Москва към ЕС: Внимавайте със Сърбия да не последва Украйна!

Европейските посланици на Балканите искали лоши отношения с Русия
384
Москва към ЕС: Внимавайте със Сърбия да не последва Украйна!
Снимка: Reuters, архив

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че с поставянето на Сърбия пред избора "или с Русия, или със Запада" Европейският съюз прави същата грешка, която е довела до украинската криза, разединявайки обществото в Украйна, предаде БТА като се позова на Танюг.

Още по темата

В интервю за телевизия Евронюз Лавров каза, че Сърбия има изключително добри отношения с ЕС и НАТО, а същевременно има и споразумение за свободна търговия с Русия, започнала е преговори за влизане в зоната за свободна търговия на Евразийския икономически съюз и поддържа контакти с Организацията на Договора за колективна сигурност.

"Смятам, че това е абсолютно нормален път за развитие на външните връзки на Сърбия", каза Лавров, като изрази надежда, че Западът е видял грешките, които е направил с Украйна, особено като се вземе предвид, че в тази страна в момента не управлява президентът, а "радикално военно течение".

Същевременно Лавров посочи, че ЕС води преговори със Сърбия по всички финансови, икономически и други въпроси, но също така й дава сигнали, че няма да я приеме за членка, докато не признае Косово и не приеме външната политика на ЕС, което предполага въвеждане на антируски санкции.

"В съвременния свят такива ултиматуми са крайно непристойни и не подобават на структура като ЕС. Ако погледнете, на Балканите няма нито една страна, в която американските и европейските посланици да не настояват за прекратяване на приятелството с Русия", каза руският министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
20
 
15
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 16,"Кой пък беше тоя азиатец Лавров???" Дърта стара рептила, при това лъжеща!
194
9
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Ако сърбите са у.лави като нас,нека се натискат за ЕС/ЕС.Не ми дреме за тях.
193
15
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
шоп ти 7.62 в тиквата искаш ли? смешен умен и красив протестър/***
192
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до атакист! ***, точно вие от партия атака ташунко сапа, се излагате за няколко сребьрника и си прокудихте милион гласоподаватели за вашата мафиотска партийка.
191
20
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Запада и Америка съсипаха Сърбия. Отнеха на сърбите Сръбско Косово,бомбандираха Белград,избиха невинни сърби,подпалиха етнически войни в цяла Югославия. Сръбският народ помни цялото зло,което западняците, мюсюлманите(турци,албанци,босненци),хърватите( католици) са им причинили. Ако Сърбия влезе в НАТО и ЕС,поради продажните "сръбски" политици,западняците ще съсипят сърбите. Проклети да са западняците-те са злото в света.
190
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
195 Още ли мърдате след фиакското в Сирия
189
10
 
6
 
! Отговори
знаете ли преди 6 години
Итересно по време на генетичните опити карали ли са комсомолките да правят кекс с маймуняците или вече е имало изкуствено осеменяване?Аз мисля че инвитро стана възможно през 1980 те години.
188
22
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
А такааа кажи им го Лавров. Тоя път от източната граница на Сърбия няма да влязат руснаци като в Донбас но тук сме достатъчно русофили да свършим работата !
187
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предложете на сърбите по-добри условия от членството в ЕС и няма да имате проблеми.
186
20
 
14
 
! Отговори
недоумявам преди 6 години
Аз обичам руснаците, но забелязвам че те не ни обичат и все гледат да ни натикат в киреча. Защо така бе братя? Например дадохме толкова пари да започнем Южен поток. Даже заварихме две тръби. Изведнъж без предупреждение Путин отиде в Анкара и потока отиде в канала.С кого са искат да ходят? С нас или с турците?
185
15
 
19
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
По времето на т.н. Студена война, Югославия беше водеща страна на така наречените Необвързани страни. Югославаните бяха много добре. Те и сега се стремят към такъв статус, но ЕС, който е върхът на демокрацията и толерантността едва ли ще им разреши такава роля. Сърбия я чака съдбата на България - изсмукване на всичко годно към старите колониални митрополии. Господ да ги запази от тази благодат - ЕС.
184
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ , Русия , ЕС - Абе Вие добре ли сте , наистина ли сте толкова наивни да смятате, че им пука за Балканските държави , просто си гледат собствените интереси и ако се наложи ще ни пожертват, без дори да се замислят. Всички били бягали на запад , да , бягат защото искат да живеят като бели хора и то си има причина , защото тук и на сантиметър не се доближаваме до този ,по-добър начин на живот. Колкото до ЕС , какъв съюз е това ,след като обслужва предимно интересите на Германия .
183
12
 
10
 
! Отговори
До 187 преди 6 години
Е па нали дадоха 5-6 милиарда за Майданката .....за тия пари трябва и г...ъз да се дава....сега и оръция да им давали....хамериканците продават но не дават ей така оръжия.
182
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ФАЛШИВИЯ ПУТИН Е ЕДНА ПИОНКА !! ТОЙ НИКОГА НЯМА ДА ИЗПОЛЗВА ЯДРЕНОТО !!!САМО ЕС ДАДЕ МАЛКО ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА БЕЗ ДА Е ДЛЪЖНО!!! А ФАЩ СА АБСОЛЮТЕН ПРЕСТЪПНИК КАТО РУСИЯ!!!---------------------САНКЦИИТЕ ЗА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В РУСИЯ СА МНОГО МАЛКИ!!!
181
13
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 6 години
СУ-тата били стари , а F15/16 са чисто нови , модел от миналата година , смешни московитски *** сте беее !
180
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ФАЩ СА СЪЩИЯ БОКЛЮК КАТО РУСИЯ!!!!ТЕ СА ГАРАНТ ПО ДОГОВОРА ЗА НЕНАПАДЕНИЕ НА УКРАЙНА И ТРЯБВАШЕ ДА И ДАДАТ ОРЪЖИЕ КАКВОТО НЕ ДАДОХА ЗА ДА СЕ БРАНИ ОТ РУСИЯ И ГИ ИЗБИВА МАСОВО НА ТЯХНА ТЕРИТОРИЯ!!!
179
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 179"братска Русия"?--nич, на каква трева си бе?
178
14
 
25
 
! Отговори
annybody преди 6 години
Някакви измислени началници като САЩ и Европейският "съюз" са убедени, че хибернацията на Мечката е вечна. Това, че на Мечката не й пука, е много неприятно и все някой се трепе да я гъделичка и да я разбуди - но който е дръзнал да нахлуе в леговището й, жална му майка.
177
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво стана след като свалиха старото СУ ? Руснаците пратиха там новите Су-35 и Су-34 с ракети въздух-въздух и разгърнаха на сушата най-новите С-400. Тогава западните смешници заквичаха побеснели. А колко еврейски самолета изпопадаха дори няма смисъл да се пише. Руснаците им ги сваляха през ден.
176
14
 
12
 
! Отговори
До 168 преди 6 години
Нещо си се объркал.Костов затвори пътя на американците,не на руснаците и от тогава никой друг не е посмял да направи подобно нещо.Днешните управници са едни мишки,които не смеят гък да кажат на новия по-голям брат.