Москва към ЕС: Внимавайте със Сърбия да не последва Украйна!

Европейските посланици на Балканите искали лоши отношения с Русия
384
Москва към ЕС: Внимавайте със Сърбия да не последва Украйна!
Снимка: Reuters, архив

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че с поставянето на Сърбия пред избора "или с Русия, или със Запада" Европейският съюз прави същата грешка, която е довела до украинската криза, разединявайки обществото в Украйна, предаде БТА като се позова на Танюг.

Още по темата

В интервю за телевизия Евронюз Лавров каза, че Сърбия има изключително добри отношения с ЕС и НАТО, а същевременно има и споразумение за свободна търговия с Русия, започнала е преговори за влизане в зоната за свободна търговия на Евразийския икономически съюз и поддържа контакти с Организацията на Договора за колективна сигурност.

"Смятам, че това е абсолютно нормален път за развитие на външните връзки на Сърбия", каза Лавров, като изрази надежда, че Западът е видял грешките, които е направил с Украйна, особено като се вземе предвид, че в тази страна в момента не управлява президентът, а "радикално военно течение".

Същевременно Лавров посочи, че ЕС води преговори със Сърбия по всички финансови, икономически и други въпроси, но също така й дава сигнали, че няма да я приеме за членка, докато не признае Косово и не приеме външната политика на ЕС, което предполага въвеждане на антируски санкции.

"В съвременния свят такива ултиматуми са крайно непристойни и не подобават на структура като ЕС. Ако погледнете, на Балканите няма нито една страна, в която американските и европейските посланици да не настояват за прекратяване на приятелството с Русия", каза руският министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
5
 
23
 
! Отговори
Третополов Жендър преди 6 години
Война в Сирия, война в Украйна, война и в Сърбия през 90-те. Те ми говорят и се молят за разпад на ЕС. То бива бива прос.т народ. Ама чак пък толкова. Аман...
214
18
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ох ох, руските шахматисти започнаха да заплашват все по малко останалите им "приятели" по света. Малкият шахматист, дето с голи ръце чупи врата на мечка при минус 50 не го виждам да изнася речи по 6 часа напоследък. Да не се е скрил в миша дупка?
213
17
 
30
 
! Отговори
Третополов Жендър преди 6 години
Коя ние алтернативата бе нещас.тници. А) Русия Б) Турция . Русия не може и не иска да хрантути малките си братчета като България. Б) Турция индиректно заявява, че има териториални апетити към държавите от Балканския полуостров. През байтошово каквото сме ограбили от съветския съюз ограбили сме. Сега го няма СССР и мястото на България е точно в ЕС. Центъра на модерната цивилизация. Най- богатия съюз. Икономически пъти по- добре от САЩ, за Русия да не говорим. Какво само се оплаквате и квичите???
212
26
 
26
 
! Отговори
Третополов Жендър преди 6 години
Залагам всичко, че ЕС никога няма да рухне!
211
26
 
29
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
ЕС така хубаво ще рухне, че вавилонската кула ще ни се види детска приказка!
210
45
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който е срещу Русия - добро не вижда! България е типичен пример - против Русия, вследствие: мизерия, емиграция, обезлюдяване и прочие!По-тежко от американско робство - няма!
209
10
 
12
 
! Отговори
Третополов Жендър преди 6 години
Бойко Борисов има 5 млрд $$$
208
35
 
32
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 6 години
Колкото по-близо до Русия, толкова по-близо до просия.
207
24
 
29
 
! Отговори
правда преди 6 години
Никой не я ще Русия. Които са с нея, са с нея насила. Самите руснаци не я щат, бягат масово от тоя "рай".
206
12
 
21
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
Всичко върви по план - между 2025 - 2039г. западните балкани, Украйна, Беларус, Молдова, Грузия и Армения ще са в ЕС.
205
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров заплашва Сърбия ли?Защо не остави сърбите сами да решат към кои искат да се ориентират?Това не е ли намеса в делата на суверенна уж държава? Да не би сърбите да са делегирали някакви права на лавров да ги представлява?
204
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я да видим за какво е този революционен от Кремъл. Да не е защото сал Сърбия остана руската подллога в региона? Изтърваха и Цръна Гора, изтърваха и македонците въпреки, че от техните земи получиха лениницата, изтърваха и нас въпреки, че благодарение на тях спасихме малко евреи...абе общо взето изтърваха се в памперсите братушките. Затова лавров вие на изтървано.
203
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До по-далече от РусияКойто може да изкаже такава глупост има вроден *** и пълна духовна тъпота.
202
7
 
15
 
! Отговори
Изгодните условия преди 6 години
на ЕС - вие управляващите може да приберете част от фондовете, ние пък ще си чистим нискокачествената продукция върху населението ви на цени като за първо качество. Като бонус, ще приберем качествените ви хора. Нещо да не е така?
201
26
 
21
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 6 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
200
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селски държави със селски проблеми ...
199
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога да чакаме ихтамнетите в Белград?
198
15
 
12
 
! Отговори
жалки са преди 6 години
Този кой го пита?
197
17
 
24
 
! Отговори
Промитаците преди 6 години
дето рекламират на сърбите какъв рай е ЕС забравят, че ние сме там от десетилетия и виждаме от първа ръка - от толкова европейски напредък сме пред изчезване и части на страната надминаха Сибир по `развитие`.
196
8
 
8
 
! Отговори
измет преди 6 години
Ако лавров каже, атакиста и доган ще прегърне и пред Ердоан ще се поклони.Само приказките големи.