Върбакова: Министър Петкова не е знаела за сделката за ЧЕЗ!

Не работим с офшорки, отсече собственичката на "Инерком България"
Обновена: 26 фев 2018 21:29 | 26 фев 2018 20:24,
168
Върбакова: Министър Петкова не е знаела за сделката за ЧЕЗ!
Снимка: bTV

Продажбата на ЧЕЗ не изисква одобрението на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Това стана ясно от отговорите на собственичката на "Инерком България" Гинка Върбакова пред bTV.

Върбакова отрече да познава премиера Бойко Борисов и бизнесмена Христо Ковачки, каквито спекулации се появиха.

Според Гинка Върбакова министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова е "приятелка и позната", но не е знаела за намеренията на "Инерком" да купи бизнеса на ЧЕЗ в България.

Оказва се, че ако комисията за защита конкуренцията одобри сделката - няма пречка за финализирането й.

От комисията за енергийно и водно регулиране също потвърдиха, че ако става въпрос за прехвърляне на акции между ЧЕЗ и "Инерком" няма основания за доказване на опита на компанията и промяна на лиценза.

Подобна процедура би се наложила единствено, ако като обезпечения към банката, която финансира сделката, се заложи част от електроразпределителната мрежа.

Гинка Върбакова обаче обясни, че това няма да се прави и сделката ще е по същия ред, по който преди шест години "Енерго Про" е купила активите на немската "Еон" в Североизточна България.

"Аз съм крайният собственик, вижда се от Търговския регистър. Не работим с офшорни компании", посочи Гинка Върбакова.

Върбакова заяви, че ще бъде направено прехвърляне на акции и електроразпределителната мрежа няма да бъде залог по кредита и само ще бъде сменена собствеността. Тя отрече да има намерение да продава ЧЕЗ в близките година-две.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 1год. ЧЕЗ са обявили,че продават активите си в България и търг се провело имало и други кандидати?!?!Оставяме настрана нашите политици които уж не знаели,АЗ питам къде са били нашите журналисти-***,та не са ни информирали!То не е като да отразяваш битови проблеми и да тичаш с микрофона ,да притесняваш хорицата!
54
2
 
11
 
! Отговори
Lack pumps преди 6 години
Jenite sa stastlivi kato si kupiat nesto novo i hubavo...v ochite im iskri radost i veselo nastroenie... :-)...letiat ot kef... :-)...a ...tazi bulka gleda s trauren ujas...:-)...
53
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баси...Тая и вярвам на всяка една дума!Няма начин да лъже!
52
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си имаме министърката, продават най-голямото ерп, тя не знае какво се случва в сектора си.
51
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
/Тя отрече да има намерение да продава ЧЕЗ в близките година-две.../но на третата година може и да продава
50
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пазарджишките бизнесмени Гинка и Славчо Върбакови, които спечелиха търга за българския бизнес на ЧЕЗ до неотдавна не са можели да си обслужват банкови кредити. Срещу тях има три изпълнителни дела. Техни имоти са били възбранени и продадени заради необслужвани дългове. Семейството има и дългове към НАП, които все още се водят висящи.
49
1
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
До ЕлиВаня Червенокова се облича, като бездомна ***, осъзнаваща, че е трансферна цел на всички известни свинекомплекси в северното полукълбо.
48
0
 
29
 
! Отговори
ами преди 6 години
Министърът не е знаел за сделката.....а стига,бе,това истина ли е???????????
47
0
 
21
 
! Отговори
EVROPOL преди 6 години
Работа на Европол защото ДАНС не е в състояние
46
0
 
32
 
! Отговори
Ели преди 6 години
Майко мила тая измислена личност прилича на чистачка изкарала 2 смени. Облечена от втората употреба-егати и милионерката.един съвет-да се запознае с Ваня Червенкова и тя да я научи как трябва да се облича и държи една истинска милионерка. Всъщност собственик реален е тайната банка на която е заложила всичко и ако тя фалира като КГБ жална ни майка. Ще трябва да си купуваме свещи....
45
1
 
31
 
! Отговори
ами преди 6 години
Не знам Гинке,какви ги вършиш но ще ви се види тесен света...само казвам!
44
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЯбядабадуЗащото си дърт!
43
0
 
29
 
! Отговори
Парушев преди 6 години
И с кака Гинка и без нея тока пак ще е скъп. Държавна политика.Въпроса е кой уреди годежа между Гинка и ЧЕЗ и кой е кръстника
42
0
 
31
 
! Отговори
шаш преди 6 години
Нима някой вярва, че сделка от национално значение е извършена без знанието на Б.Б ?
41
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дублирането на ЕГН е рядък случай в България, а когато на едно и също ЕГН излизат не две, а цели три лица, случаят граничи с мистерия. Точно такова лице е една от управителките във фирмата Инерком Груп, която е избрана от ЧЕЗ да купи нейния бизнес в България. На ЕГН на Петрана Георгиева Пайтакова се появяват още Теодора Георгиева Пайтакова и Теодора Николова Пайтакова, показва актуална справка в Търговския регистър.
40
2
 
36
 
! Отговори
гинка преди 6 години
То и ДАНС не са разбрали сигурно, че половината електрическа мрежа на държавата се продава :) Каквото и да се каже по темата ще бъде слабо.... Само един нюанс от последните часове, говорителката на ЧЕЗ в интервю обяснява, че всичко се е направило по българското законодателство, Теменужка обясни точно обратното снощи, преди да заминаване за Варадеро...
39
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сега очаквайте сериозно поскъпване на тока! кевр лично ще го предложи и потвърди като необходимост!
38
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Утре залагам апартаментта и отивам на преговори с EVN! Взели, че ми го продали.
37
0
 
21
 
! Отговори
:D преди 6 години
Гинка Върбакова в "Здравей, България":"По принцип при такъв вид финансиране, защото покупката на активите на ЧЕЗ ще стане с привлечено финансиране с банков кредит от международна банкова институция, която към момента, за съжаление, не мога да разкрия"
36
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
след като клошар може да стане собственик на много и проспериращи фирми, без даже и да знае за тях докато не дойдат данъчните, нито да ги управлява, какъв е проблема?