Върбакова: Министър Петкова не е знаела за сделката за ЧЕЗ!

Не работим с офшорки, отсече собственичката на "Инерком България"
Обновена: 26 фев 2018 21:29 | 26 фев 2018 20:24,
168
Върбакова: Министър Петкова не е знаела за сделката за ЧЕЗ!
Снимка: bTV

Продажбата на ЧЕЗ не изисква одобрението на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Това стана ясно от отговорите на собственичката на "Инерком България" Гинка Върбакова пред bTV.

Върбакова отрече да познава премиера Бойко Борисов и бизнесмена Христо Ковачки, каквито спекулации се появиха.

Според Гинка Върбакова министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова е "приятелка и позната", но не е знаела за намеренията на "Инерком" да купи бизнеса на ЧЕЗ в България.

Оказва се, че ако комисията за защита конкуренцията одобри сделката - няма пречка за финализирането й.

От комисията за енергийно и водно регулиране също потвърдиха, че ако става въпрос за прехвърляне на акции между ЧЕЗ и "Инерком" няма основания за доказване на опита на компанията и промяна на лиценза.

Подобна процедура би се наложила единствено, ако като обезпечения към банката, която финансира сделката, се заложи част от електроразпределителната мрежа.

Гинка Върбакова обаче обясни, че това няма да се прави и сделката ще е по същия ред, по който преди шест години "Енерго Про" е купила активите на немската "Еон" в Североизточна България.

"Аз съм крайният собственик, вижда се от Търговския регистър. Не работим с офшорни компании", посочи Гинка Върбакова.

Върбакова заяви, че ще бъде направено прехвърляне на акции и електроразпределителната мрежа няма да бъде залог по кредита и само ще бъде сменена собствеността. Тя отрече да има намерение да продава ЧЕЗ в близките година-две.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя не каза "не работим с офшорки",а "не работим с оШФорки.Толкова и е и образованието и капацитета.Ама нали така са и казали да говори.И тя чула недочула плямпа нелепости.
74
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стана ясно,че ЧЕЗ имат и кредити за 240 милиона,които автоматично преминават към новия собственик.Т.е.Гинка трябва да се бръкне,или по-точно тоя дето стои зад нея с 850 милиона лева-веднъж за сделката и втори път за погасяване на настоящия кредит.Тази сделка отвсякъде смърди и може да коства властта на ненаялите се.
73
0
 
0
 
! Отговори
до хъ преди 6 години
браво, ти позна, голям психолог си.
72
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в българският език има две отделни думи:"приятелка", "позната", няма "приятелка и позната", анадънму?.Каква е министър Теменужка-приятелка или позната ?
71
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време, цяла българия се разпродаде на безценица, никой не каза гъг. Сега, за едни ръждясали стълбове толкова шум. Бъдете спокойни. Поне тях никой не може да ги изнесе от България.
70
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свястна жена изглежда.
69
1
 
22
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
а спомняте ли си за студента дето купи Крекиковци за към 360 милиона?
68
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Върбакова отрече да познава премиера Бойко Борисов и бизнесмена Христо Ковачки, каквито спекулации се появиха."Обаче аз някъде четох, че Боко казал, че я познава тази "бизнесменка" от 20 години.Кой лъже???
67
6
 
31
 
! Отговори
Мракът изЧЕЗна преди 6 години
Казусът ЧЕЗ е като мълния осветила огромното празно пространство в главите на някои.Царят и гол и ЧЕЗтит !Отдавна, отдавна...
66
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако не е знаела за сделката заслужено е в оставка Теменужка, а друг въпрос е дали някой повярва на фантасмагориите и фарса.
65
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да попитам не ,че се заяждам!Преди години нямаше ли протести срещу ЧЕЗ,и партии патриотски не искаха ли,чехите ,да се изнесът от България?Е,сега предполагам Сте доволни!
64
2
 
23
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
До 71 АнонименНай изгодна оферта или бързат да се отърват? Защо въобще продават, ако бизнесът е печеливш? Бягат, напускат страната, ... , въобще мотивът за продажба?
63
2
 
4
 
! Отговори
Tamno преди 6 години
Golema evavka s bul pilot prezidenta, nso, bg asker, nato...vse paziat li paziat...pa dneska toka go nema...ko pazite ve...?!
62
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До гошо. Прав си. Има и други от които може да се поучи ако е искала. Явно обаче не са й стигнали 20 години в София. Селска чест. Искам да я попитам откъде си е купила зелената блузка. Уникална е....ако реши ще й дам 6.50 за нея
61
3
 
47
 
! Отговори
хъ преди 6 години
А бе защо тази жена изглежда уплашена, притеснена, измъчена?Не ми се вижда радостна от такава голяма сделка.Някой друг се радва, но не се показва.
60
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-жа Върбаковка/кака Гинка/,обяви,че капитала на дружеството може и да 50 000лв.,но имала активи за 100млн.!Ако има свестни журналисти ,да потърсят ,кога ги е придобила,то със сигурност ще се окаже ,че са от последната година!
59
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След Бате Гойко е индианец си имаме и кака Гинка е индианка, ... като Пижо и Пенда са. Важното е шоу да има. Римляните са го казали хляб и зрелища, коя е най-обсъжданата личност от четвъртък - кака Гинка, сигурно баце си отдъхнал, че има по-обсъждана личност от него.
58
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тази сделка не е важна Гинка , а защо ЧЕЗ прозават на нея. Явно тука основната далавера е в ръцете на ЧЕЗ. Иначе казано те са търсели такъв купувач и са го намерили в лицето на Гинка.
57
0
 
4
 
! Отговори
Irol преди 6 години
Ave to moje i na tainata vecheria na nekoi ot svestolivnicata na sinoda da mu e blesnalo v skiptera...da e pratil na svetia d-uh sms da uredi delikatno sdelkata v polza na madonata...?!
56
3
 
40
 
! Отговори
Ссссс преди 6 години
Гледам бизнесдами - Цветелина Бориславова, Саша Безуханова, Зоя Паунова - наточени, излъчване, блестят. Тази Гинка като сива кокошчица бе, ква милионерка е тази. бТВ. Цветелина купува ЧЕЗ. Залагам си главата.