САЩ готвят Европа за ядрено оръжие срещу Русия!

Лавров: Съкратили сме ядрения си арсенал с над 85%
28 фев 2018 17:30, Елка Василева
94
САЩ готвят Европа за ядрено оръжие срещу Русия!
Сергей Лавров. Снимка: Reuters

Военните в САЩ подготвят въоръжените сили на страните в Европа за използване на тактическо ядрено оръжие срещу Русия. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров на Конференцията по разоръжаването в Женева, предаде ТАСС.

"Ядреното разоръжаване се възпрепятства от запазването на американското нестратегическо ядрено оръжие в Европа, съпровождано от дестабилизиращата практика на "съвместните ядрени мисии". В рамките на тези мисии с грубо нарушение на Договора за неразпространение на ядреното оръжие неядрените членове на НАТО участват в планирането на използването на американски нестратегически ядрени боеприпаси и са привлечени към усвояването на съответните навици. Всички трябва да разберат, че самите военни на САЩ подготвят въоръжените сили на страните от Европа към използване на тактическо ядрено оръжие срещу Русия", подчерта Лавров.

"Русия няма разположено тактическо ядрено оръжие, не отработва неговото използване. Ние сме съсредоточили боеприпасите, които имаме, в централни бази за съхранение на своята национална територия", каза министърът.

"В тези условия наличието на готови за използване тактически ядрени въоръжения на САЩ в Европа са не просто остатък от Студената война, а явна агресивна позиция", допълни Лавров.

Той изрази надежда, че европейските граждани ще успеят да кажат твърдо "не" на разполагането на своя територия на оръжия за масово унищожение, които принадлежат на единствената страна, която вече е използвала това оръжие срещу населението на Хирошима и Нагасаки.

Лавров каза също така, че Русия е съкратила ядрения си арсенал с над 85 процента в сравнение с количеството, което е имала в разгара на Студената война. Той допълни, че това е станало в съответствие с Договора за мерките за по-нататъшно съкращаване и ограничаване на стратегическите настъпателни оръжия.

Министърът каза, че САЩ са решили да запазят значителен брой ракети в нарушение на споразумението, предаде Ройтерс.

Лавров освен това обвини, че САЩ се стремят да създадат структура по биобезопасност, която да е под контрола на Вашингтон, предаде ТАСС.

"Не бива да се забравя и заплахата от биологическо оръжие, способно чрез смъртоносното си въздействие да надмине всички известни начини за унищожаване на човека", предупреди Лавров. Той каза, че заради позицията на САЩ остава блокирана разработката на механизъм за проверка на прилагането на Конвенцията за забрана на биологическо и токсично оръжие.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Василев /54/Не се бой, няма да ти правят лоботомия на мозъка. Това "на мозъка" са излишни думи, плява, защото лоботомия се прави само там, не на дупето. А за да ти направят такава операция, трябва да намерят главен мозък, а ти такъв нямаш. А и се оказа, че работа не върши. Чел ли си "Полет над кукувиче гнездо" от Кен Киси? Или поне гледал ли си великолепния филм? Не си!
42
4
 
25
 
! Отговори
Г. преди 6 години
Между другото, какво правят американските войници на своите бази в България? Може би пазят границата на САЩ?
41
25
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Нека изкажем нашата благодарност към НАТО и по специално към САЩ, които самотвержено бранят цивилизацията от путинизация и ислямизация... - в противен случай щяхме да живеем в свят съставен от Северни Кореи...
40
2
 
4
 
! Отговори
До Григоров преди 6 години
Само че за теб гьостерицата ще стане гьотерица! Първо е я топнат в грес и сетне...Само се чудя от какво нахрабрехте толкова, медузи! Все по-заплашително го давате, ама страхът ви кара да вибрирате, като да сте се хванали за фазата!
39
5
 
26
 
! Отговори
Дано скоро преди 6 години
Ако някой унищожи САЩ преди те да са унищожили планетата,заплахата ще отпадне.
38
5
 
24
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Лавров е опитен политик и знае какво говори,и то хич не е хубаво изправени сме пред катастрофа.
37
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ ни оставиха веднъж на СССР.
36
3
 
22
 
! Отговори
Те преди 6 години
САЩ са заплаха за човечеството.
35
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато САЩ и Китай се договарят под кое ли влияние ще попаднем ?
34
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Става въпрос за това, че системите ПРО и в частност ракетите са способни да носят ядрен заряд и да се използват не само като отбрана, а и като нападателно оръжие. В Румъния са разположени такива ракети, а вероятно и в други страни край Русия... може и у нас. Лавров иска да каже, че Русия ако надуши пренос към тези страни на ядрени бойни глави, може да нанесе изпреварващ удар. А по отношение на САЩ, да използва стратегическо ядрено оръжие. Идеята на САЩ за ограничена ядрена война, няма да я бъде.
33
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ха ха ха, какъв е този?що не говори как неговите солдати избиха стотици деца в Сирия
32
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ни използват като Сирия за военен полигон.
31
18
 
8
 
! Отговори
Григоров преди 6 години
До РусофилНе се притеснявай товаришч. Гьостерица ще има. Ама първо ще е по главите и дупетата на тукашните руссофильистици.
30
3
 
1
 
! Отговори
ангелите те преди 6 години
а вие кндр, кимито!
29
4
 
16
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Те и по-рано подготвяха Германия за война, ама после се фръцнаха и дойдоха чак накрая, за да приберат печалбата от инвестициите.. До ден днешен Германия е окупирана страна. Общо взето яко са го закъсали за митично чудовище, от което да 'спасят' света, за това се занимават със Северна Корея, която е на една черта живот.. Сега и Русия им пречи.. Тaшаци
28
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма как *** да кажат ТВЪРДО "не"! пък да се повярва на говедарите, че ще съкращават нещо, особено оръжие, си е откровено глупаво!
27
13
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Очаквам цялата източна граница на Украйна да бъде осеяна с противоядрени остановки... - и още по строги санкции за агресорите...
26
6
 
13
 
! Отговори
Русофил преди 6 години
И сега какво искат краварите - Путин да кимне на Ким и да заиграе севернокорейската сурова гьостерица ли?
25
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде вкараха ватата в лабиринта на въоръжаването. Ето за това е побеснял Лавров, щото руснака с нищо не може да отговори, на него ръцете му са наврени в зaдника и освен да краде и да продава суровини нищо друго не е способен да прави.
24
19
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
"Лавров: Съкратили сме ядрения си арсенал с над 85 %"...--------------------------------------------Значи санкциите имат ефект...