я започнаха за да сменят режима и пуснат газова тръба от залива към Европа, за да прецакат Русия.Черния нобелист за мир директно е отговорен за хаоса в близкия изток и смъртта на милиони иракчани, либийци, сирийци...
346
6
 
8
 
! Отговори
do ОСман преди 6 години
ОСман-е, на всички ни е ясно силата на Турция.Това дали българина има или няма топки е глупав коментар. Ако погледнеш историята, българската войска се е справяла прилично. За това че сега армията е един файтон войници са съжаление си прав. Това за алкохола е глупост, вашия аскер не пие по-малко.Ама ти откъде знаеш български ми е интересно, че и висиш в БГ новинарски сайт?Силна страна е Турция, но Президента Ердоган надявам се помни че има и по-силни.
345
1
 
3
 
! Отговори
Интереснооо преди 6 години
ФАЩ винаги са били ***.Нещо спряха да плашат Ким Чен Ун и скочиха на Ердоган,ама ми се струва,че Кюрдите ще отекат накрая.По големи Юди от ФАЩ май няма.Който се е хванал с тях хубаво не е видял .......
344
1
 
3
 
! Отговори
Далновиден преди 6 години
Сирия ще бъде разделена на окупационни зони!Сега тече процес на завладяване на максимално възможното,преди да спрат бойните действия.Едва ли САЩ ще поемат излишен риск от конфронтация с Турция-левият бряг на Ефрат им стига.Нищо чудно да пожертват известен брой кюрди,за да задоволят Ердоги.Най-вероятното разпределение на Сирия-50-до 60% за Асад/Русия,25-30% за кюрдите/САЩ и каквото остане за Турция(между 10 и 25%).
343
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а дано Ердоган да у щракне бръмбара в главата и за една нощ да измете и изрине цялата говедарска *** обратно в смрадливия им континент
342
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя *** със мустака плешив тръгнал Америка да плаши със някаква си империя !!Абе пълен комплексар ,както всички мисири комплекси във всичко!
341
0
 
7
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До АнонименКюрдите може да направят нещо като държава,но по-далеч от Турция-в американската зона на окупация.По границата с Турция ще отнесат як бой,а може и етническо прочистване.Най-вероятно САЩ ще направят компромис на Турция,щото нямат друг избор.Впрочем няма да жертват нищо особено-само нек'ви кюрди.
340
6
 
6
 
! Отговори
ОСман преди 6 години
Абе пишете си каквото си искате тука, това ви е единственото което можете, да водите война с коментари хахаха. Все гледате друг да ви оправи и да оправи нещата, щото нямате топки за друго. С 3 самолета, 2 хеликоптера и алкохолозирана войска от 500 човека налъде нали.. хахахаЕрдоган и турчина само ще си го преместят. От 10 години пишете едно о също. Дайте нещо ново че станахте банални. Толкова ли ви е речника а?Ахахаха
339
1
 
13
 
! Отговори
Истината преди 6 години
До СмешншкЕрдоган не плаши САЩ с армията си(което е абсурдно,дори за него),а с излизане от НАТО!Ако го направи-югоизточният фланг на Алианса рухва,а и ще е много фрапиращ провал за САЩ в пропагандно отношение,може да бъде пример и за други недоволни.Естествено,Ердоган много добре знае,че излезе ли от НАТО става беззащитен пред Русия и не би го направил без да е наложително.Цялата работа е да постигне по-добри условия за членство и свобода на действие.Нещо,което другите в НАТО НЯМАТ!
338
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кюрдите вече си имат държава, нощо не може да смачка. Може само да се закопае в дълъг изтощителен конфликт. В който руснаците ще помагат на кюрдите, защото целта им е да убият Турция. Бавно и сигурно.
337
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ държат ядрено оръжие в Турция. Достатъчно е да активират една -две глави и да бегат далече.
336
2
 
5
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Ердоган е в много силна позиция,но е на път да я пропилее,поради прекалени амбиции.Разхвърлянето на много фронтове ще му изиграе лоша шега.Иначе моментът е изключително подходящ да смачка кюрдите,на фона на конфликта САЩ-Русия.Иначе за нас всяка негова грешка е добре дошла,но не можем да разчитаме само на това...
335
6
 
10
 
! Отговори
Смешншк преди 6 години
На Ердоган още не му е станало ясно, че в Последната война не живата сила на една армия е важна, а космическата сила. Така че да плашиш Америка с 5-милионната си армия е смешно.
334
3
 
3
 
! Отговори
Hrjdk преди 6 години
Palatkova darjava bg